Automation blog | OMRON, România

Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Blog despre automatizare OMRON

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Automation blog

Collaborative Robotics
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Apogeul productivităţii: trecerea de la întreţinerea preventivă la întreţinerea predictivă

17 Decembrie 2021 Întreţinerea este esenţială pentru afacerile prospere, în special în producţie, unde funcţionarea 24/7 a echipamentelor din fabrică este o aşteptare standard. După cum se ştie, menţinerea funcţionării liniilor de producţie şi a sistemelor în parametri optimi necesită mai mult decât o echipă de întreţinere pricepută. Mai este nevoie şi de o planificare atentă, programare excelentă, viligenţă constantă, disponibilitatea de a schimba componentele neuzate şi pregătirea de a răspunde la evenimente neplanificate. Cel puţin, aşa era înainte.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Garnituri finisate în mai puţin de 10 secunde: controlerul cu robotică integrată asigură un control armonios

24 Noiembrie 2021 Trelleborg Livorno şi-a actualizat o celulă robotizată pentru finisarea garniturilor din poliuretan, destinate pieţei de energie eoliană sustenabilă. La baza soluţiei se află controlerul cu robotică integrată de la OMRON, care asigură integrarea şi sincronizarea tuturor componentelor de automatizare, inclusiv a roboţilor, logicii, controlul mișcării, securităţii şi a interfeţei de operare.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
am flow a bboard sol

Soluţii pentru sisteme inteligente cu robot mobil autonom: AM-Flow şi OMRON

27 Octombrie 2021 Industria 4.0 oferă promisiunea unor procese simplificate, a unei înţelegeri profunde pe baza Big Data şi a unor linii de producţie care funcţionează non-stop, fără timpi morţi. Spre deosebire de „revoluţiile industriale” din istorie, cea de acum le oferă producătorilor luxul timpului şi al opţiunii. Aceasta deoarece avantajele automatizării pot fi adoptate treptat sau dintr-o dată, indiferent dacă este vorba despre o unitate nouă de vârf sau de o instalaţie montată ulterior într-o configuraţie de producţie mai tradiţională. Un factor ce facilitează trecerea este AM-Flow, un start-up antreprenorial care stârneşte senzaţie cu soluţiile sale pentru noul val de producători care ajunge pe mal în lumea fabricaţiei aditive.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
batterieproduktion whitepaper banner b bboard misc

Alimentarea succesului producţiei locale de elemente de acumulatori

20 Septembrie 2021 Atât experţii, cât şi producătorii de automobile sunt de acord că e-mobilitatea reprezintă viitorul. Bateriile şi producţia de baterii sunt esenţiale pentru această evoluţie. În acest context, există aşteptări ca piaţa globală de baterii litiu-ion să crească de la 44,2 miliarde de dolari SUA (2020) la 94,4 miliarde de dolari (2025). Transformarea industriei auto de la motoarele cu ardere internă la pilele de combustie alimentate cu baterii sau cu hidrogen pune companiile în faţa unor provocări imense.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
industry40 factory bboard sol

Dezvoltarea capacităţilor digitale: cum poate orice fabrică să fie inteligentă

16 Septembrie 2021 Din fericire, Industria 4.0 în discuţie nu este rezervată în exclusivitate giganţilor de înaltă tehnologie care învârt lumea şi nici termenul de „fabrică inteligentă” nu se aplică numai instalaţiilor complet noi. De fapt, orice fabrică tradiţională poate, în principiu, să ia măsuri pentru a porni pe drumul creării fabricii inteligente, aplicând modularitate la instalaţiile existente.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
big data ai concept bboard back

Monitorizarea stabilităţii utilajelor cu ştiinţa datelor

16 Iulie 2021 Aveţi un utilaj fără nicio problemă? Probabil că deja colectaţi date despre producţie şi despre utilaje, dar nu le utilizaţi. Cu o scanare rapidă a datelor dvs., este posibil să analizaţi funcţionalitatea şi calitatea datelor şi să începeţi să utilizaţi valoarea acestora. Acest lucru vă va ajuta să definiţi primul sau următorul pas către o organizaţie care se bazează pe date.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
robot screw fastening collaboration bboard sol

Ajutor profesional pentru îngrijire personală: un cobot pus la treabă

09 Iulie 2021 Dintre numeroasele procese implicate în finalizarea unui bun de consum, pasul final poate fi adeseori cel mai complicat. Pentru acest client OMRON, ultimul pas în producţie este să fixeze şurubul care ţine capacul, închizând unitatea, în acest caz un aparat de ras electric. În mod obişnuit, întregul proces era efectuat complet manual, cu o şurubelniţă electrică, într-un proces cu mai mulţi paşi. Această operaţiune repetitivă este o candidată ideală pentru implicarea unui cobot OMRON.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Susţinem industria auto din Europa

29 Ianuarie 2021 Industria auto din Europa se confruntă cu o competiţie puternică venită din Asia, precum şi cu provocări economice declanşate de pandemie. Aceasta are nevoie de strategii inovatoare, care să se poată adapta la descoperirile viitoare şi de tehnologii care să crească eficienţa şi sustenabilitatea. Tony Seba de la Universitatea Stanford crede că până în anul 2025 nu se vor mai vinde vehicule cu motoare (doar) cu combustie şi va exista o direcţie către celule de combustibil pe bază de baterii sau de hidrogen. Între timp, industria se confruntă cu scăderea vânzărilor, cu reglementări din ce în ce mai stricte privind emisiile, cu tehnologii noi, cu digitalizare şi cu nevoi în schimbare ale clienţilor. Companiile trebuie să răspundă prin convertirea liniilor de producţie, prin flexibilitate şi prin introducerea de inovaţii care să asigure o abordare competitivă.
CITIŢI MAI MULT
AI
e-mobility 1 bboard misc

Energizing European battery cell production

01 Mai 2020 What can European automotive companies do to future-proof their production lines, especially in relation to battery manufacturing? Robotics, automated quality control and artificial intelligence (AI) can help companies to tackle the strong competition they are facing from Asia.
CITIŢI MAI MULT
AI
touching smart factory module newssingle sol

Smart machines: laying the golden egg?

16 Octombrie 2019 Greater manufacturing efficiency: it’s the golden egg we’re all looking for. But it’s getting increasingly hard to find. The solution could be smarter automation, which involves lots and lots of data (‘big data’) and data collection and data-driven modelling. The smart machine then uses the models to automatically adjust its own behaviour (i.e. machine learning).
CITIŢI MAI MULT
AI
ai manufacturing fcard sol

Improve OEE with Artificial Intelligence at the Edge in Food Manufacturing

16 Octombrie 2019 Implementation of Artificial Intelligence (AI) in food manufacturing is picking up speed. Many F&B companies are realizing that AI presents an opportunity to increase not only the Overall Equipment Effectiveness (OEE) – and therefore combine reduced costs with increased productivity – but also to improve the analysis of data to support continuous improvement programs such as reducing waste or process operations variability.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai infographic edge fog cloud bboard back

Edge, Fog and Cloud clarified

16 Septembrie 2019 What do the terms Edge, Fog and Cloud mean in relation to artificial intelligence in industrial manufacturing? They are actually different layers of the Industrial Internet of Things (IIoT). Here is a quick overview on how we at Omron describe these terms in relation to AI, using an analogy with a nervous system.
CITIŢI MAI MULT
AI
factory ai head bboard sol

Artificial Intelligence and the future of manufacturing

16 Septembrie 2019 The discussion about ‘Artificial Intelligence’ (AI) in manufacturing is now gaining momentum. This is mainly due to the availability of greater processing power and increasing volumes of data (the ‘sensorisation’ of the industry). A key factor that will help manufacturers to gain the maximum benefit from these recent advances is the use of adaptive algorithms. This in turn is a major stepping stone towards the development of ‘the factory of the future’.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Garnituri finisate în mai puţin de 10 secunde: controlerul cu robotică integrată asigură un control armonios

24 Noiembrie 2021 Trelleborg Livorno şi-a actualizat o celulă robotizată pentru finisarea garniturilor din poliuretan, destinate pieţei de energie eoliană sustenabilă. La baza soluţiei se află controlerul cu robotică integrată de la OMRON, care asigură integrarea şi sincronizarea tuturor componentelor de automatizare, inclusiv a roboţilor, logicii, controlul mișcării, securităţii şi a interfeţei de operare.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
am flow a bboard sol

Soluţii pentru sisteme inteligente cu robot mobil autonom: AM-Flow şi OMRON

27 Octombrie 2021 Industria 4.0 oferă promisiunea unor procese simplificate, a unei înţelegeri profunde pe baza Big Data şi a unor linii de producţie care funcţionează non-stop, fără timpi morţi. Spre deosebire de „revoluţiile industriale” din istorie, cea de acum le oferă producătorilor luxul timpului şi al opţiunii. Aceasta deoarece avantajele automatizării pot fi adoptate treptat sau dintr-o dată, indiferent dacă este vorba despre o unitate nouă de vârf sau de o instalaţie montată ulterior într-o configuraţie de producţie mai tradiţională. Un factor ce facilitează trecerea este AM-Flow, un start-up antreprenorial care stârneşte senzaţie cu soluţiile sale pentru noul val de producători care ajunge pe mal în lumea fabricaţiei aditive.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
robot screw fastening collaboration bboard sol

Ajutor profesional pentru îngrijire personală: un cobot pus la treabă

09 Iulie 2021 Dintre numeroasele procese implicate în finalizarea unui bun de consum, pasul final poate fi adeseori cel mai complicat. Pentru acest client OMRON, ultimul pas în producţie este să fixeze şurubul care ţine capacul, închizând unitatea, în acest caz un aparat de ras electric. În mod obişnuit, întregul proces era efectuat complet manual, cu o şurubelniţă electrică, într-un proces cu mai mulţi paşi. Această operaţiune repetitivă este o candidată ideală pentru implicarea unui cobot OMRON.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
topcustom cobot a bboard sol

Cobotul sporeşte producţia cu 15% la Topcustom

23 Iunie 2021 Topcustom srl, producător italian de chiuvete de baie personalizate, şi-a transformat recent o parte din operaţiuni, prin implementarea unui robot colaborativ (cobot) de la OMRON. Noul cobot se utilizează pentru a automatiza toate operaţiunile de finisare ale produselor Topcustom fabricate din Ocritech. Acesta este un material cu greutate redusă, care este uşor de prelucrat, garantează igienă perfectă şi are o rezistenţă excelentă la razele UV.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
cisel cobot billboard sol

Cisel asigură trasabilitatea, siguranţa şi calitatea prin testarea plăcilor de circuite imprimate cu ajutorul unui cobot

17 Iunie 2021 Cisel este o companie italiană specializată în proiectarea şi producţia de plăci de circuite imprimate flexibile (PCB-uri) pentru industria auto, construcţii civile şi industria prelucrătoare. Compania a ales de curând robotul colaborativ (cobotul) OMRON TM5 pentru a automatiza testarea electrică a plăcilor utilizate în sistemul de direcţie electrică a unui producător auto de top.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
topline uvc mobile robot solution a bboard sol

Robotul UV-C ajută companiile să câştige lupta împotriva Covid

16 Iunie 2021 Pe măsură ce companiile din Regatul Unit care interacţionează cu clienţii îşi planifică strategiile de redeschidere, o prioritate cheie va fi menţinerea siguranţei pentru consumatori şi personal împotriva Covid. Într-o încercare de a preveni focarele viitoare în perioadele aglomerate, mediile cotidiene precum supermarketurile, barurile şi sălile de sport au făcut front comun cu UV Systems UK pentru a produce un sistem autonom de sterilizare robotizată, care să garanteze eliminarea virusului fără să deterioreze sau să pericliteze bunurile din jur.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Apogeul productivităţii: trecerea de la întreţinerea preventivă la întreţinerea predictivă

17 Decembrie 2021 Întreţinerea este esenţială pentru afacerile prospere, în special în producţie, unde funcţionarea 24/7 a echipamentelor din fabrică este o aşteptare standard. După cum se ştie, menţinerea funcţionării liniilor de producţie şi a sistemelor în parametri optimi necesită mai mult decât o echipă de întreţinere pricepută. Mai este nevoie şi de o planificare atentă, programare excelentă, viligenţă constantă, disponibilitatea de a schimba componentele neuzate şi pregătirea de a răspunde la evenimente neplanificate. Cel puţin, aşa era înainte.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
industry40 factory bboard sol

Dezvoltarea capacităţilor digitale: cum poate orice fabrică să fie inteligentă

16 Septembrie 2021 Din fericire, Industria 4.0 în discuţie nu este rezervată în exclusivitate giganţilor de înaltă tehnologie care învârt lumea şi nici termenul de „fabrică inteligentă” nu se aplică numai instalaţiilor complet noi. De fapt, orice fabrică tradiţională poate, în principiu, să ia măsuri pentru a porni pe drumul creării fabricii inteligente, aplicând modularitate la instalaţiile existente.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
big data ai concept bboard back

Monitorizarea stabilităţii utilajelor cu ştiinţa datelor

16 Iulie 2021 Aveţi un utilaj fără nicio problemă? Probabil că deja colectaţi date despre producţie şi despre utilaje, dar nu le utilizaţi. Cu o scanare rapidă a datelor dvs., este posibil să analizaţi funcţionalitatea şi calitatea datelor şi să începeţi să utilizaţi valoarea acestora. Acest lucru vă va ajuta să definiţi primul sau următorul pas către o organizaţie care se bazează pe date.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
ntnu omron tm newssingle sol

Dezvoltarea unei producţii inteligente şi flexibile: o universitate norvegiană pune bazele unui nou laborator de fabricaţie dotat cu roboţi

10 Februarie 2021 Universitatea norvegiană de ştiinţă şi tehnologie (NTNU) a dezvoltat în Ålesund un nou laborator didactic, pentru a facilita învăţarea şi pentru a extinde implementarea automatizării şi roboţilor în rândul producătorilor din regiune. Laboratorul este dotat cu o gamă largă de soluţii OMRON – atât hardware, cât şi software.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
automotive bboard sol

Integrated data control, motion control and machine vision for next-generation automotive production line

24 Aprilie 2020 The Mexican regional headquarters of a leading manufacturer of premium air brake actuators for global on-highway and specialty markets required a new automated production assembly line. One of the company’s key performance indicators is to deliver a fully assembled product every 30 seconds, and it is with this end goal at the forefront that the team started the process of automating the production line.
CITIŢI MAI MULT
AI
touching smart factory module newssingle sol

Smart machines: laying the golden egg?

16 Octombrie 2019 Greater manufacturing efficiency: it’s the golden egg we’re all looking for. But it’s getting increasingly hard to find. The solution could be smarter automation, which involves lots and lots of data (‘big data’) and data collection and data-driven modelling. The smart machine then uses the models to automatically adjust its own behaviour (i.e. machine learning).
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
industry-4-0 example internet of things bboard back

A practical illustration of IoT and Industry 4.0

01 Octombrie 2019 The Internet of Things (IoT) is a relatively new phenomenon. Prof Dr Thomas Pospiech, a teacher of Production and Process Management at Heilbronn University of Applied Sciences, was interviewed recently about the ‘IoT box’ he’s developed to give his students a practical illustration of this fairly abstract concept.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
automation services prod

What is the effect of Brexit on automation in the UK?

26 Septembrie 2019 Currently, workers from the EU have the right to travel and work freely across European borders. However, key statistics of net migration from the Office of National Statistics in the UK, show that net migration to the UK has been significantly reduced since 2016. With the announcement of Brexit, and the ensuing uncertainty around it, UK factories are perhaps no longer a viable destination for European workers.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
industry4-0 concept business people shaking hands industry-graphic bboard back

Industry 4.0 - hot topic or hot air?

19 Septembrie 2019 Industry 4.0 is defined by Wikipedia as “the current trend of automation and data exchange in manufacturing technologies”. But what does that mean for you and your customers? And it isn’t really a new topic. At Omron, we’ve been working on manufacturing automation and data exchange for years.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
conveyor filled cans bboard sol

How smart is your packaging line?

17 Septembrie 2019 Industry 4.0 is changing the way in which manufactured goods are produced, through the use of automation and data exchange. By incorporating it into your packaging line, you can start to enjoy a range of benefits, from better data management to improved efficiency. Moving to a modern, flexible and smart line will bring the most benefits, but replacing a complete production line might not be a viable option if you’re operating with tight margins. However, even small changes to your existing facilities can significantly boost your efficiency.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

16 Iulie 2020 The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
automotive industry bboard sol

Legacy of machine vision

16 Octombrie 2019 Did you know that for more than 40 years, Omron has developed vision sensing technologies for factory automation, surveillance and transport systems, and more recently for facial recognition and image processing for mobile phones, and even driver monitoring for autonomous driving?
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
brand protection misc

Late-stage customization in pharmaceutical manufacturing

16 Octombrie 2019 As a result of serialization legislation, pharmaceutical manufacturers must now ensure that labels printed at a late stage contain all of the data required for compliance. This includes customizing product labels for certain markets, customers or products by adding variable data to labels or packaging. This avoids the need to stock individual packaging materials for each variant.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
robots food beverage bboard sol

Barcodes: keeping track of product quality

02 Octombrie 2019 For many years, barcode technology has proved to be an economical and flexible identification technology. It has continued to develop and as a result, 1D and 2D codes (such as Datamatrix) are now used almost universally. Their versatility have made them a popular choice for streamlining many key supply chain processes, including production, logistics and item traceability.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
microhawk mv-40 inspection newssinglemob sol

Is your production line ready for inspection?

12 Septembrie 2019 Quality inspections are a critical requirement for all manufacturing and packaging lines. Being able to identify defective products before they are shipped to customers can bring significant savings in both time and money. It prevents costly product recalls, wasted production and potentially expensive legal costs.For perishable products – from food to pharmaceuticals – quality inspection of the packaging is also vital. An unreadable barcode or a wrong expiry date could lead to perfectly good products being discarded. And increasingly strict legislation is making clear marking a top priority for all types of products.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Apogeul productivităţii: trecerea de la întreţinerea preventivă la întreţinerea predictivă

17 Decembrie 2021 Întreţinerea este esenţială pentru afacerile prospere, în special în producţie, unde funcţionarea 24/7 a echipamentelor din fabrică este o aşteptare standard. După cum se ştie, menţinerea funcţionării liniilor de producţie şi a sistemelor în parametri optimi necesită mai mult decât o echipă de întreţinere pricepută. Mai este nevoie şi de o planificare atentă, programare excelentă, viligenţă constantă, disponibilitatea de a schimba componentele neuzate şi pregătirea de a răspunde la evenimente neplanificate. Cel puţin, aşa era înainte.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
trelleborg integrated controller d bboard sol

Garnituri finisate în mai puţin de 10 secunde: controlerul cu robotică integrată asigură un control armonios

24 Noiembrie 2021 Trelleborg Livorno şi-a actualizat o celulă robotizată pentru finisarea garniturilor din poliuretan, destinate pieţei de energie eoliană sustenabilă. La baza soluţiei se află controlerul cu robotică integrată de la OMRON, care asigură integrarea şi sincronizarea tuturor componentelor de automatizare, inclusiv a roboţilor, logicii, controlul mișcării, securităţii şi a interfeţei de operare.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
sustainablility 4 bboard misc

Plasticul în producţia de bunuri de larg consum: şapte recomandări de automatizare pentru o ambalare mai ecologică

29 Aprilie 2021 Igienă sau protecţia mediului? De preferinţă, ambele! Companiile din domeniul bunurilor de larg consum caută din ce în ce mai mult alternative la ambalajele din plastic şi soluţii mai ecologice, mai eficiente, dar în acelaşi timp şi sigure. Liniile de ambalare inovatoare, robotica şi inteligenţa artificială oferă asistenţă în acest sens.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
beverage robot assisted workflow 1 bboard sol

Patru recomandări importante pentru proiectele de automatizare din industria alimentară şi de băuturi

29 Ianuarie 2021 O provocare accelerată de pandemia de Coronavirus i-a făcut pe producători să fie nevoiţi să aleagă între proliferarea pe termen mai lung, centrată pe cerinţele clienţilor şi reducerea gamei (codurile unice ale articolelor SKU), cauzată de comercianţii şi clienţii care îşi modifică rapid comportamentul de cumpărare. Companiile care câştigă teren prin utilizarea de tehnologii inovatoare nu obţin doar rapiditate, ci reduc şi deşeurile, riscul de contaminare şi pierderile.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

16 Iulie 2020 The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai manufacturing fcard sol

Improve OEE with Artificial Intelligence at the Edge in Food Manufacturing

16 Octombrie 2019 Implementation of Artificial Intelligence (AI) in food manufacturing is picking up speed. Many F&B companies are realizing that AI presents an opportunity to increase not only the Overall Equipment Effectiveness (OEE) – and therefore combine reduced costs with increased productivity – but also to improve the analysis of data to support continuous improvement programs such as reducing waste or process operations variability.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
autonomous production flow bboard back

3 Steps to Optimize Operational Efficiency for the Future of Manufacturing

02 Octombrie 2019 Operational Excellence is required to maximize capital expenditures. But at the same time manufacturers are challenged to move away from traditional high volume, low mix production runs, to more complex high mix, low volume production with consumer demand linked directly with production. How to optimize operational efficiency to be ready for the future of manufacturing?
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
engineer robot programming fcard prod

The power of collaboration between machines, people and teams

01 Octombrie 2019 With today’s rapid advances in technology, the manufacturing sector needs to be increasingly agile, ready to adapt to changing demands. Production lines must be more flexible, so that they can cope with shorter production runs, more varied products and tight deadlines. So how can manufacturers address these challenges? The solution lies in more advanced, interconnected and intelligent systems that can be programmed to handle a range of tasks.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
conveyor filled cans bboard sol

Minimum complexity, Maximum yield

08 Iulie 2019 Omron's leading position in packaging automation in the Food & Beverage industry is based on smart and simple solutions that result in solid success. A concept that we dubbed Perfect Packaging. Omron's Perfect Packaging approach structurally eliminates risks and boosts production even in tough situations when high throughput is required. But also optimises your filling. Minimising under- or overfill.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
conveyor sealed fruit bboard sol

At Omron we serve to protect Package Integrity!

08 Iulie 2019 Protecting a product is the main purpose of any package. Food packaging that is not closed completely airtight can cause a whole range of problems resulting in huge expenses and problematic long-term consequences for manufacturers. Loss of nutrients and aroma to premature spoilage are the least problematic relative to the costly aftermath that easily comes around the corner when consumer health is at stake and recalls enter the media.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
labelling orange machine bboard sol

Perfect Packaging, ordinary packaging executed extraordinary well

08 Iulie 2019 Packaging processes rarely harbour extremely surprising variables. From manufacturers to system integrators, machine builders and industrial automation providers, we all know the essentials that make packaging production a definite success. However, the everyday reality on the factory floor is that small imperfections in the process result in major output disturbances. That is why Omron introduces its Perfect Packaging concept featuring smart innovations that ensure that ordinary F&B-packaging is executed extraordinary well. We help make your bottom-line top!
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
batterieproduktion whitepaper banner b bboard misc

Alimentarea succesului producţiei locale de elemente de acumulatori

20 Septembrie 2021 Atât experţii, cât şi producătorii de automobile sunt de acord că e-mobilitatea reprezintă viitorul. Bateriile şi producţia de baterii sunt esenţiale pentru această evoluţie. În acest context, există aşteptări ca piaţa globală de baterii litiu-ion să crească de la 44,2 miliarde de dolari SUA (2020) la 94,4 miliarde de dolari (2025). Transformarea industriei auto de la motoarele cu ardere internă la pilele de combustie alimentate cu baterii sau cu hidrogen pune companiile în faţa unor provocări imense.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
sustainablility 4 bboard misc

Plasticul în producţia de bunuri de larg consum: şapte recomandări de automatizare pentru o ambalare mai ecologică

29 Aprilie 2021 Igienă sau protecţia mediului? De preferinţă, ambele! Companiile din domeniul bunurilor de larg consum caută din ce în ce mai mult alternative la ambalajele din plastic şi soluţii mai ecologice, mai eficiente, dar în acelaşi timp şi sigure. Liniile de ambalare inovatoare, robotica şi inteligenţa artificială oferă asistenţă în acest sens.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Susţinem industria auto din Europa

29 Ianuarie 2021 Industria auto din Europa se confruntă cu o competiţie puternică venită din Asia, precum şi cu provocări economice declanşate de pandemie. Aceasta are nevoie de strategii inovatoare, care să se poată adapta la descoperirile viitoare şi de tehnologii care să crească eficienţa şi sustenabilitatea. Tony Seba de la Universitatea Stanford crede că până în anul 2025 nu se vor mai vinde vehicule cu motoare (doar) cu combustie şi va exista o direcţie către celule de combustibil pe bază de baterii sau de hidrogen. Între timp, industria se confruntă cu scăderea vânzărilor, cu reglementări din ce în ce mai stricte privind emisiile, cu tehnologii noi, cu digitalizare şi cu nevoi în schimbare ale clienţilor. Companiile trebuie să răspundă prin convertirea liniilor de producţie, prin flexibilitate şi prin introducerea de inovaţii care să asigure o abordare competitivă.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
hd1500 warehouse bboard sol

Moving to e-mobility: seven tips for success

08 Septembrie 2020 The automotive industry throughout Europe is changing. It’s been badly hit by the Covid-19 pandemic, which has exacerbated declining sales. And there have been other problems. For instance, the Center for Automotive Research (CAR) forecasts that German vehicle manufacturers and suppliers could lose a quarter of their total workforce by 2030. A similarly gloomy picture is also emerging in the UK. Offsetting this is a growing demand for electric cars, which could lead to many new jobs being created.
CITIŢI MAI MULT
AI
e-mobility 1 bboard misc

Energizing European battery cell production

01 Mai 2020 What can European automotive companies do to future-proof their production lines, especially in relation to battery manufacturing? Robotics, automated quality control and artificial intelligence (AI) can help companies to tackle the strong competition they are facing from Asia.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
automotive bboard sol

Integrated data control, motion control and machine vision for next-generation automotive production line

24 Aprilie 2020 The Mexican regional headquarters of a leading manufacturer of premium air brake actuators for global on-highway and specialty markets required a new automated production assembly line. One of the company’s key performance indicators is to deliver a fully assembled product every 30 seconds, and it is with this end goal at the forefront that the team started the process of automating the production line.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
sustainability green factory bboard misc

Green is key: sustainability in battery manufacturing for E-mobility

05 Februarie 2020 Today, sustainability is no longer a niche topic, but something that companies are integrating into their business strategies. Not only are sustainability practices necessary to answer the changing demands of consumers, the marketplace and governments, they are also increasingly being seen as a competitive strength. That’s because sustainability practices reduce energy consumption and waste, and also help companies use their resources more efficiently. They even help companies optimize their manufacturing agility and enable them to respond to fluctuating demand and the growing need for personalization. And finally, sustainability can play an important role in acquiring and retaining customers, as well in developing new market opportunities.
CITIŢI MAI MULT
Collaborative Robotics
ld mobile robot bmw bboard sol

Agili şi inteligenţi: roboţii mobili personalizaţi

10 Octombrie 2019 Un important producător auto german optimizează eficienţa şi supremaţia în domeniul inovaţiei legate de manipularea materialelor cu roboţii mobili LD de la Omron şi cu accesorii de transport de la cts GmbH.Producţia de automobile şi producţia de pe linia de asamblare au fost dintotdeauna strâns corelate. De-abia în anul 1913, când Henry Ford a început să utilizeze benzi transportoare în uzinele sale, automobilul a putut să cucerească lumea ca produs de masă. În prezent, o zi de lucru fără linii de asamblare este de neconceput la uzinele BMW. Grupul se bazează pe transportul şi pe logistica inovatoare pentru creşterea eficienţei şi a flexibilităţii, pentru o mai bună legătură între procesele de lucru şi pentru a degreva angajaţii de activităţile repetitive şi mari consumatoare de timp. Aceste concepte includ roboţii mobili LD de la Omron pentru transportul de materiale, care asigură o rentabilitate deosebită a investiţiei (ROI). Aceşti roboţi mobili autonomi sunt prevăzuţi cu un turn cu conveior - un dispozitiv cu înălţime reglabilă pentru manipularea încărcăturilor, realizat de integratorul de sisteme cts GmbH. Interacţiunea dintre angajaţi şi roboţii de transport la BMW demonstrează în mod incontestabil implementarea armoniei în fabrica viitorului.
CITIŢI MAI MULT