Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Cum se accelerează integrarea coboţilor

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Operational Excellence

Cum se accelerează integrarea coboţilor

Publicat la 08 februarie 2023 în Operational Excellence

O bună planificare şi partenerii puternici ajută IMM-urile să depăşească dificultăţile în automatizare.

Roboţii colaborativi, cunoscuţi şi drept coboţi, se bucură de o mare popularitate deoarece fac posibilă automatizarea operaţiunilor care consumă timp şi concentrează multe resurse. Piaţa globală de roboţi colaborativi este estimată în prezent la circa 1,2 miliarde de dolari. Volumul vânzărilor de coboţi a ajuns la un total de 32.300 de unităţi în 2021. În special atunci când companiilor le este tot mai greu să găsească şi să păstreze angajaţi corespunzători, în unele locuri asemenea tehnologii valorează cât greutatea lor în aur. Şi dacă tot vorbim de aur, unii oameni ar putea întreba: „Coboţii probabil că sunt foarte scumpi, nu? Deci când merită să faci o asemenea investiţie?”

Expertul în automatizare OMRON ar dori să îndepărteze asemenea griji, mai ales pentru companiile mici şi mijlocii: soluţiile de robotică inteligentă şi integrată, precum şi cele care presupun roboţi şi coboţi sunt fezabile şi accesibile. Pentru cei care doresc să estimeze rentabilitatea investiţiei, calculatorul ROI de la OMRON oferă o privire de ansamblu rapidă şi simplă.

Coboţii şi roboţii mobili autonomi (AMR) sunt adecvaţi atât pentru IMM-uri, cât şi pentru companiile mari. Efectuează operaţiuni precum transportul, paletizarea, încărcarea şi descărcarea utilajelor, asamblarea, vopsirea sau sudarea. Pot fi dotaţi rapid şi flexibil cu unelte şi pot fi configuraţi de neexperţi. Reaprovizionarea cu materiale poate fi simplificată cu AMR, iar încărcarea utilajelor şi proceselor devine mai uşoară datorită coboţilor. Totuşi, pentru a duce la îndeplinire asemenea proiecte şi a accelera integrarea roboţilor, este nevoie de cunoştinţe tehnice şi de parteneri familiarizaţi cu această temă. Şi, mai presus de toate, angajaţii trebuie informaţi şi implicaţi de la începutul proiectului, pentru a face parte şi ei din procesul de schimbare.

Iată câteva sfaturi de care companiile ar trebui să ţină seamă când integrează coboţi:

1. Aflaţi unde şi cum pot coboţii să-i ajute pe angajaţi

La începutul proiectului de automatizare, factorii decizionali şi angajaţii trebui să se gândească împreună cum pot procesele să devină mai bune şi mai eficiente. Unele operaţiuni s-au făcut timp de mulţi ani manual şi întotdeauna în acelaşi fel, în principal de angajaţi, fără a se întreba: „Chiar trebuie să fie aşa? S-ar putea face altfel şi mai bine?” Prin urmare, fiecare proiect de automatizare trebuie să înceapă cu o planificare completă, care în mod ideal îi include pe toţi cei implicaţi în procesele curente şi viitoare.

Angajaţii şi operatorii ar trebui să fie întotdeauna în centrul atenţiei. Ar trebui să ştie şi să afle că roboţii îi pot ajuta, în timp ce ei se dedică altor operaţiuni, poate mai interesante. Datorită roboţilor, angajaţii sunt scutiţi de munca monotonă, solicitantă fizic sau periculoasă. Putem da drept exemplu ridicarea greutăţilor mari, operaţiunile simple de ridicare şi plasare, manipularea pieselor, sortarea şi paletizarea sau munca periculoasă pentru sănătate. Clientul final efectiv al tehnologiei coboţilor nu este compania în sine, ci angajatul sau operatorul. Dacă acesta este nemulţumit, investiţia în coboţi este sortită eşecului încă de la început. Toate părţile interesate – adică departamentul de securitate, consiliul angajaţilor, operatorul şi departamentul IT – trebuie implicate într-un asemenea proiect încă de la început.

2. Bazaţi-vă pe tehnologia potrivită pentru nevoile dvs.

Coboţii sunt adecvaţi pentru IMM-uri deoarece sunt uşor de configurat şi constituie o soluţie rapidă şi rentabilă. Ajută IMM-urile să acţioneze mai flexibil şi mai rapid şi să răspundă mai bine la condiţiile în schimbare ale pieţei. Însă este important să se aleagă roboţi care pot să pornească imediat şi să rămână în funcţiune. Este singurul mod de a reduce timpii morţi. Prin urmare, se recomandă să se apeleze la tehnologie şi service de la o singură sursă. Un alt aspect este că soluţia ar trebui să asigure o mare rentabilitate a investiţiei şi posibilitatea de a se adapta la noile aranjamente şi procese de producţie într-un interval de timp scurt. Roboţii colaborativi TM de la OMRON sunt concepuţi să fie uşor de utilizat pentru diferite operaţiuni şi întrebuinţări, făcând producţia cât de flexibilă este nevoie.

3. Schimbaţi fluxurile de lucru şi ajutaţi operatorii pentru o mai mare putere în viitor

Roboţii pot constitui o forţă de muncă suplimentară. De exemplu, trei utilaje de frezat CNC pentru piese de lucru care necesită un grad mare de precizie necesită fiecare un operator pentru încărcare şi descărcare. Dacă un cobot efectuează încărcarea şi descărcarea utilajului, operatorii pot folosi cele trei ture în schimb pentru procesul utilajelor şi calitatea produselor. Acest lucru le permite companiilor să producă mult mai mult şi să sporească volumul şi calitatea producţiei. Fluxurile de lucru trebuie revizuite încontinuu şi adaptate la cerinţele curente pentru a deveni mai eficiente, dar şi mai sustenabile. Şi modelele timpilor de lucru se pot schimba în timpul automatizării cu coboţi. Importantă este deschiderea generală la schimbare şi adaptare, un nou nivel de flexibilitate în gândirea antreprenorială. Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Peter Lange

    Peter Lange

    Business Development Manager Robotics, Omron Europe