Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Ce se întâmplă atunci când automatizarea industrială întâlneşte excelenţa operaţională

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Operational Excellence

Dincolo de tehnologie de dragul tehnologiei: Ce se întâmplă atunci când automatizarea industrială întâlneşte excelenţa operaţională

Publicat la 30 noiembrie 2024 în Operational Excellence

Ultimii ani au cunoscut progrese tehnologice rapide, cu creşterea inteligenţei artificiale reprezentând o tendinţă cheie. Într-un sondaj efectuat pe producători din Regatul Unit, SUA şi Canada, 70% au declarat că au implementat o formă de inteligenţă artificială în operaţiunile lor. Această dorinţă de a adopta noi tehnologii este impresionantă, mai ales că industriile de producţie au atât de multe de câştigat din automatizare.

Cu toate acestea, pentru unele companii, motivaţia de a adopta noi tehnologii este determinată mai mult de teama de a nu rămâne în urmă, decât de o înţelegere reală a modului în care aceste instrumente pot sprijini obiective mai largi de afaceri. Pentru a beneficia de promisiunile tehnologiei, producătorii trebuie să treacă dincolo de adoptarea tehnologiei pentru binele lor. Simpla adăugare a noilor tehnologii la procesele şi sistemele existente nu va duce automat la îmbunătăţiri. Tehnologii precum inteligenţa artificială, învăţarea automată, Internetul lucrurilor, robotica colaborativă şi analiza avansată vor crea valoare numai dacă acestea vor fi complet integrate în cultura companiei.

La OMRON, înţelegem acest lucru în profunzime. Pentru noi, tehnologia serveşte unui scop larg. Nu este o destinaţie în sine, ci un instrument pentru a alimenta îmbunătăţirea continuă - un principiu care a făcut parte din ADN-ul OMRON încă de la începuturile sale. Fondatorul nostru, Kazuma Tateisi, a crezut în urmărirea neobosită a îmbunătăţirii şi inovării, în căutarea beneficiilor pentru societate. Una dintre frazele sale preferate, „încearcă mai întâi”, a demonstrat credinţa sa că există întotdeauna o cale de urmat, dacă îmbrăţişăm provocările cu o minte deschisă şi cu o atitudine de tip „se poate”.

Excelenţă operaţională cu informaţii din tehnologie

Acest spirit de îmbunătăţire continuă se află, desigur, în centrul excelenţei operaţionale (OpEx). Acest lucru se întâmplă atunci când posibilităţile de creştere a eficienţei producţiei, de producţie flexibilă şi de inovare accelerată devin cu adevărat interesante. Această abordare de management de afaceri are ca scop activarea întregii organizaţii şi creează o cultură în care conducerea şi angajaţii sunt răspunzători de rezultatele de afaceri şi abilitaţi să pună în aplicare schimbarea.

Kazuma Tateisi a spus, de asemenea, „dacă există posibilitatea de îmbunătăţire, atunci îmbunătăţiţi”. Acesta nu a fost niciodată doar un slogan; a fost un apel la acţiune care a modelat abordarea OMRON privind automatizarea. Credem că adevărata valoare a tehnologiei stă în potenţialul său de a împuternici oamenii, permiţându-le să gândească creativ, să îmbunătăţească procesele şi să împingă graniţele. Această aliniere a tehnologiei şi a ingeniozităţii umane este cea care creează cele mai semnificative inovaţii.

Există numeroase exemple despre modul în care inovaţiile de automatizare industrială care s-au născut din această filozofie pot fi implementate pentru a aduce o contribuţie pozitivă la excelenţa operaţională:

Abilitarea oamenilor prin automatizare

Unul dintre modurile în care vedem acest lucru în acţiune este robotica şi roboţii colaborativi, care ne permit să folosim sinergiile dintre talentul uman şi capacităţile tehnologice. Această colaborare îmbunătăţeşte eficienţa producţiei şi permite o producţie flexibilă, în care oamenii şi maşinile lucrează perfect împreună. Învăţarea automată şi inteligenţa artificială sunt cheia unui viitor armonios om-maşină, în care roboţii învaţă modele de instrucţiuni de la oameni, se mişcă inteligent pentru a ajuta la munca manuală şi interacţionează cu oamenii şi cu alţi roboţi.

Îmbunătăţire continuă cu gemenii digitali

Tehnologia gemenilor digitali este un alt exemplu al modului în care automatizarea industrială poate conduce la o îmbunătăţire continuă. Crearea unui geamăn virtual al unei maşini sau al unei linii permite testarea îmbunătăţirilor de design, proces şi sistem fără întreruperea producţiei propriu-zise. Proiectele pot avea riscurile eliminate şi pot fi optimizate din punct de vedere al costurilor, iar timpul necesar pentru dezvoltarea, construirea şi testarea instalaţiei poate fi redus în mod semnificativ. Tehnologia gemenilor digitali permite, de asemenea, personalului de la nivel de linie să contribuie la deciziile privind noile produse şi achiziţiile noi şi să identifice modalităţi mai bune de operare. Pe scurt, un geamăn digital susţine îmbunătăţirea continuă prin informarea procesului decizional şi prin facilitarea schimbărilor şi prin eficientizarea acestora din punctul de vedere al costurilor. 

Optimizarea bazată pe date

Automatizarea reprezintă o piatră de temelie a excelenţei operaţionale, deoarece permite colectarea de date critice care pot fi procesate şi analizate pentru a identifica şi a implementa îmbunătăţiri. Analiza datelor oferă informaţii care pot fi utilizate pentru a preveni blocajele de performanţă, pentru a informa programele de întreţinere predictivă şi pentru a spori eficienţa generală a echipamentelor (OEE), în timp ce datele în timp real pot servi drept bază pentru sistemele de optimizare automată. Integrarea inteligenţei artificiale şi a învăţării automate cu întreţinerea predictivă, cu luarea deciziilor în timp real şi cu optimizarea proceselor adaugă un alt nivel de inteligenţă.

Automatizarea modulară şi scalabilă

Automatizarea nu ar trebui să fie doar inteligentă; aceasta ar trebui să fie modulară şi scalabilă, pentru a le permite producătorilor să se adapteze la schimbările pieţei, să construiască flexibilitate şi rezistenţă în procesele şi operaţiunile lor şi să inoveze mai rapid. În prezent, o lipsă de standardizare - în ceea ce priveşte tipul de date colectate şi modul în care sunt colectate aceste date - limitează capacitatea industriei de automatizare de a răspunde pe deplin acestei cereri. Mergând mai departe, se speră că standardele deschise în tehnologia automatizării vor asigura interoperabilitatea şi fiabilitatea între platforme.

Automatizare sigură din punct de vedere cibernetic

Pe măsură ce companiile se bazează mai mult pe sisteme conectate şi pe dispozitive IoT, securitatea cibernetică în automatizarea industrială devine un aspect din ce în ce mai important al excelenţei operaţionale. Sunt necesare strategii de securitate solide pentru a proteja infrastructura critică împotriva ameninţărilor cibernetice care ar putea perturba operaţiunile, cum ar fi scurgerile de informaţii şi întreruperile producţiei. Aceasta conduce la dezvoltarea de produse şi servicii de automatizare cu funcţii de securitate îmbunătăţite care vor proteja unităţile de producţie împotriva problemelor de securitate cibernetică ce apar la nivel global.

Crearea valorii prin tehnologie

Considerăm că tehnologia nu este un scop în sine; aceasta este un mijloc de a crea valoare. Inteligenţa artificială şi digitalizarea au un potenţial transformaţional. Cu toate acestea, investiţiile în noile tehnologii trebuie să aibă sens în contextul întregii afaceri şi trebuie să abiliteze oamenii. Numai atunci pot deveni parte a unei abordări care va conduce excelenţa operaţională la noi niveluri, iar efectul poate fi unul profund. Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe