Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Top 5 predicţii privind automatizarea pentru 2023 de la OMRON Europe

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
Sustainable Manufacturing

Top 5 predicţii privind automatizarea pentru 2023 de la OMRON Europe

Publicat la 01 februarie 2023 în Flexible Manufacturing

Odată cu începutul unui nou an, cu toate oportunităţile sale, aş dori să subliniez câteva dintre principalele tendinţe care vor afecta şi modela automatizarea industrială în 2023 şi după aceea. Industriile producătoare vor continua să se confrunte cu numeroase dificultăţi, iar surmontarea acestora va presupune încorporarea rezistenţei şi flexibilităţii în modelele de afaceri. În acelaşi timp, companiile trebuie să adopte noile tehnologii – detecţia, robotica, tehnologia 5G şi inteligenţa artificială – pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a schimbărilor din societate.

Tendinţa 1: Raportul calitate-preţ

Ceea ce nu poate fi evitat este că inflaţia va face să crească în 2023 costurile echipamentelor şi componentelor. Prin urmare, furnizorii din domeniul automatizării trebuie să se concentreze pe livrarea de soluţii care neutralizează aceste creşteri ale costurilor generând valoare pentru utilizatori. De exemplu, OMRON oferă întotdeauna o soluţie completă şi conectată, nu doar produse. Acest lucru este întruchipat de abordarea inovatoare a automatizării de către OMRON – modul în care generăm valoare prin soluţiile noastre. Toate inovaţiile noastre sunt susţinute de cei trei piloni „i”: integrare (evoluţia controlului), inteligenţă (dezvoltarea inteligenţei prin TIC) şi interacţiune (colaborarea om-maşină).

Tendinţa 2: Investiţii OpEx în loc de CapEx

În acelaşi timp, multe companii suspendă cheltuielile CapEx din cauza climatului economic – inflaţia este întotdeauna însoţită de o creştere a ratei dobânzilor, ceea ce înseamnă că va dura mai mult să se recupereze investiţiile în proiecte. Totuşi, companiile sunt conştiente că trebuie să investească în continuare în automatizare pentru a-şi menţine performanţele ridicate, a continua să se dezvolte şi a antrena o mai mare eficienţă, ceea ce contribuie la o trecere la modelele de investiţii OpEx. OMRON estimează că vom asista la o creştere a ritmului acestei tendinţe în 2023, iar opţiunile de închiriere care scad povara investiţiei de capital vor câştiga popularitate pentru proiectele de automatizare. Pentru a ajuta companiile care iau în calcul investiţiile în roboţi colaborativi sau mobili să obţină o privire de ansamblu simplă şi rapidă asupra rentabilităţii investiţiei pe baza datelor efective, OMRON a lansat un calculator ROI [link către Calculatorul ROI pentru robotică OMRON cu opţiuni OpEx sau CapEx] şi, în plus, oferă soluţii financiare precum opţiuni pentru închiriere.

Tendinţa 3: Automatizare armonizată

Automatizarea industrială a fost văzută dintotdeauna ca înlocuitoare a muncii manuale. Datorită roboticii colaborative şi automatizării, OMRON a făcut trecerea către un mediu unde oamenii şi maşinile lucrează împreună. Credem că acest lucru va duce la o automatizare armonizată, o abordare care va ajuta companiile să profite la maximum de capacităţile umane prin tehnologii de automatizare orientate către oameni. Accelerarea operaţiunilor pe bază de date prin digitalizare va fi esenţială pentru această transformare a companiilor şi pentru a le insufla încredere oamenilor.
 
Controlul de mare viteză cu ajutorul IA, de exemplu, va ajuta lucrătorii mai puţin experimentaţi să ia decizii mai bune. Construirea unor relaţii mai armonioase şi mai puternice între oameni, maşini şi mediu va deveni principalul obiectiv în automatizare. Soluţiile de automatizare armonizate care îmbunătăţesc productivitatea şi reduc concomitent amprenta de carbon vor reprezenta calea de urmat.

Tendinţa 4: Adaptarea la producţia autonomă

OMRON estimează că în următorii câţiva ani vom asista la o tranziţie de la o societate a „optimizării”, în care consumul este principalul factor determinant şi cantitatea este preţuită mai mult decât calitatea, la o societate „autonomă”, care prioritizează calitatea, sustenabilitatea respectiv dezvoltarea şi binele individului. Această tendinţă va apărea în spaţiile de producţie pe măsură ce trecem la producţia „autonomă”. Acum un deceniu, China era fabrica lumii, consumul de masă era principalul factor determinant pentru producţie şi se acorda o atenţie prea mică utilizării materiilor prime şi mediului. Astăzi, companiile se detaşează de această mentalitate şi se îndreaptă spre o abordare care pune pe primul loc sustenabilitatea, dezvoltarea şi binele individului, preţuind calitatea în locul cantităţii. Soluţiile de automatizare vor evolua pentru a reflecta această tendinţă, ajutându-i pe producători să obţină neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon, digitalizarea şi o mai bună calitate a vieţii pentru angajaţi.

Tendinţa 5: Protejarea împotriva instabilităţii lanţului de aprovizionare

În 2022, industria automatizării a fost prinsă pe picior greşit de o serie de şocuri în aprovizionare – cea mai notabilă fiind criza cipurilor – şi s-a străduit să se protejeze de perturbările viitoare din lanţul de aprovizionare. Compania OMRON, de exemplu, a reproiectat peste 1000 de produse pentru a le face compatibile universal în ceea ce priveşte componentele. A fost un angajament imens, dar care va face mai uşoară înlocuirea componentelor în eventualitatea apariţiei crizelor. OMRON a integrat mai multă flexibilitate în procesele sale de producţie şi a adaptat capacitatea companiei de a face faţă ciclurilor de criză a componentelor. OMRON şi-a dublat liniile de producţie din lume, astfel încât atunci când există crize într-o regiune, să poată produce în alta. Rezultatul net al acestor iniţiative ar trebui să fie o mai bună protejare a utilizatorilor împotriva incertitudinilor din aprovizionare începând din 2023. 

În compania noastră, mereu am crezut că dificultăţile sociale determină dezvoltarea tehnologică şi invers. Nu a fost niciodată mai adevărat decât în prezent, când ne confruntăm cu o multitudine de provocări, de la încălzirea globală la tehnologia învechită şi costul tot mai mare al vieţii. În 2023, OMRON se va folosi de tehnologie pentru a ajuta diferite domenii de activitate să reducă criza forţei de muncă, să-şi sporească productivitatea şi să obţină neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon. În esenţă, scopul nostru este de a construi spaţii de producţie eficiente, unde să coexiste armonia cu mediul şi satisfacţia lucrătorilor.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe