Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Blog despre automatizare OMRON

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Automation blog

Sustainable Manufacturing
women-in-automation-factory bboard sol

Automatizarea industrială şi robotica: în continuare o lume a bărbaţilor?

07 Februarie 2024 Cum este să fii astăzi femeie în automatizare? Trei femei de la OMRON Europe vorbesc despre experienţele lor în lumea automatizărilor industriale, despre provocările cu care se confruntă şi despre instrumentele şi sprijinul care le-au ajutat să se dezvolte.Când Wendy Tonks şi-a început cariera în domeniul ingineriei în Regatul Unit, în urmă cu puţin peste 20 de ani, una dintre primele reguli de bază pe care a trebuit să le stabilească a fost că nu se afla acolo pentru a servi ceaiul.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
flexible manufacturing for-at-in-the machine bboard sol

Adoptarea schimbării: Descompunerea procesului de fabricație flexibilă

30 Ianuarie 2024 Piața bunurilor de consum cu mișcare rapidă se confruntă cu o schimbare transformatoare, determinată de factori precum împuternicirea consumatorilor, cererile de personalizare, preferințele legate de sănătate, veganismul, preocupările etice și durabilitatea. Ne așteptăm ca în următorul deceniu aceasta să sufere mai multe schimbări decât a suferit în ultimii 50 de ani. Acest lucru necesită adaptarea lanțurilor de producție și de aprovizionare pentru a răspunde tendințelor emergente. Viitorul fabricilor de bunuri de consum cu mișcare rapidă va implica probabil unități mai mici și mai inteligente, cu circulație autonomă a bunurilor și cu sisteme interconectate.Mașinile, indiferent dacă sunt autonome sau interconectate, trebuie să fie mai flexibile ca niciodată, pentru a asigura furnizarea la timp a materialelor și a ambalajelor adecvate. Producția trebuie să fie mai agilă, producând din ce în ce mai mult articole pregătite pentru vânzare cu amănuntul, cu o abordare de tip „combinații numeroase - volume mici”, cu zero retrageri. Întrebarea este cum se poate realiza acest lucru cu costuri minime și cu o recuperare rapidă a investiției?
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
fernando colas trends 2024 image bboard en peop

Ce ne rezervă automatizarea în anul 2024? Șase previziuni din partea OMRON Europe

13 Decembrie 2023 Succesiunea de şocuri din ultimii câţiva ani a anunţat o nouă eră de risc geopolitic şi economic sporit. Acest lucru îi determină pe producători să introducă rezilienţa şi flexibilitatea în modelele de afaceri şi să regândească lanţurile de aprovizionare şi relaţiile globale. În acelaşi timp, creşte presiunea pentru a încorpora principiile ESG în procesul de luare a deciziilor operaţionale. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, digital twins şi tehnologiile de detecţie, de monitorizare şi de vizionare vor fi esenţiale pentru dezvoltarea de soluţii de automatizare şi de control care pot ajuta industria de producţie să se adapteze la această nouă realitate. În acest context, aş dori să vă împărtăşesc principalele şase tendinţe care vor avea în anul 2024 şi în viitor un impact asupra automatizării industriale şi o vor modela.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
emobility b bboard misc

Facilitarea tranziţiei la VE: Principalele trei provocări care trebuie depăşite în producţia de automobile

23 Noiembrie 2023 Tranziţia către vehiculele electrice reprezintă o provocare pentru producătorii de automobile. Companiile cu tradiţie îndelungată, care au produs în mod tradiţional vehicule cu motoare cu combustie, se aventurează acum pe un tărâm complet nou al platformelor de vehicule. Haideţi să investigăm principalele provocări cu care se confruntă industria producătoare de vehicule electrice şi să explorăm cele mai recente soluţii inovatoare care se întrevăd la orizont.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
automotive-line-robot-simulation-side bboard sol

O întâlnire a minţilor: convergenţa IT/OT în automatizarea industrială

22 Septembrie 2023 Producătorii orientaţi spre viitor se apropie mai mult de idealurile lor de producţie flexibilă, eficientă şi durabilă, explorând transformarea digitală în mod serios. Cu toate acestea, pe măsură ce se dezvoltă interesul pentru digitalizare, devine evident că există o prăpastie uriaşă între lumile OT (Tehnologie operaţională) şi IT (tehnologia informaţiei). Și această divizare trebuie să fie depăşită dacă viziunile de astăzi pentru fabricile viitorului vor deveni realitatea de mâine. Dar, înainte de a ne uita la motivul pentru care este necesară o convergenţă a IT şi OT şi cum se poate realiza acest lucru, să facem un pas înapoi la elementele de bază şi să clarificăm unele neînţelegeri în jurul terminologiei.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
people puzzle bboard en misc

Cele mai bune 4 moduri de a aborda deficitul de forţă de muncă prin automatizare

06 Septembrie 2023 Automatizarea este o modalitate de a sprijini forţa de muncă manuală şi nu de a o înlocui.Lipsa forţei de muncă în industria prelucrătoare este un motiv de îngrijorare tot mai mare la nivel mondial. În timp ce stimulentele financiare şi calificările specifice ale forţei de muncă au fost folosite ca măsuri de contracarare, sunt necesare soluţii mai inovatoare. Mulţi producători aleg să automatizeze activităţile repetitive, dar în ce măsură sprijină forţa de muncă existentă sau le răpeşte cu totul locurile de muncă?În 2023, Reuters a dezvăluit o tendinţă alarmantă: un record de 53% dintre companii se confruntă cu dificultăţi de angajare. Deficitul de personal, creşterea costurilor energetice, combinate cu urmărirea neutralităţii climatice, creează noi provocări. În căutarea unei producţii sustenabile, strategiile inovatoare pentru a aborda deficitul de forţă de muncă şi pentru a valorifica talentele existente reprezintă farul progresului.Să trecem peste primele patru moduri de abordare a deficitului de forţă de muncă şi de sprijinire a forţei de muncă actuale prin automatizare:
CITIŢI MAI MULT
AI
i-bots teamkids bboard event

Revigorăm forţa de muncă: abordarea OMRON privind dezvoltarea aptitudinilor în producţia din Europa

06 Septembrie 2023 Aprofundăm angajamentul de neclintit din partea OMRON faţă de dezvoltarea de aptitudini care revigorează următoarea generaţie în timp ce industria porneşte pe un drum al transformării – un drum care descătuşează întregul potenţial al celei de-a Patra Revoluţii Industriale (4IR), mergând înainte cu curaj spre cea de-a Cincea Revoluţie Industrială (5IR).În sălile academice, sălile de şedinţe ale conducătorilor vizionari de afaceri şi birourile politicienilor care se gândesc la viitor, se naşte o dezbatere efervescentă. Aceasta se referă la trecerea profundă de la cea de-a Patra Revoluţie Industrială, 4IR sau Industria 4.0, cum este cunoscută, la Industria 5.0, care va schimba lumea în care trăim.Din punct de vedere istoric, Revoluţia industrială a fost Prima Epocă a Maşinilor, a doua electricitatea, a treia electronica, iar platforma de internet a patra epocă a maşinilor. Acum intrăm în cea de-a cincea epocă a maşinilor, care se evidenţiază prin colaborarea armonioasă dintre on şi maşină şi contribuţiile aduse societăţii. Acesta este momentul în care trebuie nu doar să ne adaptăm, dar şi să conducem, să fim promotorii şi creatorii unui viitor în care inovaţia nu cunoaşte limite. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului economic mondial, a observat că: „Ne aflăm la un pas de o revoluţie tehnologică, menită să schimbe fundamental modul în care trăim, muncim şi relaţionăm unii cu alţii. În această dimensiune, anvergură şi complexitate, transformarea va fi una pe care omenirea nu a mai trăit-o până acum. Lumea noastră este în plin proces de transformare. Producţia globală se dezvoltă susţinută de automatizarea practicilor industriale tradiţionale, prin tehnologiile inteligente, comunicare M2M şi integrare IoT. Această sinergie alimentează automatizarea de înalt nivel, comunicarea neîntreruptă şi maşinile inteligente, care analizează şi diagnostichează independent provocările.Dezvoltarea IA aprinde dezbateri, ceea ce presupune schimbări şi mai mari în modelul societăţii noastre. Pe măsură ce navigăm prin acest peisaj dinamic, suntem pe punctul de a îmbrăţişa inovaţia şi a remodela viitorul nostru. 
CITIŢI MAI MULT
AI
omron-founders-day-france-2023 b bboard event

De la lumini roşii la roboţi: OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

06 Iunie 2023 Anul acesta, cu ocazia Zilei fondatorului, OMRON a privit înapoi la cei 90 de ani de depăşire a limitelor tehnologice şi aşteaptă cu nerăbdare un viitor al inovaţiei în domeniul automatizării, încadrat de durabilitate, digitalizare şi colaborare om-maşină.Sărbătorim împreună data de 10 mai... În fiecare an, 10 mai este probabil cea mai importantă zi din calendarul OMRON. În această zi, 30.000 de angajaţi OMRON din întreaga lume sărbătoresc viaţa şi moştenirea fondatorului companiei, Kazuma Tateishi. Aceştia fac acest lucru prin reînnoirea angajamentului faţă de viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună şi prin contribuţia la societate - adesea prin participarea la proiecte de voluntariat şi de caritate în comunităţile lor. Repere ale inovării Călătoria de inovare a OMRON a început în 1933, odată cu dezvoltarea unui cronometru de înaltă precizie pentru fotografia cu raze X. Acest lucru a marcat prima contribuţie a companiei la abordarea nevoilor societăţii. În 1960, OMRON a dezvăluit primul comutator de proximitate fără contact din lume, revoluţionând capacităţile avansate de producţie în masă. De atunci, OMRON a continuat să introducă tehnologii revoluţionare, inclusiv primul semnal de trafic automat, sistemul de staţii de tren fără personal, controlerul de tensiune arterială portabil, controlerul logic fuzzy de ultra viteză şi echipamentul automat de diagnosticare a celulelor canceroase.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
buying leasing bboard comp

Cumpărare sau leasing? Cum să vă finanţaţi noul cobot

26 Aprilie 2023 Un moment de reflecţie pentru IMM-uri în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor de automatizareLipsa de competenţe, digitalizarea, sustenabilitatea şi planurile de economisire a energiei accelerează proiectele de automatizare în multe companii. Odată ce au fost identificate procesele manuale care se pretează la automatizare, următoarea întrebare este, de obicei: Şi cât costă toate acestea?Poate fi util să luaţi în considerare opţiuni precum leasingul sau robotul ca serviciu. Un exemplu de instrumente care oferă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), în special, o mai bună imagine de ansamblu asupra aspectelor financiare ale automatizării este calculatorul ROI de la OMRON. Oricine are în prezent în vedere achiziţionarea unui cobot sau a unui AMR poate utiliza acest instrument pentru a dezvălui rentabilitatea investiţiei.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
electric vehicle inspection bboard en sol

De ce sistemele automate de inspecţie sunt esenţiale pentru fabricarea vehiculelor electrice

23 Martie 2023 Siguranţa primează în faţa tuturor celorlalte preocupări din industria auto, iar producţia de vehicule electrice nu face excepţie. Cu toate acestea, siguranţa poate presupune, de asemenea, complexitate, iar complexitatea vehiculelor de astăzi - în special a vehiculelor electrice – este de aşa natură încât producătorii nu se mai pot baza pe metodele tradiţionale de inspecţie bazate pe eşantionare sau audit.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
fernando colas trends 2024 image bboard en peop

Ce ne rezervă automatizarea în anul 2024? Șase previziuni din partea OMRON Europe

13 Decembrie 2023 Succesiunea de şocuri din ultimii câţiva ani a anunţat o nouă eră de risc geopolitic şi economic sporit. Acest lucru îi determină pe producători să introducă rezilienţa şi flexibilitatea în modelele de afaceri şi să regândească lanţurile de aprovizionare şi relaţiile globale. În acelaşi timp, creşte presiunea pentru a încorpora principiile ESG în procesul de luare a deciziilor operaţionale. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, digital twins şi tehnologiile de detecţie, de monitorizare şi de vizionare vor fi esenţiale pentru dezvoltarea de soluţii de automatizare şi de control care pot ajuta industria de producţie să se adapteze la această nouă realitate. În acest context, aş dori să vă împărtăşesc principalele şase tendinţe care vor avea în anul 2024 şi în viitor un impact asupra automatizării industriale şi o vor modela.
CITIŢI MAI MULT
AI
i-bots teamkids bboard event

Revigorăm forţa de muncă: abordarea OMRON privind dezvoltarea aptitudinilor în producţia din Europa

06 Septembrie 2023 Aprofundăm angajamentul de neclintit din partea OMRON faţă de dezvoltarea de aptitudini care revigorează următoarea generaţie în timp ce industria porneşte pe un drum al transformării – un drum care descătuşează întregul potenţial al celei de-a Patra Revoluţii Industriale (4IR), mergând înainte cu curaj spre cea de-a Cincea Revoluţie Industrială (5IR).În sălile academice, sălile de şedinţe ale conducătorilor vizionari de afaceri şi birourile politicienilor care se gândesc la viitor, se naşte o dezbatere efervescentă. Aceasta se referă la trecerea profundă de la cea de-a Patra Revoluţie Industrială, 4IR sau Industria 4.0, cum este cunoscută, la Industria 5.0, care va schimba lumea în care trăim.Din punct de vedere istoric, Revoluţia industrială a fost Prima Epocă a Maşinilor, a doua electricitatea, a treia electronica, iar platforma de internet a patra epocă a maşinilor. Acum intrăm în cea de-a cincea epocă a maşinilor, care se evidenţiază prin colaborarea armonioasă dintre on şi maşină şi contribuţiile aduse societăţii. Acesta este momentul în care trebuie nu doar să ne adaptăm, dar şi să conducem, să fim promotorii şi creatorii unui viitor în care inovaţia nu cunoaşte limite. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului economic mondial, a observat că: „Ne aflăm la un pas de o revoluţie tehnologică, menită să schimbe fundamental modul în care trăim, muncim şi relaţionăm unii cu alţii. În această dimensiune, anvergură şi complexitate, transformarea va fi una pe care omenirea nu a mai trăit-o până acum. Lumea noastră este în plin proces de transformare. Producţia globală se dezvoltă susţinută de automatizarea practicilor industriale tradiţionale, prin tehnologiile inteligente, comunicare M2M şi integrare IoT. Această sinergie alimentează automatizarea de înalt nivel, comunicarea neîntreruptă şi maşinile inteligente, care analizează şi diagnostichează independent provocările.Dezvoltarea IA aprinde dezbateri, ceea ce presupune schimbări şi mai mari în modelul societăţii noastre. Pe măsură ce navigăm prin acest peisaj dinamic, suntem pe punctul de a îmbrăţişa inovaţia şi a remodela viitorul nostru. 
CITIŢI MAI MULT
AI
omron-founders-day-france-2023 b bboard event

De la lumini roşii la roboţi: OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

06 Iunie 2023 Anul acesta, cu ocazia Zilei fondatorului, OMRON a privit înapoi la cei 90 de ani de depăşire a limitelor tehnologice şi aşteaptă cu nerăbdare un viitor al inovaţiei în domeniul automatizării, încadrat de durabilitate, digitalizare şi colaborare om-maşină.Sărbătorim împreună data de 10 mai... În fiecare an, 10 mai este probabil cea mai importantă zi din calendarul OMRON. În această zi, 30.000 de angajaţi OMRON din întreaga lume sărbătoresc viaţa şi moştenirea fondatorului companiei, Kazuma Tateishi. Aceştia fac acest lucru prin reînnoirea angajamentului faţă de viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună şi prin contribuţia la societate - adesea prin participarea la proiecte de voluntariat şi de caritate în comunităţile lor. Repere ale inovării Călătoria de inovare a OMRON a început în 1933, odată cu dezvoltarea unui cronometru de înaltă precizie pentru fotografia cu raze X. Acest lucru a marcat prima contribuţie a companiei la abordarea nevoilor societăţii. În 1960, OMRON a dezvăluit primul comutator de proximitate fără contact din lume, revoluţionând capacităţile avansate de producţie în masă. De atunci, OMRON a continuat să introducă tehnologii revoluţionare, inclusiv primul semnal de trafic automat, sistemul de staţii de tren fără personal, controlerul de tensiune arterială portabil, controlerul logic fuzzy de ultra viteză şi echipamentul automat de diagnosticare a celulelor canceroase.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai manufacturing conveyor belt bboard sol

Inteligenţa artificială (AI) din sistemele robotizate poate gestiona componentele funcţionale de securitate?

20 Martie 2023 Autori: Josep Plassa, Safety Product Marketing Manager la OMRON Europe şi Atsushi Oshiro, Manager la OMRON Development CenterRoboţii şi sistemele AI au devenit o parte integrantă a unităţilor de producţie industrială. Pentru a asigura securitatea lucrătorilor în timpul utilizării roboţilor, este necesară o evaluare detaliată a riscurilor. Această evaluare este efectuată din perspectiva securităţii funcţionale, care examinează cele cinci elemente principale utilizate de roboţi pentru a determina acţiunile de control autonom: recunoaşterea mediului, planificarea acţiunii, generarea traiectoriei, controlul mişcării şi măsurarea.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot whispering secret bboard comp

Inteligenţa artificială: nu-mi spuneţi că sunt nepriceput

08 Februarie 2023 În urmă cu zece ani, eram foarte mândru de cât de inteligente erau maşinile din fabrica noastră. Acum, cu definiţia de astăzi a inteligenţei, îmi dau seama că erau de fapt destul de nepricepute.De ce? Pentru că, deşi făceau ceea ce au fost concepute să facă, în momentul în care întâlneau ceva neaşteptat sau ieşit din comun, rămâneau blocate. Apelau la operator, întrebându-l pe acesta ce era în neregulă cu ele.Depanarea şi repunerea în funcţiune a maşinilor necesitau oameni inteligenţi. Operatori cu înaltă calificare. Ingineri experimentaţi în domeniul software şi hardware. Problema este că, în ultimii zece ani, aceşti oameni au devenit din ce în ce mai indisponibili. Pur şi simplu, nu există suficiente noi talente care să intre în industrie pentru a compensa numărul de lucrători care ajung la vârsta pensionării. Atunci când părăsesc activitatea, pensionarii iau cu ei cunoştinţele dobândite cu greu la locul de muncă, cunoştinţe ce reprezintă o culme a anilor de experienţă. Cu fiecare lucrător care pleacă, întreprinderile se confruntă cu perspectiva unei forţe de muncă mai puţin productive şi mai puţin calificate. 
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
circular economy concept b bboard sol

Calea către zero net: despre tactici

01 Februarie 2023 Cheia către un viitor cu impact ecologic zero net în producţie este transformarea lanţului valoric prin automatizare.În iunie 2022, revista New Scientist a anunţat că o treime dintre cele mai mari companii din lume aveau obiective legate de zero net – mult mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.Deşi este o veste bună că impulsul respectiv prinde viteză, articolul continua afirmând că modurile în care companiile plănuiesc să ajungă la zero net sunt neuniforme.Ceea ce, de fapt, nu este surprinzător. Crearea şi implementarea unei strategii pentru zero net este un angajament uriaş pentru orice companie, în special când 80% din emisiile de GES se încadrează în Ţinta 3 – adică emisiile care au loc în amonte sau în aval în lanţul valoric. Este o provocare aparte pentru companiile FMCG, ale căror lanţuri de aprovizionare şi sisteme logistice ulterioare sunt lungi şi complexe.Majoritatea acestor companii ştiu ce au de făcut: decarbonizarea şi circularizarea lanţului valoric. Şi au o strategie pentru a o face, care în general cuprinde optimizarea folosirii resurselor şi energiei, înlocuirea produselor şi proceselor care presupun emisii ridicate şi eliminarea risipei.Dar transpunerea în acţiune reprezintă principala dificultate. Iată unde are de jucat un rol crucial automatizarea.Colectarea şi analiza datelor este esenţială pentru o tranziţie reuşită către zero net. Fără aceasta, cum să ştie companiile care le este punctul de pornire, unde trebuie să aducă îmbunătăţiri, dacă au reuşit să aducă respectivele îmbunătăţiri şi în ce măsură? Datele solide constituie temelia transformării unui angajament în schimbare, a comunicării credibile şi încrezătoare cu părţile interesate şi a îndeplinirii ambiţiilor climatice.
CITIŢI MAI MULT
AI
factory mobile robot delivery bboard sol

Punem lucrurile în mişcare în criza energetică şi a combustibililor cu automatizarea

07 Decembrie 2022 Pentru a contracara creşterea preţurilor şi a îndeplini obiectivele ecologice, întreprinderile industriale ar trebui să exploreze modul în care tehnologiile de automatizare dintr-o singură sursă pot contribui la strategia lor privind sustenabilitatea.Preţurile ridicate la energie şi combustibili supun la mari presiuni atât gospodăriile, cât şi industria. Această situaţie afectează negativ planurile financiare şi portofelele şi, în plus, preţurile excesive forţează unele companii să oprească producţia. Potrivit Make UK, 42% din producătorii întrebaţi au spus că facturile lor la energie au crescut cu 100% în ultimele 12 luni, iar 32% au afirmat că preţul gazelor naturale a crescut cu peste 100% în ultimul an. Un procent îngrijorător de producători, 12%, deja au făcut reduceri de personal ca urmare directă a facturilor mai mari la energie.Războiul din Ucraina, pandemia de Covid-19 şi preţurile la gaze sunt doar câteva dintre cauzele crizei care afectează toate sectoarele şi îşi lasă amprenta peste tot, de la preţurile la energie la lanţurile de aprovizionare. La ce ar trebui să se gândească acum companiile producătoare? Strategiile cuprinzătoare de automatizare sunt esenţiale pentru o mai mare flexibilitate şi eficienţă energetică. Aici sunt incluse robotica inovatoare, asociată cu tehnologia cu senzori şi inspecţie cu cameră video, precum şi inteligenţa artificială – AI la Edge. În plus, datele în timp real din unităţile de producţie pot ajuta la detectarea anomaliilor şi la îmbunătăţirea eficienţei generale a echipamentelor (OEE).
CITIŢI MAI MULT
AI
automotive bboard sol

Încotro se îndreaptă viitorul, spre intralogistică? Sfaturi pentru un plus de eficienţă

15 Noiembrie 2022 Uneori, ne concentrăm atât de mult asupra imaginii de ansamblu, încât uităm de procesele mai mici, dar atât de importante, care caracterizează producţia inteligentă. Un exemplu este intralogistica, respectiv fluxurile de materiale şi mărfuri care au loc la sediul unei companii sau într-o hală de producţie. Un studiu recent a constatat că peste 80% dintre companiile incluse consideră că utilizarea într-o măsură mai mare a AI şi a automatizării în intralogistică este necesară pentru a răspunde unor provocări precum lipsa de lucrători calificaţi sau planurile de creştere.Companiile din domeniul auto care doresc să satisfacă dezideratele pieţei şi pe ale clienţilor, să îşi mărească eficienţa şi să devină mai sustenabile trebuie să vină cu idei noi. Costurile cu energia, criza gazelor şi creşterea inflaţiei sporesc dificultatea acestei sarcini. Conceptele fabricii inteligente, care combină metodele de automatizare inovatoare, digitalizare şi intralogistică inteligentă, pot oferi un sprijin semnificativ. În acest context, unii vorbesc de Industry 4.0, alţii de „fabrica viitorului”, iar alţii preferă Industrial Internet of Things (IIoT). Indiferent de termenul preferat, aspectul cel mai important este să deveniţi activi acum şi să vă bazaţi pe parteneri de nădejde. Intralogistica este un bun punct de plecare pentru iniţierea rapidă a schimbării, fiindcă sunt necesare măsuri rapide: multe companii se confruntă în prezent cu limitări masive, din cauza lipsei de lucrători calificaţi. Tehnologiile moderne, precum roboţii mobili, pot asigura un remediu.
CITIŢI MAI MULT
AI
adaptive inspection bottles bboard sol

Cum poate inspecţia IA adaptabilă să contribuie la o producţie flexibilă

04 Octombrie 2022 Clienţii de astăzi cer produse personalizate adecvate nevoilor şi gusturilor lor personale. În loc să fabrice articole care sunt „făcute pentru raft” şi „trimise în stoc”, producătorii trebuie să personalizeze produse care sunt „făcute pentru mine” şi „trimise mie”. Acest lucru revoluţionează producţia şi forţează companiile să-şi regândească procesele. În acelaşi timp, este obligatoriu să se asigure zero reclamaţii şi zero defecte.Ochiul antrenat al unui inspector vizual cu experienţă depistează rapid erori, dar o asemenea activitate de rutină este obositoare şi nu poate fi efectuată în fiecare etapă a producţiei, în special din cauza crizei actuale a forţei de muncă din numeroase domenii. Dar ar putea fi automatizată această operaţiune şi în producţia foarte variată, dar cu volum mic? Ar putea un sistem inteligent de inspecţie cu cameră video sau un „ochi electronic” să reproducă discernământul ochiului omenesc, cu avantajul suplimentar al repetabilităţii şi robusteţii? Cea mai recentă inspecţie adaptabilă pe bază de IA poate depăşi dificultăţile inspecţiei automatizate a calităţii, cu mai multă flexibilitate, productivitate şi adaptabilitate.  
CITIŢI MAI MULT
AI
ai article bboard sol

Inteligenţa artificială: speranţă, campanii de promovare şi FOMO

22 Septembrie 2022 Acum zece ani, când primeam cereri de informaţii despre proiectele bazate pe IA, ele erau determinate mai ales de campaniile de promovare sau FOMO. Când întrebam de ce se dorea investiţia în IA, răspunsurile cele mai frecvente erau „pentru că aşa mi-a cerut şeful”, „pentru că avem multe date” sau „pentru că pare un domeniu interesant”. Niciunul nu era un motiv deosebit de serios şi cu siguranţă nu justifica investiţia masivă pe care utilizările IA le-ar fi presupus la momentul respectiv.Lucrurile se schimbă şi speranţa este factorul determinant în locul campaniilor de promovare sau „FOMO”. Clienţii nu mai întreabă dacă îi putem ajuta cu IA. Ne întreabă dacă îi putem ajuta cu întreţinerea preventivă, controlul calităţii sau optimizarea proceselor. Vin la noi cu o problemă pe care doresc să o rezolvăm. Adoptarea IA nu mai este un motiv sau un scop în sine, ci a devenit un „mijloc”.Indiferent de domeniu – alimente şi băuturi, produse farmaceutice, componente electronice sau industria auto – scopul final este acelaşi: obţinerea unor produse fără defecte şi de calitate superioară la un cost scăzut, folosind mai puţină energie şi mai puţină muncă. Iar IA poate fi una dintr-o serie de soluţii pentru atingerea obiectivelor respective.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
europe battery industry 1 background bboard misc

Susţinem industria auto din Europa

29 Ianuarie 2021 Industria auto din Europa se confruntă cu o competiţie puternică venită din Asia, precum şi cu provocări economice declanşate de pandemie. Aceasta are nevoie de strategii inovatoare, care să se poată adapta la descoperirile viitoare şi de tehnologii care să crească eficienţa şi sustenabilitatea. Tony Seba de la Universitatea Stanford crede că până în anul 2025 nu se vor mai vinde vehicule cu motoare (doar) cu combustie şi va exista o direcţie către celule de combustibil pe bază de baterii sau de hidrogen. Între timp, industria se confruntă cu scăderea vânzărilor, cu reglementări din ce în ce mai stricte privind emisiile, cu tehnologii noi, cu digitalizare şi cu nevoi în schimbare ale clienţilor. Companiile trebuie să răspundă prin convertirea liniilor de producţie, prin flexibilitate şi prin introducerea de inovaţii care să asigure o abordare competitivă.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
flexible manufacturing for-at-in-the machine bboard sol

Adoptarea schimbării: Descompunerea procesului de fabricație flexibilă

30 Ianuarie 2024 Piața bunurilor de consum cu mișcare rapidă se confruntă cu o schimbare transformatoare, determinată de factori precum împuternicirea consumatorilor, cererile de personalizare, preferințele legate de sănătate, veganismul, preocupările etice și durabilitatea. Ne așteptăm ca în următorul deceniu aceasta să sufere mai multe schimbări decât a suferit în ultimii 50 de ani. Acest lucru necesită adaptarea lanțurilor de producție și de aprovizionare pentru a răspunde tendințelor emergente. Viitorul fabricilor de bunuri de consum cu mișcare rapidă va implica probabil unități mai mici și mai inteligente, cu circulație autonomă a bunurilor și cu sisteme interconectate.Mașinile, indiferent dacă sunt autonome sau interconectate, trebuie să fie mai flexibile ca niciodată, pentru a asigura furnizarea la timp a materialelor și a ambalajelor adecvate. Producția trebuie să fie mai agilă, producând din ce în ce mai mult articole pregătite pentru vânzare cu amănuntul, cu o abordare de tip „combinații numeroase - volume mici”, cu zero retrageri. Întrebarea este cum se poate realiza acest lucru cu costuri minime și cu o recuperare rapidă a investiției?
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
fernando colas trends 2024 image bboard en peop

Ce ne rezervă automatizarea în anul 2024? Șase previziuni din partea OMRON Europe

13 Decembrie 2023 Succesiunea de şocuri din ultimii câţiva ani a anunţat o nouă eră de risc geopolitic şi economic sporit. Acest lucru îi determină pe producători să introducă rezilienţa şi flexibilitatea în modelele de afaceri şi să regândească lanţurile de aprovizionare şi relaţiile globale. În acelaşi timp, creşte presiunea pentru a încorpora principiile ESG în procesul de luare a deciziilor operaţionale. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, digital twins şi tehnologiile de detecţie, de monitorizare şi de vizionare vor fi esenţiale pentru dezvoltarea de soluţii de automatizare şi de control care pot ajuta industria de producţie să se adapteze la această nouă realitate. În acest context, aş dori să vă împărtăşesc principalele şase tendinţe care vor avea în anul 2024 şi în viitor un impact asupra automatizării industriale şi o vor modela.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
people puzzle bboard en misc

Cele mai bune 4 moduri de a aborda deficitul de forţă de muncă prin automatizare

06 Septembrie 2023 Automatizarea este o modalitate de a sprijini forţa de muncă manuală şi nu de a o înlocui.Lipsa forţei de muncă în industria prelucrătoare este un motiv de îngrijorare tot mai mare la nivel mondial. În timp ce stimulentele financiare şi calificările specifice ale forţei de muncă au fost folosite ca măsuri de contracarare, sunt necesare soluţii mai inovatoare. Mulţi producători aleg să automatizeze activităţile repetitive, dar în ce măsură sprijină forţa de muncă existentă sau le răpeşte cu totul locurile de muncă?În 2023, Reuters a dezvăluit o tendinţă alarmantă: un record de 53% dintre companii se confruntă cu dificultăţi de angajare. Deficitul de personal, creşterea costurilor energetice, combinate cu urmărirea neutralităţii climatice, creează noi provocări. În căutarea unei producţii sustenabile, strategiile inovatoare pentru a aborda deficitul de forţă de muncă şi pentru a valorifica talentele existente reprezintă farul progresului.Să trecem peste primele patru moduri de abordare a deficitului de forţă de muncă şi de sprijinire a forţei de muncă actuale prin automatizare:
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
vr data science & cell line control collaboration bboard new en sol

Top 5 predicţii privind automatizarea pentru 2023 de la OMRON Europe

01 Februarie 2023 Odată cu începutul unui nou an, cu toate oportunităţile sale, aş dori să subliniez câteva dintre principalele tendinţe care vor afecta şi modela automatizarea industrială în 2023 şi după aceea. Industriile producătoare vor continua să se confrunte cu numeroase dificultăţi, iar surmontarea acestora va presupune încorporarea rezistenţei şi flexibilităţii în modelele de afaceri. În acelaşi timp, companiile trebuie să adopte noile tehnologii – detecţia, robotica, tehnologia 5G şi inteligenţa artificială – pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a schimbărilor din societate.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
iab prioduct portfolio bboard sol

Navigatori pricepuţi pe timp de furtună: depăşirea nesiguranţei economice prin transformarea dificultăţilor sociale în oportunităţi tehnice

06 Decembrie 2022 Una dintre întrebările care mi se pune deseori este care e strategia noastră, în calitate de companie de automatizări industriale, pentru susţinerea unei creşteri stabile într-o economie globală volatilă şi tot mai imprevizibilă. După cum vă puteţi imagina, răspunsul meu nu este o singură propoziţie, deşi se bazează pe un singur concept: SINIC. SINIC vine de la „Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution” (cultivarea inovaţiei cu scopul evoluţiei ciclice impuse de necesităţi) şi este o teorie dezvoltată de fondatorul OMRON, Dr. Kazuma Tateisi, în 1970. Potrivit acestei filosofii, ştiinţa, tehnologia şi societatea au o relaţie ciclică, influenţându-se reciproc. Descoperirile ştiinţifice ajută societatea să progreseze, iar nevoile sociale impulsionează dezvoltarea tehnologică. OMRON Europe a urmat întotdeauna această filosofie şi şi-a petrecut ultimul deceniu punând bazele pentru crearea de soluţii cu un plus de valoare pentru provocările sociale şi economice din prezent.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
topcustom cobot a bboard sol

Patru sfaturi privind automatizarea pentru IMM-uri

25 Noiembrie 2022 Liderii companiilor din întreaga lume se confruntă, în prezent, cu un lanţ de provocări: în afara exploziei costurilor cauzate de criza energetică, există probleme în lanţul de aprovizionare, o penurie de lucrători calificaţi, cerinţe de sustenabilitate şi probleme de digitizare tot mai complexe. Mai ales întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) trebuie să găsească rapid modalităţi de a aborda aceste probleme. Automatizarea oferă un remediu, care include coboţi şi AMR (roboţi mobili autonomi), precum şi senzori, inspecţie cu camere video şi tehnologie AI. Deşi companiile cunosc bine beneficiile acestor tehnologii, studiile arată şi că multe rămân sceptice privind utilizarea lor efectivă.Cu precădere companiile fără experienţă în utilizare se tem că utilizarea roboţilor poate fi însoţită de costuri ridicate. Aşadar, dacă vă întrebaţi dacă achiziţia unui robot colaborativ sau mobil este oportună pentru afacerea dvs., noul calculator ROI de la OMRON vă va ajuta. Acesta oferă o prezentare generală rapidă a rentabilităţii investiţiei şi arată când îşi va acoperi costurile o investiţie în domeniul roboticii.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
dassault vaf fuel cell stacking c bboard en sol

Digitalizarea în industria auto: şapte sfaturi pentru o producţie inteligentă

02 Noiembrie 2022 Dacă doriţi să vă dezvoltaţi şi să gestionaţi adecvat crizele, trebuie să fiţi pregătiţi din punct de vedere digital. Acest lucru este valabil şi în sectorul auto. Instrumentele digitale nu pot fi ocolite când este vorba de abordarea clienţilor sau de productivitate. Inteligenţa artificială (IA) şi sustenabilitatea reprezintă factorii determinanţi de bază şi subiectele centrale ale atenţiei, după cum arată un studiu efectuat de Capgemini. Experţii de la Gartner subliniază importanţa abordărilor de colaborare open source, a ecosistemelor cuprinzătoare şi a parteneriatelor tehnologice. Dar la ce ar trebui să fim atenţi în digitalizare şi intralogistică în producţia viitorului? Dorim să răspundem la această întrebare în două părţi. Ca expert în automatizare, OMRON însoţeşte de mulţi ani producătorii şi furnizorii pe parcursul sofisticării tot mai mari a digitalizării.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
flexible manufacturing roadshow barcelona bboard event

Campanie de promovare a producţiei flexibile: Să ducem fabrica viitorului în toată Europa

16 Iunie 2022 Cum ar fi dacă aţi putea vedea, simţi şi atinge fabrica viitorului? De ce este nevoie pentru a realiza o producţie flexibilă, eficientă şi durabilă? Aceasta este ideea din spatele Campaniei OMRON de promovare a producţiei flexibile, care va călători prin toată Europa în acest an.  Campania de promovare prezintă demonstraţii exclusive ale unor soluţii de colaborare om-maşină care nu sunt văzute de obicei în afara unui cadru de fabrică din cauza dimensiunilor şi scării lor. 
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
automotive bboard sol

Trasabilitatea în industria auto: aspecte importante pe care factorii de decizie şi experţii trebuie să le ia în considerare în prezent

23 Mai 2022 De la mobilitatea electrică la condusul autonom, de la deficitul de competenţe la digitalizare: industria auto trece printr-o schimbare profundă, marcată, de exemplu, de o deplasare către platformele globalizate şi arhitecturile de vehicule standardizate. Pe de o parte, producţia devine tot mai eficientă, dar pe de altă parte, chiar şi o singură piesă defectă poate avea efecte mult mai pregnante decât înainte. Puşi în faţa rechemărilor costisitoare în service, producătorii de automobile se confruntă cu cerinţe tot mai complexe şi specificaţii mai stricte. Merită efortul trasabilităţii dacă el presupune etichetarea unui număr de până la 20.000 de piese pe vehicul? Da, merită, dar tehnologiile puternice de citire şi de verificare, împreună cu software-ul puternic sunt necesare pentru a conferi sens tuturor datelor.Există mai multe motive pentru care producătorii trebuie să ţină evidenţe exacte cu piesele şi componentele care intră în alcătuirea unei maşini noi. De exemplu, din perspectiva calităţii, monitorizarea codurilor de bare ajută la asigurarea faptului că sunt asamblate piesele potrivite. Şi mai importantă este, totuşi, capacitatea de a monitoriza fiecare piesă auto înapoi la furnizorul său iniţial. În cazul unei rechemări în service sau al descoperirii unei piese defecte, producătorii trebuie să poată afla rapid şi cu detalii cuprinzătoare de unde provine fiecare parte. Acest aspect este completat de informaţii precum numărul lotului, data fabricaţiei şi alte informaţii importante, pentru a identifica vehiculele care sunt afectate de o piesă defectă. Detaliile sunt specificate în recomandările şi standardele din partea AIAG, VDA, ANSI şi ISO. Pe măsură ce industria de automobile se globalizează, se aşteaptă ca producţia de vehicule uşoare să atingă aproximativ 96 milioane de unităţi până în 2023. Acest lucru înseamnă că şi o singură piesă defectă poate avea un impact enorm şi această situaţie trebuie prevenită cu orice preţ.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
fernando colas trends 2024 image bboard en peop

Ce ne rezervă automatizarea în anul 2024? Șase previziuni din partea OMRON Europe

13 Decembrie 2023 Succesiunea de şocuri din ultimii câţiva ani a anunţat o nouă eră de risc geopolitic şi economic sporit. Acest lucru îi determină pe producători să introducă rezilienţa şi flexibilitatea în modelele de afaceri şi să regândească lanţurile de aprovizionare şi relaţiile globale. În acelaşi timp, creşte presiunea pentru a încorpora principiile ESG în procesul de luare a deciziilor operaţionale. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, digital twins şi tehnologiile de detecţie, de monitorizare şi de vizionare vor fi esenţiale pentru dezvoltarea de soluţii de automatizare şi de control care pot ajuta industria de producţie să se adapteze la această nouă realitate. În acest context, aş dori să vă împărtăşesc principalele şase tendinţe care vor avea în anul 2024 şi în viitor un impact asupra automatizării industriale şi o vor modela.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
emobility b bboard misc

Facilitarea tranziţiei la VE: Principalele trei provocări care trebuie depăşite în producţia de automobile

23 Noiembrie 2023 Tranziţia către vehiculele electrice reprezintă o provocare pentru producătorii de automobile. Companiile cu tradiţie îndelungată, care au produs în mod tradiţional vehicule cu motoare cu combustie, se aventurează acum pe un tărâm complet nou al platformelor de vehicule. Haideţi să investigăm principalele provocări cu care se confruntă industria producătoare de vehicule electrice şi să explorăm cele mai recente soluţii inovatoare care se întrevăd la orizont.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
automotive-line-robot-simulation-side bboard sol

O întâlnire a minţilor: convergenţa IT/OT în automatizarea industrială

22 Septembrie 2023 Producătorii orientaţi spre viitor se apropie mai mult de idealurile lor de producţie flexibilă, eficientă şi durabilă, explorând transformarea digitală în mod serios. Cu toate acestea, pe măsură ce se dezvoltă interesul pentru digitalizare, devine evident că există o prăpastie uriaşă între lumile OT (Tehnologie operaţională) şi IT (tehnologia informaţiei). Și această divizare trebuie să fie depăşită dacă viziunile de astăzi pentru fabricile viitorului vor deveni realitatea de mâine. Dar, înainte de a ne uita la motivul pentru care este necesară o convergenţă a IT şi OT şi cum se poate realiza acest lucru, să facem un pas înapoi la elementele de bază şi să clarificăm unele neînţelegeri în jurul terminologiei.
CITIŢI MAI MULT
AI
i-bots teamkids bboard event

Revigorăm forţa de muncă: abordarea OMRON privind dezvoltarea aptitudinilor în producţia din Europa

06 Septembrie 2023 Aprofundăm angajamentul de neclintit din partea OMRON faţă de dezvoltarea de aptitudini care revigorează următoarea generaţie în timp ce industria porneşte pe un drum al transformării – un drum care descătuşează întregul potenţial al celei de-a Patra Revoluţii Industriale (4IR), mergând înainte cu curaj spre cea de-a Cincea Revoluţie Industrială (5IR).În sălile academice, sălile de şedinţe ale conducătorilor vizionari de afaceri şi birourile politicienilor care se gândesc la viitor, se naşte o dezbatere efervescentă. Aceasta se referă la trecerea profundă de la cea de-a Patra Revoluţie Industrială, 4IR sau Industria 4.0, cum este cunoscută, la Industria 5.0, care va schimba lumea în care trăim.Din punct de vedere istoric, Revoluţia industrială a fost Prima Epocă a Maşinilor, a doua electricitatea, a treia electronica, iar platforma de internet a patra epocă a maşinilor. Acum intrăm în cea de-a cincea epocă a maşinilor, care se evidenţiază prin colaborarea armonioasă dintre on şi maşină şi contribuţiile aduse societăţii. Acesta este momentul în care trebuie nu doar să ne adaptăm, dar şi să conducem, să fim promotorii şi creatorii unui viitor în care inovaţia nu cunoaşte limite. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului economic mondial, a observat că: „Ne aflăm la un pas de o revoluţie tehnologică, menită să schimbe fundamental modul în care trăim, muncim şi relaţionăm unii cu alţii. În această dimensiune, anvergură şi complexitate, transformarea va fi una pe care omenirea nu a mai trăit-o până acum. Lumea noastră este în plin proces de transformare. Producţia globală se dezvoltă susţinută de automatizarea practicilor industriale tradiţionale, prin tehnologiile inteligente, comunicare M2M şi integrare IoT. Această sinergie alimentează automatizarea de înalt nivel, comunicarea neîntreruptă şi maşinile inteligente, care analizează şi diagnostichează independent provocările.Dezvoltarea IA aprinde dezbateri, ceea ce presupune schimbări şi mai mari în modelul societăţii noastre. Pe măsură ce navigăm prin acest peisaj dinamic, suntem pe punctul de a îmbrăţişa inovaţia şi a remodela viitorul nostru. 
CITIŢI MAI MULT
AI
omron-founders-day-france-2023 b bboard event

De la lumini roşii la roboţi: OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

06 Iunie 2023 Anul acesta, cu ocazia Zilei fondatorului, OMRON a privit înapoi la cei 90 de ani de depăşire a limitelor tehnologice şi aşteaptă cu nerăbdare un viitor al inovaţiei în domeniul automatizării, încadrat de durabilitate, digitalizare şi colaborare om-maşină.Sărbătorim împreună data de 10 mai... În fiecare an, 10 mai este probabil cea mai importantă zi din calendarul OMRON. În această zi, 30.000 de angajaţi OMRON din întreaga lume sărbătoresc viaţa şi moştenirea fondatorului companiei, Kazuma Tateishi. Aceştia fac acest lucru prin reînnoirea angajamentului faţă de viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună şi prin contribuţia la societate - adesea prin participarea la proiecte de voluntariat şi de caritate în comunităţile lor. Repere ale inovării Călătoria de inovare a OMRON a început în 1933, odată cu dezvoltarea unui cronometru de înaltă precizie pentru fotografia cu raze X. Acest lucru a marcat prima contribuţie a companiei la abordarea nevoilor societăţii. În 1960, OMRON a dezvăluit primul comutator de proximitate fără contact din lume, revoluţionând capacităţile avansate de producţie în masă. De atunci, OMRON a continuat să introducă tehnologii revoluţionare, inclusiv primul semnal de trafic automat, sistemul de staţii de tren fără personal, controlerul de tensiune arterială portabil, controlerul logic fuzzy de ultra viteză şi echipamentul automat de diagnosticare a celulelor canceroase.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot whispering secret bboard comp

Inteligenţa artificială: nu-mi spuneţi că sunt nepriceput

08 Februarie 2023 În urmă cu zece ani, eram foarte mândru de cât de inteligente erau maşinile din fabrica noastră. Acum, cu definiţia de astăzi a inteligenţei, îmi dau seama că erau de fapt destul de nepricepute.De ce? Pentru că, deşi făceau ceea ce au fost concepute să facă, în momentul în care întâlneau ceva neaşteptat sau ieşit din comun, rămâneau blocate. Apelau la operator, întrebându-l pe acesta ce era în neregulă cu ele.Depanarea şi repunerea în funcţiune a maşinilor necesitau oameni inteligenţi. Operatori cu înaltă calificare. Ingineri experimentaţi în domeniul software şi hardware. Problema este că, în ultimii zece ani, aceşti oameni au devenit din ce în ce mai indisponibili. Pur şi simplu, nu există suficiente noi talente care să intre în industrie pentru a compensa numărul de lucrători care ajung la vârsta pensionării. Atunci când părăsesc activitatea, pensionarii iau cu ei cunoştinţele dobândite cu greu la locul de muncă, cunoştinţe ce reprezintă o culme a anilor de experienţă. Cu fiecare lucrător care pleacă, întreprinderile se confruntă cu perspectiva unei forţe de muncă mai puţin productive şi mai puţin calificate. 
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
circular economy concept b bboard sol

Calea către zero net: despre tactici

01 Februarie 2023 Cheia către un viitor cu impact ecologic zero net în producţie este transformarea lanţului valoric prin automatizare.În iunie 2022, revista New Scientist a anunţat că o treime dintre cele mai mari companii din lume aveau obiective legate de zero net – mult mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.Deşi este o veste bună că impulsul respectiv prinde viteză, articolul continua afirmând că modurile în care companiile plănuiesc să ajungă la zero net sunt neuniforme.Ceea ce, de fapt, nu este surprinzător. Crearea şi implementarea unei strategii pentru zero net este un angajament uriaş pentru orice companie, în special când 80% din emisiile de GES se încadrează în Ţinta 3 – adică emisiile care au loc în amonte sau în aval în lanţul valoric. Este o provocare aparte pentru companiile FMCG, ale căror lanţuri de aprovizionare şi sisteme logistice ulterioare sunt lungi şi complexe.Majoritatea acestor companii ştiu ce au de făcut: decarbonizarea şi circularizarea lanţului valoric. Şi au o strategie pentru a o face, care în general cuprinde optimizarea folosirii resurselor şi energiei, înlocuirea produselor şi proceselor care presupun emisii ridicate şi eliminarea risipei.Dar transpunerea în acţiune reprezintă principala dificultate. Iată unde are de jucat un rol crucial automatizarea.Colectarea şi analiza datelor este esenţială pentru o tranziţie reuşită către zero net. Fără aceasta, cum să ştie companiile care le este punctul de pornire, unde trebuie să aducă îmbunătăţiri, dacă au reuşit să aducă respectivele îmbunătăţiri şi în ce măsură? Datele solide constituie temelia transformării unui angajament în schimbare, a comunicării credibile şi încrezătoare cu părţile interesate şi a îndeplinirii ambiţiilor climatice.
CITIŢI MAI MULT
AI
factory mobile robot delivery bboard sol

Punem lucrurile în mişcare în criza energetică şi a combustibililor cu automatizarea

07 Decembrie 2022 Pentru a contracara creşterea preţurilor şi a îndeplini obiectivele ecologice, întreprinderile industriale ar trebui să exploreze modul în care tehnologiile de automatizare dintr-o singură sursă pot contribui la strategia lor privind sustenabilitatea.Preţurile ridicate la energie şi combustibili supun la mari presiuni atât gospodăriile, cât şi industria. Această situaţie afectează negativ planurile financiare şi portofelele şi, în plus, preţurile excesive forţează unele companii să oprească producţia. Potrivit Make UK, 42% din producătorii întrebaţi au spus că facturile lor la energie au crescut cu 100% în ultimele 12 luni, iar 32% au afirmat că preţul gazelor naturale a crescut cu peste 100% în ultimul an. Un procent îngrijorător de producători, 12%, deja au făcut reduceri de personal ca urmare directă a facturilor mai mari la energie.Războiul din Ucraina, pandemia de Covid-19 şi preţurile la gaze sunt doar câteva dintre cauzele crizei care afectează toate sectoarele şi îşi lasă amprenta peste tot, de la preţurile la energie la lanţurile de aprovizionare. La ce ar trebui să se gândească acum companiile producătoare? Strategiile cuprinzătoare de automatizare sunt esenţiale pentru o mai mare flexibilitate şi eficienţă energetică. Aici sunt incluse robotica inovatoare, asociată cu tehnologia cu senzori şi inspecţie cu cameră video, precum şi inteligenţa artificială – AI la Edge. În plus, datele în timp real din unităţile de producţie pot ajuta la detectarea anomaliilor şi la îmbunătăţirea eficienţei generale a echipamentelor (OEE).
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
iab prioduct portfolio bboard sol

Navigatori pricepuţi pe timp de furtună: depăşirea nesiguranţei economice prin transformarea dificultăţilor sociale în oportunităţi tehnice

06 Decembrie 2022 Una dintre întrebările care mi se pune deseori este care e strategia noastră, în calitate de companie de automatizări industriale, pentru susţinerea unei creşteri stabile într-o economie globală volatilă şi tot mai imprevizibilă. După cum vă puteţi imagina, răspunsul meu nu este o singură propoziţie, deşi se bazează pe un singur concept: SINIC. SINIC vine de la „Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution” (cultivarea inovaţiei cu scopul evoluţiei ciclice impuse de necesităţi) şi este o teorie dezvoltată de fondatorul OMRON, Dr. Kazuma Tateisi, în 1970. Potrivit acestei filosofii, ştiinţa, tehnologia şi societatea au o relaţie ciclică, influenţându-se reciproc. Descoperirile ştiinţifice ajută societatea să progreseze, iar nevoile sociale impulsionează dezvoltarea tehnologică. OMRON Europe a urmat întotdeauna această filosofie şi şi-a petrecut ultimul deceniu punând bazele pentru crearea de soluţii cu un plus de valoare pentru provocările sociale şi economice din prezent.
CITIŢI MAI MULT
AI
automotive bboard sol

Încotro se îndreaptă viitorul, spre intralogistică? Sfaturi pentru un plus de eficienţă

15 Noiembrie 2022 Uneori, ne concentrăm atât de mult asupra imaginii de ansamblu, încât uităm de procesele mai mici, dar atât de importante, care caracterizează producţia inteligentă. Un exemplu este intralogistica, respectiv fluxurile de materiale şi mărfuri care au loc la sediul unei companii sau într-o hală de producţie. Un studiu recent a constatat că peste 80% dintre companiile incluse consideră că utilizarea într-o măsură mai mare a AI şi a automatizării în intralogistică este necesară pentru a răspunde unor provocări precum lipsa de lucrători calificaţi sau planurile de creştere.Companiile din domeniul auto care doresc să satisfacă dezideratele pieţei şi pe ale clienţilor, să îşi mărească eficienţa şi să devină mai sustenabile trebuie să vină cu idei noi. Costurile cu energia, criza gazelor şi creşterea inflaţiei sporesc dificultatea acestei sarcini. Conceptele fabricii inteligente, care combină metodele de automatizare inovatoare, digitalizare şi intralogistică inteligentă, pot oferi un sprijin semnificativ. În acest context, unii vorbesc de Industry 4.0, alţii de „fabrica viitorului”, iar alţii preferă Industrial Internet of Things (IIoT). Indiferent de termenul preferat, aspectul cel mai important este să deveniţi activi acum şi să vă bazaţi pe parteneri de nădejde. Intralogistica este un bun punct de plecare pentru iniţierea rapidă a schimbării, fiindcă sunt necesare măsuri rapide: multe companii se confruntă în prezent cu limitări masive, din cauza lipsei de lucrători calificaţi. Tehnologiile moderne, precum roboţii mobili, pot asigura un remediu.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
dassault vaf fuel cell stacking c bboard en sol

Digitalizarea în industria auto: şapte sfaturi pentru o producţie inteligentă

02 Noiembrie 2022 Dacă doriţi să vă dezvoltaţi şi să gestionaţi adecvat crizele, trebuie să fiţi pregătiţi din punct de vedere digital. Acest lucru este valabil şi în sectorul auto. Instrumentele digitale nu pot fi ocolite când este vorba de abordarea clienţilor sau de productivitate. Inteligenţa artificială (IA) şi sustenabilitatea reprezintă factorii determinanţi de bază şi subiectele centrale ale atenţiei, după cum arată un studiu efectuat de Capgemini. Experţii de la Gartner subliniază importanţa abordărilor de colaborare open source, a ecosistemelor cuprinzătoare şi a parteneriatelor tehnologice. Dar la ce ar trebui să fim atenţi în digitalizare şi intralogistică în producţia viitorului? Dorim să răspundem la această întrebare în două părţi. Ca expert în automatizare, OMRON însoţeşte de mulţi ani producătorii şi furnizorii pe parcursul sofisticării tot mai mari a digitalizării.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai article bboard sol

Inteligenţa artificială: speranţă, campanii de promovare şi FOMO

22 Septembrie 2022 Acum zece ani, când primeam cereri de informaţii despre proiectele bazate pe IA, ele erau determinate mai ales de campaniile de promovare sau FOMO. Când întrebam de ce se dorea investiţia în IA, răspunsurile cele mai frecvente erau „pentru că aşa mi-a cerut şeful”, „pentru că avem multe date” sau „pentru că pare un domeniu interesant”. Niciunul nu era un motiv deosebit de serios şi cu siguranţă nu justifica investiţia masivă pe care utilizările IA le-ar fi presupus la momentul respectiv.Lucrurile se schimbă şi speranţa este factorul determinant în locul campaniilor de promovare sau „FOMO”. Clienţii nu mai întreabă dacă îi putem ajuta cu IA. Ne întreabă dacă îi putem ajuta cu întreţinerea preventivă, controlul calităţii sau optimizarea proceselor. Vin la noi cu o problemă pe care doresc să o rezolvăm. Adoptarea IA nu mai este un motiv sau un scop în sine, ci a devenit un „mijloc”.Indiferent de domeniu – alimente şi băuturi, produse farmaceutice, componente electronice sau industria auto – scopul final este acelaşi: obţinerea unor produse fără defecte şi de calitate superioară la un cost scăzut, folosind mai puţină energie şi mai puţină muncă. Iar IA poate fi una dintr-o serie de soluţii pentru atingerea obiectivelor respective.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
electric vehicle inspection bboard en sol

De ce sistemele automate de inspecţie sunt esenţiale pentru fabricarea vehiculelor electrice

23 Martie 2023 Siguranţa primează în faţa tuturor celorlalte preocupări din industria auto, iar producţia de vehicule electrice nu face excepţie. Cu toate acestea, siguranţa poate presupune, de asemenea, complexitate, iar complexitatea vehiculelor de astăzi - în special a vehiculelor electrice – este de aşa natură încât producătorii nu se mai pot baza pe metodele tradiţionale de inspecţie bazate pe eşantionare sau audit.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
vadain machine-vision-fabric-inspection bboard misc

Vadain automatizează inspectarea ţesăturilor de perdele prin inspecție automată cu cameră video

08 Aprilie 2022 Vadain, liderul de piaţă în domeniul perdelelor personalizate din Ţările de Jos, a avut nevoie de o soluţie care să detecteze cât mai curând posibil erorile din kilometrii de ţesături pentru perdele. Alături de dezvoltatorii software de la Sycade, tehnologia de inspecție automată cu cameră video OMRON, şi de constructorul de maşini Eisenkolb, compania a dezvoltat o soluţie automatizată pentru detectarea şi analizarea erorilor din ţesăturile pentru perdele, renunţând astfel la procesul de inspecţie manuală, care consuma foarte mult timp.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot hand apple bboard misc

Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing

16 Iulie 2020 The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
automotive industry bboard sol

Legacy of machine vision

16 Octombrie 2019 Did you know that for more than 40 years, Omron has developed vision sensing technologies for factory automation, surveillance and transport systems, and more recently for facial recognition and image processing for mobile phones, and even driver monitoring for autonomous driving?
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
brand protection misc

Late-stage customization in pharmaceutical manufacturing

16 Octombrie 2019 As a result of serialization legislation, pharmaceutical manufacturers must now ensure that labels printed at a late stage contain all of the data required for compliance. This includes customizing product labels for certain markets, customers or products by adding variable data to labels or packaging. This avoids the need to stock individual packaging materials for each variant.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
robots food beverage bboard sol

Barcodes: keeping track of product quality

02 Octombrie 2019 For many years, barcode technology has proved to be an economical and flexible identification technology. It has continued to develop and as a result, 1D and 2D codes (such as Datamatrix) are now used almost universally. Their versatility have made them a popular choice for streamlining many key supply chain processes, including production, logistics and item traceability.
CITIŢI MAI MULT
Brand Protection
microhawk mv-40 inspection newssinglemob sol

Is your production line ready for inspection?

12 Septembrie 2019 Quality inspections are a critical requirement for all manufacturing and packaging lines. Being able to identify defective products before they are shipped to customers can bring significant savings in both time and money. It prevents costly product recalls, wasted production and potentially expensive legal costs.For perishable products – from food to pharmaceuticals – quality inspection of the packaging is also vital. An unreadable barcode or a wrong expiry date could lead to perfectly good products being discarded. And increasingly strict legislation is making clear marking a top priority for all types of products.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
fernando colas trends 2024 image bboard en peop

Ce ne rezervă automatizarea în anul 2024? Șase previziuni din partea OMRON Europe

13 Decembrie 2023 Succesiunea de şocuri din ultimii câţiva ani a anunţat o nouă eră de risc geopolitic şi economic sporit. Acest lucru îi determină pe producători să introducă rezilienţa şi flexibilitatea în modelele de afaceri şi să regândească lanţurile de aprovizionare şi relaţiile globale. În acelaşi timp, creşte presiunea pentru a încorpora principiile ESG în procesul de luare a deciziilor operaţionale. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, digital twins şi tehnologiile de detecţie, de monitorizare şi de vizionare vor fi esenţiale pentru dezvoltarea de soluţii de automatizare şi de control care pot ajuta industria de producţie să se adapteze la această nouă realitate. În acest context, aş dori să vă împărtăşesc principalele şase tendinţe care vor avea în anul 2024 şi în viitor un impact asupra automatizării industriale şi o vor modela.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
automotive-line-robot-simulation-side bboard sol

O întâlnire a minţilor: convergenţa IT/OT în automatizarea industrială

22 Septembrie 2023 Producătorii orientaţi spre viitor se apropie mai mult de idealurile lor de producţie flexibilă, eficientă şi durabilă, explorând transformarea digitală în mod serios. Cu toate acestea, pe măsură ce se dezvoltă interesul pentru digitalizare, devine evident că există o prăpastie uriaşă între lumile OT (Tehnologie operaţională) şi IT (tehnologia informaţiei). Și această divizare trebuie să fie depăşită dacă viziunile de astăzi pentru fabricile viitorului vor deveni realitatea de mâine. Dar, înainte de a ne uita la motivul pentru care este necesară o convergenţă a IT şi OT şi cum se poate realiza acest lucru, să facem un pas înapoi la elementele de bază şi să clarificăm unele neînţelegeri în jurul terminologiei.
CITIŢI MAI MULT
AI
i-bots teamkids bboard event

Revigorăm forţa de muncă: abordarea OMRON privind dezvoltarea aptitudinilor în producţia din Europa

06 Septembrie 2023 Aprofundăm angajamentul de neclintit din partea OMRON faţă de dezvoltarea de aptitudini care revigorează următoarea generaţie în timp ce industria porneşte pe un drum al transformării – un drum care descătuşează întregul potenţial al celei de-a Patra Revoluţii Industriale (4IR), mergând înainte cu curaj spre cea de-a Cincea Revoluţie Industrială (5IR).În sălile academice, sălile de şedinţe ale conducătorilor vizionari de afaceri şi birourile politicienilor care se gândesc la viitor, se naşte o dezbatere efervescentă. Aceasta se referă la trecerea profundă de la cea de-a Patra Revoluţie Industrială, 4IR sau Industria 4.0, cum este cunoscută, la Industria 5.0, care va schimba lumea în care trăim.Din punct de vedere istoric, Revoluţia industrială a fost Prima Epocă a Maşinilor, a doua electricitatea, a treia electronica, iar platforma de internet a patra epocă a maşinilor. Acum intrăm în cea de-a cincea epocă a maşinilor, care se evidenţiază prin colaborarea armonioasă dintre on şi maşină şi contribuţiile aduse societăţii. Acesta este momentul în care trebuie nu doar să ne adaptăm, dar şi să conducem, să fim promotorii şi creatorii unui viitor în care inovaţia nu cunoaşte limite. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului economic mondial, a observat că: „Ne aflăm la un pas de o revoluţie tehnologică, menită să schimbe fundamental modul în care trăim, muncim şi relaţionăm unii cu alţii. În această dimensiune, anvergură şi complexitate, transformarea va fi una pe care omenirea nu a mai trăit-o până acum. Lumea noastră este în plin proces de transformare. Producţia globală se dezvoltă susţinută de automatizarea practicilor industriale tradiţionale, prin tehnologiile inteligente, comunicare M2M şi integrare IoT. Această sinergie alimentează automatizarea de înalt nivel, comunicarea neîntreruptă şi maşinile inteligente, care analizează şi diagnostichează independent provocările.Dezvoltarea IA aprinde dezbateri, ceea ce presupune schimbări şi mai mari în modelul societăţii noastre. Pe măsură ce navigăm prin acest peisaj dinamic, suntem pe punctul de a îmbrăţişa inovaţia şi a remodela viitorul nostru. 
CITIŢI MAI MULT
AI
omron-founders-day-france-2023 b bboard event

De la lumini roşii la roboţi: OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

06 Iunie 2023 Anul acesta, cu ocazia Zilei fondatorului, OMRON a privit înapoi la cei 90 de ani de depăşire a limitelor tehnologice şi aşteaptă cu nerăbdare un viitor al inovaţiei în domeniul automatizării, încadrat de durabilitate, digitalizare şi colaborare om-maşină.Sărbătorim împreună data de 10 mai... În fiecare an, 10 mai este probabil cea mai importantă zi din calendarul OMRON. În această zi, 30.000 de angajaţi OMRON din întreaga lume sărbătoresc viaţa şi moştenirea fondatorului companiei, Kazuma Tateishi. Aceştia fac acest lucru prin reînnoirea angajamentului faţă de viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună şi prin contribuţia la societate - adesea prin participarea la proiecte de voluntariat şi de caritate în comunităţile lor. Repere ale inovării Călătoria de inovare a OMRON a început în 1933, odată cu dezvoltarea unui cronometru de înaltă precizie pentru fotografia cu raze X. Acest lucru a marcat prima contribuţie a companiei la abordarea nevoilor societăţii. În 1960, OMRON a dezvăluit primul comutator de proximitate fără contact din lume, revoluţionând capacităţile avansate de producţie în masă. De atunci, OMRON a continuat să introducă tehnologii revoluţionare, inclusiv primul semnal de trafic automat, sistemul de staţii de tren fără personal, controlerul de tensiune arterială portabil, controlerul logic fuzzy de ultra viteză şi echipamentul automat de diagnosticare a celulelor canceroase.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
buying leasing bboard comp

Cumpărare sau leasing? Cum să vă finanţaţi noul cobot

26 Aprilie 2023 Un moment de reflecţie pentru IMM-uri în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor de automatizareLipsa de competenţe, digitalizarea, sustenabilitatea şi planurile de economisire a energiei accelerează proiectele de automatizare în multe companii. Odată ce au fost identificate procesele manuale care se pretează la automatizare, următoarea întrebare este, de obicei: Şi cât costă toate acestea?Poate fi util să luaţi în considerare opţiuni precum leasingul sau robotul ca serviciu. Un exemplu de instrumente care oferă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), în special, o mai bună imagine de ansamblu asupra aspectelor financiare ale automatizării este calculatorul ROI de la OMRON. Oricine are în prezent în vedere achiziţionarea unui cobot sau a unui AMR poate utiliza acest instrument pentru a dezvălui rentabilitatea investiţiei.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
robot whispering secret bboard comp

Inteligenţa artificială: nu-mi spuneţi că sunt nepriceput

08 Februarie 2023 În urmă cu zece ani, eram foarte mândru de cât de inteligente erau maşinile din fabrica noastră. Acum, cu definiţia de astăzi a inteligenţei, îmi dau seama că erau de fapt destul de nepricepute.De ce? Pentru că, deşi făceau ceea ce au fost concepute să facă, în momentul în care întâlneau ceva neaşteptat sau ieşit din comun, rămâneau blocate. Apelau la operator, întrebându-l pe acesta ce era în neregulă cu ele.Depanarea şi repunerea în funcţiune a maşinilor necesitau oameni inteligenţi. Operatori cu înaltă calificare. Ingineri experimentaţi în domeniul software şi hardware. Problema este că, în ultimii zece ani, aceşti oameni au devenit din ce în ce mai indisponibili. Pur şi simplu, nu există suficiente noi talente care să intre în industrie pentru a compensa numărul de lucrători care ajung la vârsta pensionării. Atunci când părăsesc activitatea, pensionarii iau cu ei cunoştinţele dobândite cu greu la locul de muncă, cunoştinţe ce reprezintă o culme a anilor de experienţă. Cu fiecare lucrător care pleacă, întreprinderile se confruntă cu perspectiva unei forţe de muncă mai puţin productive şi mai puţin calificate. 
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
tm cobot human machine 1 bboard prod

Cum se accelerează integrarea coboţilor

08 Februarie 2023 O bună planificare şi partenerii puternici ajută IMM-urile să depăşească dificultăţile în automatizare.Roboţii colaborativi, cunoscuţi şi drept coboţi, se bucură de o mare popularitate deoarece fac posibilă automatizarea operaţiunilor care consumă timp şi concentrează multe resurse. Piaţa globală de roboţi colaborativi este estimată în prezent la circa 1,2 miliarde de dolari. Volumul vânzărilor de coboţi a ajuns la un total de 32.300 de unităţi în 2021. În special atunci când companiilor le este tot mai greu să găsească şi să păstreze angajaţi corespunzători, în unele locuri asemenea tehnologii valorează cât greutatea lor în aur. Şi dacă tot vorbim de aur, unii oameni ar putea întreba: „Coboţii probabil că sunt foarte scumpi, nu? Deci când merită să faci o asemenea investiţie?”Expertul în automatizare OMRON ar dori să îndepărteze asemenea griji, mai ales pentru companiile mici şi mijlocii: soluţiile de robotică inteligentă şi integrată, precum şi cele care presupun roboţi şi coboţi sunt fezabile şi accesibile. Pentru cei care doresc să estimeze rentabilitatea investiţiei, calculatorul ROI de la OMRON oferă o privire de ansamblu rapidă şi simplă.Coboţii şi roboţii mobili autonomi (AMR) sunt adecvaţi atât pentru IMM-uri, cât şi pentru companiile mari. Efectuează operaţiuni precum transportul, paletizarea, încărcarea şi descărcarea utilajelor, asamblarea, vopsirea sau sudarea. Pot fi dotaţi rapid şi flexibil cu unelte şi pot fi configuraţi de neexperţi. Reaprovizionarea cu materiale poate fi simplificată cu AMR, iar încărcarea utilajelor şi proceselor devine mai uşoară datorită coboţilor. Totuşi, pentru a duce la îndeplinire asemenea proiecte şi a accelera integrarea roboţilor, este nevoie de cunoştinţe tehnice şi de parteneri familiarizaţi cu această temă. Şi, mai presus de toate, angajaţii trebuie informaţi şi implicaţi de la începutul proiectului, pentru a face parte şi ei din procesul de schimbare.Iată câteva sfaturi de care companiile ar trebui să ţină seamă când integrează coboţi:
CITIŢI MAI MULT
AI
automotive bboard sol

Încotro se îndreaptă viitorul, spre intralogistică? Sfaturi pentru un plus de eficienţă

15 Noiembrie 2022 Uneori, ne concentrăm atât de mult asupra imaginii de ansamblu, încât uităm de procesele mai mici, dar atât de importante, care caracterizează producţia inteligentă. Un exemplu este intralogistica, respectiv fluxurile de materiale şi mărfuri care au loc la sediul unei companii sau într-o hală de producţie. Un studiu recent a constatat că peste 80% dintre companiile incluse consideră că utilizarea într-o măsură mai mare a AI şi a automatizării în intralogistică este necesară pentru a răspunde unor provocări precum lipsa de lucrători calificaţi sau planurile de creştere.Companiile din domeniul auto care doresc să satisfacă dezideratele pieţei şi pe ale clienţilor, să îşi mărească eficienţa şi să devină mai sustenabile trebuie să vină cu idei noi. Costurile cu energia, criza gazelor şi creşterea inflaţiei sporesc dificultatea acestei sarcini. Conceptele fabricii inteligente, care combină metodele de automatizare inovatoare, digitalizare şi intralogistică inteligentă, pot oferi un sprijin semnificativ. În acest context, unii vorbesc de Industry 4.0, alţii de „fabrica viitorului”, iar alţii preferă Industrial Internet of Things (IIoT). Indiferent de termenul preferat, aspectul cel mai important este să deveniţi activi acum şi să vă bazaţi pe parteneri de nădejde. Intralogistica este un bun punct de plecare pentru iniţierea rapidă a schimbării, fiindcă sunt necesare măsuri rapide: multe companii se confruntă în prezent cu limitări masive, din cauza lipsei de lucrători calificaţi. Tehnologiile moderne, precum roboţii mobili, pot asigura un remediu.
CITIŢI MAI MULT
AI
ai article bboard sol

Inteligenţa artificială: speranţă, campanii de promovare şi FOMO

22 Septembrie 2022 Acum zece ani, când primeam cereri de informaţii despre proiectele bazate pe IA, ele erau determinate mai ales de campaniile de promovare sau FOMO. Când întrebam de ce se dorea investiţia în IA, răspunsurile cele mai frecvente erau „pentru că aşa mi-a cerut şeful”, „pentru că avem multe date” sau „pentru că pare un domeniu interesant”. Niciunul nu era un motiv deosebit de serios şi cu siguranţă nu justifica investiţia masivă pe care utilizările IA le-ar fi presupus la momentul respectiv.Lucrurile se schimbă şi speranţa este factorul determinant în locul campaniilor de promovare sau „FOMO”. Clienţii nu mai întreabă dacă îi putem ajuta cu IA. Ne întreabă dacă îi putem ajuta cu întreţinerea preventivă, controlul calităţii sau optimizarea proceselor. Vin la noi cu o problemă pe care doresc să o rezolvăm. Adoptarea IA nu mai este un motiv sau un scop în sine, ci a devenit un „mijloc”.Indiferent de domeniu – alimente şi băuturi, produse farmaceutice, componente electronice sau industria auto – scopul final este acelaşi: obţinerea unor produse fără defecte şi de calitate superioară la un cost scăzut, folosind mai puţină energie şi mai puţină muncă. Iar IA poate fi una dintr-o serie de soluţii pentru atingerea obiectivelor respective.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
realistic pick and place bboard sol

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

21 Decembrie 2021 Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
predictive maintenance images a en banner sol

Apogeul productivităţii: trecerea de la întreţinerea preventivă la întreţinerea predictivă

17 Decembrie 2021 Întreţinerea este esenţială pentru afacerile prospere, în special în producţie, unde funcţionarea 24/7 a echipamentelor din fabrică este o aşteptare standard. După cum se ştie, menţinerea funcţionării liniilor de producţie şi a sistemelor în parametri optimi necesită mai mult decât o echipă de întreţinere pricepută. Mai este nevoie şi de o planificare atentă, programare excelentă, viligenţă constantă, disponibilitatea de a schimba componentele neuzate şi pregătirea de a răspunde la evenimente neplanificate. Cel puţin, aşa era înainte.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
women-in-automation-factory bboard sol

Automatizarea industrială şi robotica: în continuare o lume a bărbaţilor?

07 Februarie 2024 Cum este să fii astăzi femeie în automatizare? Trei femei de la OMRON Europe vorbesc despre experienţele lor în lumea automatizărilor industriale, despre provocările cu care se confruntă şi despre instrumentele şi sprijinul care le-au ajutat să se dezvolte.Când Wendy Tonks şi-a început cariera în domeniul ingineriei în Regatul Unit, în urmă cu puţin peste 20 de ani, una dintre primele reguli de bază pe care a trebuit să le stabilească a fost că nu se afla acolo pentru a servi ceaiul.
CITIŢI MAI MULT
Operational Excellence
fernando colas trends 2024 image bboard en peop

Ce ne rezervă automatizarea în anul 2024? Șase previziuni din partea OMRON Europe

13 Decembrie 2023 Succesiunea de şocuri din ultimii câţiva ani a anunţat o nouă eră de risc geopolitic şi economic sporit. Acest lucru îi determină pe producători să introducă rezilienţa şi flexibilitatea în modelele de afaceri şi să regândească lanţurile de aprovizionare şi relaţiile globale. În acelaşi timp, creşte presiunea pentru a încorpora principiile ESG în procesul de luare a deciziilor operaţionale. Inteligenţa artificială, ştiinţa datelor, digital twins şi tehnologiile de detecţie, de monitorizare şi de vizionare vor fi esenţiale pentru dezvoltarea de soluţii de automatizare şi de control care pot ajuta industria de producţie să se adapteze la această nouă realitate. În acest context, aş dori să vă împărtăşesc principalele şase tendinţe care vor avea în anul 2024 şi în viitor un impact asupra automatizării industriale şi o vor modela.
CITIŢI MAI MULT
AI
i-bots teamkids bboard event

Revigorăm forţa de muncă: abordarea OMRON privind dezvoltarea aptitudinilor în producţia din Europa

06 Septembrie 2023 Aprofundăm angajamentul de neclintit din partea OMRON faţă de dezvoltarea de aptitudini care revigorează următoarea generaţie în timp ce industria porneşte pe un drum al transformării – un drum care descătuşează întregul potenţial al celei de-a Patra Revoluţii Industriale (4IR), mergând înainte cu curaj spre cea de-a Cincea Revoluţie Industrială (5IR).În sălile academice, sălile de şedinţe ale conducătorilor vizionari de afaceri şi birourile politicienilor care se gândesc la viitor, se naşte o dezbatere efervescentă. Aceasta se referă la trecerea profundă de la cea de-a Patra Revoluţie Industrială, 4IR sau Industria 4.0, cum este cunoscută, la Industria 5.0, care va schimba lumea în care trăim.Din punct de vedere istoric, Revoluţia industrială a fost Prima Epocă a Maşinilor, a doua electricitatea, a treia electronica, iar platforma de internet a patra epocă a maşinilor. Acum intrăm în cea de-a cincea epocă a maşinilor, care se evidenţiază prin colaborarea armonioasă dintre on şi maşină şi contribuţiile aduse societăţii. Acesta este momentul în care trebuie nu doar să ne adaptăm, dar şi să conducem, să fim promotorii şi creatorii unui viitor în care inovaţia nu cunoaşte limite. Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului economic mondial, a observat că: „Ne aflăm la un pas de o revoluţie tehnologică, menită să schimbe fundamental modul în care trăim, muncim şi relaţionăm unii cu alţii. În această dimensiune, anvergură şi complexitate, transformarea va fi una pe care omenirea nu a mai trăit-o până acum. Lumea noastră este în plin proces de transformare. Producţia globală se dezvoltă susţinută de automatizarea practicilor industriale tradiţionale, prin tehnologiile inteligente, comunicare M2M şi integrare IoT. Această sinergie alimentează automatizarea de înalt nivel, comunicarea neîntreruptă şi maşinile inteligente, care analizează şi diagnostichează independent provocările.Dezvoltarea IA aprinde dezbateri, ceea ce presupune schimbări şi mai mari în modelul societăţii noastre. Pe măsură ce navigăm prin acest peisaj dinamic, suntem pe punctul de a îmbrăţişa inovaţia şi a remodela viitorul nostru. 
CITIŢI MAI MULT
AI
omron-founders-day-france-2023 b bboard event

De la lumini roşii la roboţi: OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

06 Iunie 2023 Anul acesta, cu ocazia Zilei fondatorului, OMRON a privit înapoi la cei 90 de ani de depăşire a limitelor tehnologice şi aşteaptă cu nerăbdare un viitor al inovaţiei în domeniul automatizării, încadrat de durabilitate, digitalizare şi colaborare om-maşină.Sărbătorim împreună data de 10 mai... În fiecare an, 10 mai este probabil cea mai importantă zi din calendarul OMRON. În această zi, 30.000 de angajaţi OMRON din întreaga lume sărbătoresc viaţa şi moştenirea fondatorului companiei, Kazuma Tateishi. Aceştia fac acest lucru prin reînnoirea angajamentului faţă de viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună şi prin contribuţia la societate - adesea prin participarea la proiecte de voluntariat şi de caritate în comunităţile lor. Repere ale inovării Călătoria de inovare a OMRON a început în 1933, odată cu dezvoltarea unui cronometru de înaltă precizie pentru fotografia cu raze X. Acest lucru a marcat prima contribuţie a companiei la abordarea nevoilor societăţii. În 1960, OMRON a dezvăluit primul comutator de proximitate fără contact din lume, revoluţionând capacităţile avansate de producţie în masă. De atunci, OMRON a continuat să introducă tehnologii revoluţionare, inclusiv primul semnal de trafic automat, sistemul de staţii de tren fără personal, controlerul de tensiune arterială portabil, controlerul logic fuzzy de ultra viteză şi echipamentul automat de diagnosticare a celulelor canceroase.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
electric vehicle inspection bboard en sol

De ce sistemele automate de inspecţie sunt esenţiale pentru fabricarea vehiculelor electrice

23 Martie 2023 Siguranţa primează în faţa tuturor celorlalte preocupări din industria auto, iar producţia de vehicule electrice nu face excepţie. Cu toate acestea, siguranţa poate presupune, de asemenea, complexitate, iar complexitatea vehiculelor de astăzi - în special a vehiculelor electrice – este de aşa natură încât producătorii nu se mai pot baza pe metodele tradiţionale de inspecţie bazate pe eşantionare sau audit.
CITIŢI MAI MULT
Flexible Manufacturing
vr data science & cell line control collaboration bboard new en sol

Top 5 predicţii privind automatizarea pentru 2023 de la OMRON Europe

01 Februarie 2023 Odată cu începutul unui nou an, cu toate oportunităţile sale, aş dori să subliniez câteva dintre principalele tendinţe care vor afecta şi modela automatizarea industrială în 2023 şi după aceea. Industriile producătoare vor continua să se confrunte cu numeroase dificultăţi, iar surmontarea acestora va presupune încorporarea rezistenţei şi flexibilităţii în modelele de afaceri. În acelaşi timp, companiile trebuie să adopte noile tehnologii – detecţia, robotica, tehnologia 5G şi inteligenţa artificială – pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a schimbărilor din societate.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
circular economy concept b bboard sol

Calea către zero net: despre tactici

01 Februarie 2023 Cheia către un viitor cu impact ecologic zero net în producţie este transformarea lanţului valoric prin automatizare.În iunie 2022, revista New Scientist a anunţat că o treime dintre cele mai mari companii din lume aveau obiective legate de zero net – mult mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.Deşi este o veste bună că impulsul respectiv prinde viteză, articolul continua afirmând că modurile în care companiile plănuiesc să ajungă la zero net sunt neuniforme.Ceea ce, de fapt, nu este surprinzător. Crearea şi implementarea unei strategii pentru zero net este un angajament uriaş pentru orice companie, în special când 80% din emisiile de GES se încadrează în Ţinta 3 – adică emisiile care au loc în amonte sau în aval în lanţul valoric. Este o provocare aparte pentru companiile FMCG, ale căror lanţuri de aprovizionare şi sisteme logistice ulterioare sunt lungi şi complexe.Majoritatea acestor companii ştiu ce au de făcut: decarbonizarea şi circularizarea lanţului valoric. Şi au o strategie pentru a o face, care în general cuprinde optimizarea folosirii resurselor şi energiei, înlocuirea produselor şi proceselor care presupun emisii ridicate şi eliminarea risipei.Dar transpunerea în acţiune reprezintă principala dificultate. Iată unde are de jucat un rol crucial automatizarea.Colectarea şi analiza datelor este esenţială pentru o tranziţie reuşită către zero net. Fără aceasta, cum să ştie companiile care le este punctul de pornire, unde trebuie să aducă îmbunătăţiri, dacă au reuşit să aducă respectivele îmbunătăţiri şi în ce măsură? Datele solide constituie temelia transformării unui angajament în schimbare, a comunicării credibile şi încrezătoare cu părţile interesate şi a îndeplinirii ambiţiilor climatice.
CITIŢI MAI MULT
Industry 4.0
iab prioduct portfolio bboard sol

Navigatori pricepuţi pe timp de furtună: depăşirea nesiguranţei economice prin transformarea dificultăţilor sociale în oportunităţi tehnice

06 Decembrie 2022 Una dintre întrebările care mi se pune deseori este care e strategia noastră, în calitate de companie de automatizări industriale, pentru susţinerea unei creşteri stabile într-o economie globală volatilă şi tot mai imprevizibilă. După cum vă puteţi imagina, răspunsul meu nu este o singură propoziţie, deşi se bazează pe un singur concept: SINIC. SINIC vine de la „Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution” (cultivarea inovaţiei cu scopul evoluţiei ciclice impuse de necesităţi) şi este o teorie dezvoltată de fondatorul OMRON, Dr. Kazuma Tateisi, în 1970. Potrivit acestei filosofii, ştiinţa, tehnologia şi societatea au o relaţie ciclică, influenţându-se reciproc. Descoperirile ştiinţifice ajută societatea să progreseze, iar nevoile sociale impulsionează dezvoltarea tehnologică. OMRON Europe a urmat întotdeauna această filosofie şi şi-a petrecut ultimul deceniu punând bazele pentru crearea de soluţii cu un plus de valoare pentru provocările sociale şi economice din prezent.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
dassault vaf fuel cell stacking c bboard en sol

Digitalizarea în industria auto: şapte sfaturi pentru o producţie inteligentă

02 Noiembrie 2022 Dacă doriţi să vă dezvoltaţi şi să gestionaţi adecvat crizele, trebuie să fiţi pregătiţi din punct de vedere digital. Acest lucru este valabil şi în sectorul auto. Instrumentele digitale nu pot fi ocolite când este vorba de abordarea clienţilor sau de productivitate. Inteligenţa artificială (IA) şi sustenabilitatea reprezintă factorii determinanţi de bază şi subiectele centrale ale atenţiei, după cum arată un studiu efectuat de Capgemini. Experţii de la Gartner subliniază importanţa abordărilor de colaborare open source, a ecosistemelor cuprinzătoare şi a parteneriatelor tehnologice. Dar la ce ar trebui să fim atenţi în digitalizare şi intralogistică în producţia viitorului? Dorim să răspundem la această întrebare în două părţi. Ca expert în automatizare, OMRON însoţeşte de mulţi ani producătorii şi furnizorii pe parcursul sofisticării tot mai mari a digitalizării.
CITIŢI MAI MULT
Sustainable Manufacturing
molecule h2 hydrogen bboard sol

Combustibilul viitorului: aspecte importante de luat în considerare privind producţia de pile de combustie

10 Martie 2022 Când vorbim de mobilitatea sustenabilă, primul lucru la care ne gândim sunt maşinile electrice cu baterii. Pilele de combustie sau motoarele cu injecţie directă de hidrogen sunt tehnologii complementare care adesea se pierd în fundal, deşi au multe de oferit în privinţa reducerii emisiilor de CO₂ şi ca opţiuni de piaţă.
CITIŢI MAI MULT