Autonomizarea dincolo de capacităţile umane
Maximizarea productivităţii la faţa locului printr-o nouă perspectivă globală
Obiectivul „Autonomia dincolo de capacitatea umană” este de a crea locuri de producţie care să se bazeze mai puţin pe lucrătorii umani. Acest lucru îi eliberează pe aceşti lucrători de munca grea, astfel încât aceştia să se simtă în siguranţă pentru a se concentra pe sarcini creative. În plus, implementarea autonomiei care permite eficienţa energetică în aceste unităţi va permite un nou mod de fabricaţie care poate produce continuu produse de calitate în mod eficient şi cu un impact mai mic asupra mediului. Rezolvăm dileme dificile în ceea ce priveşte echilibrarea productivităţii capitalului cu flexibilitatea şi a raţionalităţii economice cu conservarea mediului, prin trei abordări: Reproducerea meşteşugului şi a sensibilităţii, echipamente autonome care detectează tendinţele şi linia de producţie care evoluează prin valorificarea controlului energiei.
Locurile de producţie cu sarcini care necesită flexibilitate şi atenţie la detalii tind să se bazeze în mare măsură pe munca manuală. În aceste locaţii, este posibil ca lucrătorii să fie nevoiţi să lucreze multe ore, să efectueze munci grele sau să se angajeze în sarcini periculoase în condiţii dificile. Noi reproducem măiestria muncitorilor calificaţi prin utilizarea unui software pentru a coordona fin produsele noastre ILOR+S*. Această măiestrie replicată este integrată cu inteligenţa artificială pentru a permite autonomizarea sarcinilor care necesită flexibilitate şi dexteritate şi care, anterior, depindeau de forţa de muncă umană.
*Acronim pentru „Input”, „Logic”, „Output”, „Robot” şi „Safety”, care descrie produsele oferite de OMRON la locul de producţie.
Colaborare avansată între om şi maşini
Un nou loc de producţie care permite colaborarea om-maşină
citiţi mai mult