Automation blog | OMRON, România

Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Blog despre automatizare OMRON

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Automation blog

Flexible Manufacturing
flexible manufacturing roadshow barcelona bboard event

Campanie de promovare a producţiei flexibile: Să ducem fabrica viitorului în toată Europa

16 Iunie 2022 Cum ar fi dacă aţi putea vedea, simţi şi atinge fabrica viitorului? De ce este nevoie pentru a realiza o producţie flexibilă, eficientă şi durabilă? Aceasta este ideea din spatele Campaniei OMRON de promovare a producţiei flexibile, care va călători prin toată Europa în acest an.  Campania de promovare prezintă demonstraţii exclusive ale unor soluţii de colaborare om-maşină care nu sunt văzute de obicei în afara unui cadru de fabrică din cauza dimensiunilor şi scării lor. 
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
automotive bboard sol

Trasabilitatea în industria auto: aspecte importante pe care factorii de decizie şi experţii trebuie să le ia în considerare în prezent

23 Mai 2022 De la mobilitatea electrică la condusul autonom, de la deficitul de competenţe la digitalizare: industria auto trece printr-o schimbare profundă, marcată, de exemplu, de o deplasare către platformele globalizate şi arhitecturile de vehicule standardizate. Pe de o parte, producţia devine tot mai eficientă, dar pe de altă parte, chiar şi o singură piesă defectă poate avea efecte mult mai pregnante decât înainte. Puşi în faţa rechemărilor costisitoare în service, producătorii de automobile se confruntă cu cerinţe tot mai complexe şi specificaţii mai stricte. Merită efortul trasabilităţii dacă el presupune etichetarea unui număr de până la 20.000 de piese pe vehicul? Da, merită, dar tehnologiile puternice de citire şi de verificare, împreună cu software-ul puternic sunt necesare pentru a conferi sens tuturor datelor.Există mai multe motive pentru care producătorii trebuie să ţină evidenţe exacte cu piesele şi componentele care intră în alcătuirea unei maşini noi. De exemplu, din perspectiva calităţii, monitorizarea codurilor de bare ajută la asigurarea faptului că sunt asamblate piesele potrivite. Şi mai importantă este, totuşi, capacitatea de a monitoriza fiecare piesă auto înapoi la furnizorul său iniţial. În cazul unei rechemări în service sau al descoperirii unei piese defecte, producătorii trebuie să poată afla rapid şi cu detalii cuprinzătoare de unde provine fiecare parte. Acest aspect este completat de informaţii precum numărul lotului, data fabricaţiei şi alte informaţii importante, pentru a identifica vehiculele care sunt afectate de o piesă defectă. Detaliile sunt specificate în recomandările şi standardele din partea AIAG, VDA, ANSI şi ISO. Pe măsură ce industria de automobile se globalizează, se aşteaptă ca producţia de vehicule uşoare să atingă aproximativ 96 milioane de unităţi până în 2023. Acest lucru înseamnă că şi o singură piesă defectă poate avea un impact enorm şi această situaţie trebuie prevenită cu orice preţ.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
omron cobot collaboration bboard prod

Automatizare totală? În continuare puţin probabilă cu Industrializarea 4.0

21 Aprilie 2022 Pentru numeroşi producători, visul unei fabrici complet automate, fără oameni, se află încă la o distanţă de ani-lumină. Ne întreabă când vine cea de-a 4-a Revoluţie industrială şi la ce se pot aştepta. În acest blog, aruncăm o privire asupra realităţilor producţiei (complet/semi-) automate, asupra a ceea ce pot şi ce nu pot să facă roboţii şi de ce prezenţa umană este încă (în mare parte) de neînlocuit.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
vadain machine-vision-fabric-inspection bboard misc

Vadain automatizează inspectarea ţesăturilor de perdele prin inspecție automată cu cameră video

08 Aprilie 2022 Vadain, liderul de piaţă în domeniul perdelelor personalizate din Ţările de Jos, a avut nevoie de o soluţie care să detecteze cât mai curând posibil erorile din kilometrii de ţesături pentru perdele. Alături de dezvoltatorii software de la Sycade, tehnologia de inspecție automată cu cameră video OMRON, şi de constructorul de maşini Eisenkolb, compania a dezvoltat o soluţie automatizată pentru detectarea şi analizarea erorilor din ţesăturile pentru perdele, renunţând astfel la procesul de inspecţie manuală, care consuma foarte mult timp.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
molecule h2 hydrogen bboard sol

Combustibilul viitorului: aspecte importante de luat în considerare privind producţia de pile de combustie

10 Martie 2022 Când vorbim de mobilitatea sustenabilă, primul lucru la care ne gândim sunt maşinile electrice cu baterii. Pilele de combustie sau motoarele cu injecţie directă de hidrogen sunt tehnologii complementare care adesea se pierd în fundal, deşi au multe de oferit în privinţa reducerii emisiilor de CO₂ şi ca opţiuni de piaţă.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Susţinem industria auto din Europa

29 Ianuarie 2021 Industria auto din Europa se confruntă cu o competiţie puternică venită din Asia, precum şi cu provocări economice declanşate de pandemie. Aceasta are nevoie de strategii inovatoare, care să se poată adapta la descoperirile viitoare şi de tehnologii care să crească eficienţa şi sustenabilitatea. Tony Seba de la Universitatea Stanford crede că până în anul 2025 nu se vor mai vinde vehicule cu motoare (doar) cu combustie şi va exista o direcţie către celule de combustibil pe bază de baterii sau de hidrogen. Între timp, industria se confruntă cu scăderea vânzărilor, cu reglementări din ce în ce mai stricte privind emisiile, cu tehnologii noi, cu digitalizare şi cu nevoi în schimbare ale clienţilor. Companiile trebuie să răspundă prin convertirea liniilor de producţie, prin flexibilitate şi prin introducerea de inovaţii care să asigure o abordare competitivă.
CITIŢI MAI MULT
AI
e-mobility 1 bboard misc

Energizing European battery cell production

01 Mai 2020 What can European automotive companies do to future-proof their production lines, especially in relation to battery manufacturing? Robotics, automated quality control and artificial intelligence (AI) can help companies to tackle the strong competition they are facing from Asia.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai manufacturing bboard sol

How industrial companies are catching up in the AI race

16 Decembrie 2019 Artificial intelligence (AI) is achieving breakthroughs in the industrial sector. McKinsey recently forecasted that the global market for AI-based services, software and hardware will grow by up to 25% annually and will be worth around US$130 billion by 2025. But AI also represents a major challenge for industries in Europe, which are lagging behind the US and China. So, how can we start putting AI into action? Predictive maintenance is one area that demonstrates its advantages and potential.
CITIŢI MAI MULT
AI
touching smart factory module newssingle sol

Smart machines: laying the golden egg?

16 Octombrie 2019 Greater manufacturing efficiency: it’s the golden egg we’re all looking for. But it’s getting increasingly hard to find. The solution could be smarter automation, which involves lots and lots of data (‘big data’) and data collection and data-driven modelling. The smart machine then uses the models to automatically adjust its own behaviour (i.e. machine learning).
CITIŢI MAI MULT
AI
ai manufacturing fcard sol

Improve OEE with Artificial Intelligence at the Edge in Food Manufacturing

16 Octombrie 2019 Implementation of Artificial Intelligence (AI) in food manufacturing is picking up speed. Many F&B companies are realizing that AI presents an opportunity to increase not only the Overall Equipment Effectiveness (OEE) – and therefore combine reduced costs with increased productivity – but also to improve the analysis of data to support continuous improvement programs such as reducing waste or process operations variability.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai infographic edge fog cloud bboard back

Edge, Fog and Cloud clarified

16 Septembrie 2019 What do the terms Edge, Fog and Cloud mean in relation to artificial intelligence in industrial manufacturing? They are actually different layers of the Industrial Internet of Things (IIoT). Here is a quick overview on how we at Omron describe these terms in relation to AI, using an analogy with a nervous system.
CITIŢI MAI MULT
AI
factory ai head bboard sol

Artificial Intelligence and the future of manufacturing

16 Septembrie 2019 The discussion about ‘Artificial Intelligence’ (AI) in manufacturing is now gaining momentum. This is mainly due to the availability of greater processing power and increasing volumes of data (the ‘sensorisation’ of the industry). A key factor that will help manufacturers to gain the maximum benefit from these recent advances is the use of adaptive algorithms. This in turn is a major stepping stone towards the development of ‘the factory of the future’.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
flexible manufacturing roadshow barcelona bboard event

Campanie de promovare a producţiei flexibile: Să ducem fabrica viitorului în toată Europa

16 Iunie 2022 Cum ar fi dacă aţi putea vedea, simţi şi atinge fabrica viitorului? De ce este nevoie pentru a realiza o producţie flexibilă, eficientă şi durabilă? Aceasta este ideea din spatele Campaniei OMRON de promovare a producţiei flexibile, care va călători prin toată Europa în acest an.  Campania de promovare prezintă demonstraţii exclusive ale unor soluţii de colaborare om-maşină care nu sunt văzute de obicei în afara unui cadru de fabrică din cauza dimensiunilor şi scării lor. 
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
automotive bboard sol

Trasabilitatea în industria auto: aspecte importante pe care factorii de decizie şi experţii trebuie să le ia în considerare în prezent

23 Mai 2022 De la mobilitatea electrică la condusul autonom, de la deficitul de competenţe la digitalizare: industria auto trece printr-o schimbare profundă, marcată, de exemplu, de o deplasare către platformele globalizate şi arhitecturile de vehicule standardizate. Pe de o parte, producţia devine tot mai eficientă, dar pe de altă parte, chiar şi o singură piesă defectă poate avea efecte mult mai pregnante decât înainte. Puşi în faţa rechemărilor costisitoare în service, producătorii de automobile se confruntă cu cerinţe tot mai complexe şi specificaţii mai stricte. Merită efortul trasabilităţii dacă el presupune etichetarea unui număr de până la 20.000 de piese pe vehicul? Da, merită, dar tehnologiile puternice de citire şi de verificare, împreună cu software-ul puternic sunt necesare pentru a conferi sens tuturor datelor.Există mai multe motive pentru care producătorii trebuie să ţină evidenţe exacte cu piesele şi componentele care intră în alcătuirea unei maşini noi. De exemplu, din perspectiva calităţii, monitorizarea codurilor de bare ajută la asigurarea faptului că sunt asamblate piesele potrivite. Şi mai importantă este, totuşi, capacitatea de a monitoriza fiecare piesă auto înapoi la furnizorul său iniţial. În cazul unei rechemări în service sau al descoperirii unei piese defecte, producătorii trebuie să poată afla rapid şi cu detalii cuprinzătoare de unde provine fiecare parte. Acest aspect este completat de informaţii precum numărul lotului, data fabricaţiei şi alte informaţii importante, pentru a identifica vehiculele care sunt afectate de o piesă defectă. Detaliile sunt specificate în recomandările şi standardele din partea AIAG, VDA, ANSI şi ISO. Pe măsură ce industria de automobile se globalizează, se aşteaptă ca producţia de vehicule uşoare să atingă aproximativ 96 milioane de unităţi până în 2023. Acest lucru înseamnă că şi o singură piesă defectă poate avea un impact enorm şi această situaţie trebuie prevenită cu orice preţ.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Garnituri finisate în mai puţin de 10 secunde: controlerul cu robotică integrată asigură un control armonios

24 Noiembrie 2021 Trelleborg Livorno şi-a actualizat o celulă robotizată pentru finisarea garniturilor din poliuretan, destinate pieţei de energie eoliană sustenabilă. La baza soluţiei se află controlerul cu robotică integrată de la OMRON, care asigură integrarea şi sincronizarea tuturor componentelor de automatizare, inclusiv a roboţilor, logicii, controlul mișcării, securităţii şi a interfeţei de operare.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
am flow a bboard sol

Soluţii pentru sisteme inteligente cu robot mobil autonom: AM-Flow şi OMRON

27 Octombrie 2021 Industria 4.0 oferă promisiunea unor procese simplificate, a unei înţelegeri profunde pe baza Big Data şi a unor linii de producţie care funcţionează non-stop, fără timpi morţi. Spre deosebire de „revoluţiile industriale” din istorie, cea de acum le oferă producătorilor luxul timpului şi al opţiunii. Aceasta deoarece avantajele automatizării pot fi adoptate treptat sau dintr-o dată, indiferent dacă este vorba despre o unitate nouă de vârf sau de o instalaţie montată ulterior într-o configuraţie de producţie mai tradiţională. Un factor ce facilitează trecerea este AM-Flow, un start-up antreprenorial care stârneşte senzaţie cu soluţiile sale pentru noul val de producători care ajunge pe mal în lumea fabricaţiei aditive.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
omron cobot collaboration bboard prod

Automatizare totală? În continuare puţin probabilă cu Industrializarea 4.0

21 Aprilie 2022 Pentru numeroşi producători, visul unei fabrici complet automate, fără oameni, se află încă la o distanţă de ani-lumină. Ne întreabă când vine cea de-a 4-a Revoluţie industrială şi la ce se pot aştepta. În acest blog, aruncăm o privire asupra realităţilor producţiei (complet/semi-) automate, asupra a ceea ce pot şi ce nu pot să facă roboţii şi de ce prezenţa umană este încă (în mare parte) de neînlocuit.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Apogeul productivităţii: trecerea de la întreţinerea preventivă la întreţinerea predictivă

17 Decembrie 2021 Întreţinerea este esenţială pentru afacerile prospere, în special în producţie, unde funcţionarea 24/7 a echipamentelor din fabrică este o aşteptare standard. După cum se ştie, menţinerea funcţionării liniilor de producţie şi a sistemelor în parametri optimi necesită mai mult decât o echipă de întreţinere pricepută. Mai este nevoie şi de o planificare atentă, programare excelentă, viligenţă constantă, disponibilitatea de a schimba componentele neuzate şi pregătirea de a răspunde la evenimente neplanificate. Cel puţin, aşa era înainte.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
industry40 factory bboard sol

Dezvoltarea capacităţilor digitale: cum poate orice fabrică să fie inteligentă

16 Septembrie 2021 Din fericire, Industria 4.0 în discuţie nu este rezervată în exclusivitate giganţilor de înaltă tehnologie care învârt lumea şi nici termenul de „fabrică inteligentă” nu se aplică numai instalaţiilor complet noi. De fapt, orice fabrică tradiţională poate, în principiu, să ia măsuri pentru a porni pe drumul creării fabricii inteligente, aplicând modularitate la instalaţiile existente.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
big data ai concept bboard back

Monitorizarea stabilităţii utilajelor cu ştiinţa datelor

16 Iulie 2021 Aveţi un utilaj fără nicio problemă? Probabil că deja colectaţi date despre producţie şi despre utilaje, dar nu le utilizaţi. Cu o scanare rapidă a datelor dvs., este posibil să analizaţi funcţionalitatea şi calitatea datelor şi să începeţi să utilizaţi valoarea acestora. Acest lucru vă va ajuta să definiţi primul sau următorul pas către o organizaţie care se bazează pe date.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
elsive with tm cobot newssingle sol

Cobot Dashboard: How to visualize data for OEE improvement the smart way

16 Martie 2021 The factory of the future is not only based on a well-orchestrated interaction of the most diverse machines, robots, sensors, and AI technologies. Entrepreneurs and decision-makers are also increasingly faced with the challenge of reconciling the vast amounts of data collected by the various production lines and making the best possible use of it to support their decisions. Not only does a comprehensive data strategy need to be developed. There are also technologies required that process and present the data in such a way that issues are immediately identified before major problems occur.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
ntnu omron tm newssingle sol

Dezvoltarea unei producţii inteligente şi flexibile: o universitate norvegiană pune bazele unui nou laborator de fabricaţie dotat cu roboţi

10 Februarie 2021 Universitatea norvegiană de ştiinţă şi tehnologie (NTNU) a dezvoltat în Ålesund un nou laborator didactic, pentru a facilita învăţarea şi pentru a extinde implementarea automatizării şi roboţilor în rândul producătorilor din regiune. Laboratorul este dotat cu o gamă largă de soluţii OMRON – atât hardware, cât şi software.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
vadain machine-vision-fabric-inspection bboard misc

Vadain automatizează inspectarea ţesăturilor de perdele prin inspecție automată cu cameră video

08 Aprilie 2022 Vadain, liderul de piaţă în domeniul perdelelor personalizate din Ţările de Jos, a avut nevoie de o soluţie care să detecteze cât mai curând posibil erorile din kilometrii de ţesături pentru perdele. Alături de dezvoltatorii software de la Sycade, tehnologia de inspecție automată cu cameră video OMRON, şi de constructorul de maşini Eisenkolb, compania a dezvoltat o soluţie automatizată pentru detectarea şi analizarea erorilor din ţesăturile pentru perdele, renunţând astfel la procesul de inspecţie manuală, care consuma foarte mult timp.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

16 Iulie 2020 The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
automotive industry bboard sol

Legacy of machine vision

16 Octombrie 2019 Did you know that for more than 40 years, Omron has developed vision sensing technologies for factory automation, surveillance and transport systems, and more recently for facial recognition and image processing for mobile phones, and even driver monitoring for autonomous driving?
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
brand protection misc

Late-stage customization in pharmaceutical manufacturing

16 Octombrie 2019 As a result of serialization legislation, pharmaceutical manufacturers must now ensure that labels printed at a late stage contain all of the data required for compliance. This includes customizing product labels for certain markets, customers or products by adding variable data to labels or packaging. This avoids the need to stock individual packaging materials for each variant.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
robots food beverage bboard sol

Barcodes: keeping track of product quality

02 Octombrie 2019 For many years, barcode technology has proved to be an economical and flexible identification technology. It has continued to develop and as a result, 1D and 2D codes (such as Datamatrix) are now used almost universally. Their versatility have made them a popular choice for streamlining many key supply chain processes, including production, logistics and item traceability.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
microhawk mv-40 inspection newssinglemob sol

Is your production line ready for inspection?

12 Septembrie 2019 Quality inspections are a critical requirement for all manufacturing and packaging lines. Being able to identify defective products before they are shipped to customers can bring significant savings in both time and money. It prevents costly product recalls, wasted production and potentially expensive legal costs.For perishable products – from food to pharmaceuticals – quality inspection of the packaging is also vital. An unreadable barcode or a wrong expiry date could lead to perfectly good products being discarded. And increasingly strict legislation is making clear marking a top priority for all types of products.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Apogeul productivităţii: trecerea de la întreţinerea preventivă la întreţinerea predictivă

17 Decembrie 2021 Întreţinerea este esenţială pentru afacerile prospere, în special în producţie, unde funcţionarea 24/7 a echipamentelor din fabrică este o aşteptare standard. După cum se ştie, menţinerea funcţionării liniilor de producţie şi a sistemelor în parametri optimi necesită mai mult decât o echipă de întreţinere pricepută. Mai este nevoie şi de o planificare atentă, programare excelentă, viligenţă constantă, disponibilitatea de a schimba componentele neuzate şi pregătirea de a răspunde la evenimente neplanificate. Cel puţin, aşa era înainte.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Garnituri finisate în mai puţin de 10 secunde: controlerul cu robotică integrată asigură un control armonios

24 Noiembrie 2021 Trelleborg Livorno şi-a actualizat o celulă robotizată pentru finisarea garniturilor din poliuretan, destinate pieţei de energie eoliană sustenabilă. La baza soluţiei se află controlerul cu robotică integrată de la OMRON, care asigură integrarea şi sincronizarea tuturor componentelor de automatizare, inclusiv a roboţilor, logicii, controlul mișcării, securităţii şi a interfeţei de operare.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
sustainablility 4 bboard misc

Plasticul în producţia de bunuri de larg consum: şapte recomandări de automatizare pentru o ambalare mai ecologică

29 Aprilie 2021 Igienă sau protecţia mediului? De preferinţă, ambele! Companiile din domeniul bunurilor de larg consum caută din ce în ce mai mult alternative la ambalajele din plastic şi soluţii mai ecologice, mai eficiente, dar în acelaşi timp şi sigure. Liniile de ambalare inovatoare, robotica şi inteligenţa artificială oferă asistenţă în acest sens.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
elsive with tm cobot newssingle sol

Cobot Dashboard: How to visualize data for OEE improvement the smart way

16 Martie 2021 The factory of the future is not only based on a well-orchestrated interaction of the most diverse machines, robots, sensors, and AI technologies. Entrepreneurs and decision-makers are also increasingly faced with the challenge of reconciling the vast amounts of data collected by the various production lines and making the best possible use of it to support their decisions. Not only does a comprehensive data strategy need to be developed. There are also technologies required that process and present the data in such a way that issues are immediately identified before major problems occur.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
beverage robot assisted workflow 1 bboard sol

Patru recomandări importante pentru proiectele de automatizare din industria alimentară şi de băuturi

29 Ianuarie 2021 O provocare accelerată de pandemia de Coronavirus i-a făcut pe producători să fie nevoiţi să aleagă între proliferarea pe termen mai lung, centrată pe cerinţele clienţilor şi reducerea gamei (codurile unice ale articolelor SKU), cauzată de comercianţii şi clienţii care îşi modifică rapid comportamentul de cumpărare. Companiile care câştigă teren prin utilizarea de tehnologii inovatoare nu obţin doar rapiditate, ci reduc şi deşeurile, riscul de contaminare şi pierderile.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

16 Iulie 2020 The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai manufacturing fcard sol

Improve OEE with Artificial Intelligence at the Edge in Food Manufacturing

16 Octombrie 2019 Implementation of Artificial Intelligence (AI) in food manufacturing is picking up speed. Many F&B companies are realizing that AI presents an opportunity to increase not only the Overall Equipment Effectiveness (OEE) – and therefore combine reduced costs with increased productivity – but also to improve the analysis of data to support continuous improvement programs such as reducing waste or process operations variability.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
autonomous production flow bboard back

3 Steps to Optimize Operational Efficiency for the Future of Manufacturing

02 Octombrie 2019 Operational Excellence is required to maximize capital expenditures. But at the same time manufacturers are challenged to move away from traditional high volume, low mix production runs, to more complex high mix, low volume production with consumer demand linked directly with production. How to optimize operational efficiency to be ready for the future of manufacturing?
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
engineer robot programming fcard prod

The power of collaboration between machines, people and teams

01 Octombrie 2019 With today’s rapid advances in technology, the manufacturing sector needs to be increasingly agile, ready to adapt to changing demands. Production lines must be more flexible, so that they can cope with shorter production runs, more varied products and tight deadlines. So how can manufacturers address these challenges? The solution lies in more advanced, interconnected and intelligent systems that can be programmed to handle a range of tasks.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
conveyor filled cans bboard sol

Minimum complexity, Maximum yield

08 Iulie 2019 Omron's leading position in packaging automation in the Food & Beverage industry is based on smart and simple solutions that result in solid success. A concept that we dubbed Perfect Packaging. Omron's Perfect Packaging approach structurally eliminates risks and boosts production even in tough situations when high throughput is required. But also optimises your filling. Minimising under- or overfill.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
molecule h2 hydrogen bboard sol

Combustibilul viitorului: aspecte importante de luat în considerare privind producţia de pile de combustie

10 Martie 2022 Când vorbim de mobilitatea sustenabilă, primul lucru la care ne gândim sunt maşinile electrice cu baterii. Pilele de combustie sau motoarele cu injecţie directă de hidrogen sunt tehnologii complementare care adesea se pierd în fundal, deşi au multe de oferit în privinţa reducerii emisiilor de CO₂ şi ca opţiuni de piaţă.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
batterieproduktion whitepaper banner b bboard misc

Alimentarea succesului producţiei locale de elemente de acumulatori

20 Septembrie 2021 Atât experţii, cât şi producătorii de automobile sunt de acord că e-mobilitatea reprezintă viitorul. Bateriile şi producţia de baterii sunt esenţiale pentru această evoluţie. În acest context, există aşteptări ca piaţa globală de baterii litiu-ion să crească de la 44,2 miliarde de dolari SUA (2020) la 94,4 miliarde de dolari (2025). Transformarea industriei auto de la motoarele cu ardere internă la pilele de combustie alimentate cu baterii sau cu hidrogen pune companiile în faţa unor provocări imense.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
sustainablility 4 bboard misc

Plasticul în producţia de bunuri de larg consum: şapte recomandări de automatizare pentru o ambalare mai ecologică

29 Aprilie 2021 Igienă sau protecţia mediului? De preferinţă, ambele! Companiile din domeniul bunurilor de larg consum caută din ce în ce mai mult alternative la ambalajele din plastic şi soluţii mai ecologice, mai eficiente, dar în acelaşi timp şi sigure. Liniile de ambalare inovatoare, robotica şi inteligenţa artificială oferă asistenţă în acest sens.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Susţinem industria auto din Europa

29 Ianuarie 2021 Industria auto din Europa se confruntă cu o competiţie puternică venită din Asia, precum şi cu provocări economice declanşate de pandemie. Aceasta are nevoie de strategii inovatoare, care să se poată adapta la descoperirile viitoare şi de tehnologii care să crească eficienţa şi sustenabilitatea. Tony Seba de la Universitatea Stanford crede că până în anul 2025 nu se vor mai vinde vehicule cu motoare (doar) cu combustie şi va exista o direcţie către celule de combustibil pe bază de baterii sau de hidrogen. Între timp, industria se confruntă cu scăderea vânzărilor, cu reglementări din ce în ce mai stricte privind emisiile, cu tehnologii noi, cu digitalizare şi cu nevoi în schimbare ale clienţilor. Companiile trebuie să răspundă prin convertirea liniilor de producţie, prin flexibilitate şi prin introducerea de inovaţii care să asigure o abordare competitivă.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
hd1500 warehouse bboard sol

Moving to e-mobility: seven tips for success

08 Septembrie 2020 The automotive industry throughout Europe is changing. It’s been badly hit by the Covid-19 pandemic, which has exacerbated declining sales. And there have been other problems. For instance, the Center for Automotive Research (CAR) forecasts that German vehicle manufacturers and suppliers could lose a quarter of their total workforce by 2030. A similarly gloomy picture is also emerging in the UK. Offsetting this is a growing demand for electric cars, which could lead to many new jobs being created.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
e-mobility 2 bboard misc

Zero-defect philosophy helps resolve the world’s future issues

05 Iunie 2020 Imagine the city center of a modern metropolis in 2030: a multitude of unmanned, electrically-powered vehicles driving swiftly and silently through the streets. These vehicles sense traffic lights and other road signs and make decisions using artificial intelligence. They avoid people, who unexpectedly cross their path. They detect and avoid dangerous situations before they occur. And they contribute to everyone’s health and safety. But what happens if the associated electrical systems fail? Omron is already addressing this problem today.
CITIŢI MAI MULT
AI
e-mobility 1 bboard misc

Energizing European battery cell production

01 Mai 2020 What can European automotive companies do to future-proof their production lines, especially in relation to battery manufacturing? Robotics, automated quality control and artificial intelligence (AI) can help companies to tackle the strong competition they are facing from Asia.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
automotive bboard sol

Integrated data control, motion control and machine vision for next-generation automotive production line

24 Aprilie 2020 The Mexican regional headquarters of a leading manufacturer of premium air brake actuators for global on-highway and specialty markets required a new automated production assembly line. One of the company’s key performance indicators is to deliver a fully assembled product every 30 seconds, and it is with this end goal at the forefront that the team started the process of automating the production line.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
sustainability green factory bboard misc

Green is key: sustainability in battery manufacturing for E-mobility

05 Februarie 2020 Today, sustainability is no longer a niche topic, but something that companies are integrating into their business strategies. Not only are sustainability practices necessary to answer the changing demands of consumers, the marketplace and governments, they are also increasingly being seen as a competitive strength. That’s because sustainability practices reduce energy consumption and waste, and also help companies use their resources more efficiently. They even help companies optimize their manufacturing agility and enable them to respond to fluctuating demand and the growing need for personalization. And finally, sustainability can play an important role in acquiring and retaining customers, as well in developing new market opportunities.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
ld mobile robot bmw bboard sol

Agili şi inteligenţi: roboţii mobili personalizaţi

10 Octombrie 2019 Un important producător auto german optimizează eficienţa şi supremaţia în domeniul inovaţiei legate de manipularea materialelor cu roboţii mobili LD de la Omron şi cu accesorii de transport de la cts GmbH.Producţia de automobile şi producţia de pe linia de asamblare au fost dintotdeauna strâns corelate. De-abia în anul 1913, când Henry Ford a început să utilizeze benzi transportoare în uzinele sale, automobilul a putut să cucerească lumea ca produs de masă. În prezent, o zi de lucru fără linii de asamblare este de neconceput la uzinele BMW. Grupul se bazează pe transportul şi pe logistica inovatoare pentru creşterea eficienţei şi a flexibilităţii, pentru o mai bună legătură între procesele de lucru şi pentru a degreva angajaţii de activităţile repetitive şi mari consumatoare de timp. Aceste concepte includ roboţii mobili LD de la Omron pentru transportul de materiale, care asigură o rentabilitate deosebită a investiţiei (ROI). Aceşti roboţi mobili autonomi sunt prevăzuţi cu un turn cu conveior - un dispozitiv cu înălţime reglabilă pentru manipularea încărcăturilor, realizat de integratorul de sisteme cts GmbH. Interacţiunea dintre angajaţi şi roboţii de transport la BMW demonstrează în mod incontestabil implementarea armoniei în fabrica viitorului.
CITIŢI MAI MULT