Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Evitarea blocării eficienţei: De ce companiile nu ar trebui să-şi amâne planurile de robotică

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Operational Excellence

Evitarea blocării eficienţei: De ce companiile nu ar trebui să-şi amâne planurile de robotică?

Publicat la 24 septembrie 2024 în Operational Excellence

Amânarea investiţiilor în tehnologii inovatoare este asociată cu numeroase riscuri. Companiile care încă ezită ar trebui să-şi pună trei întrebări.

Economia europeană se confruntă cu o serie de provocări care îi afectează creşterea, stabilitatea şi competitivitatea. Europa, de exemplu, are una dintre cele mai vechi populaţii din lume. O forţă de muncă în curs de îmbătrânire creşte sarcina asupra sistemelor de securitate socială şi reduce oferta de forţă de muncă, ceea ce ar putea încetini creşterea economică. În plus, angajamentul UE faţă de acordul ecologic şi atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2050 necesită investiţii substanţiale şi schimbări structurale în diferite sectoare. La acestea se adaugă lipsa de disponibilitate de a investi din cauza îngrijorărilor financiare. Un studiu recent realizat de McKinsey global Institute (MGI) a constatat că firmele mari din Europa, cu venituri de peste 1 miliard de dolari, au rămas în urma omologilor lor din SUA. Acestea investesc în mod colectiv cu 400 de miliarde de dolari pe an mai puţin şi cresc cu o treime mai încet.

Această oboseală a investiţiilor poate duce la mai multe probleme care au atât efecte pe termen scurt, cât şi pe termen lung, inclusiv dezavantaje în ceea ce priveşte competitivitatea, durabilitatea şi reputaţia, productivitatea mai scăzută şi mai puţin succes în atragerea de noi lucrători calificaţi. Robotica inovatoare poate contracara astfel de evoluţii, dar necesită, de asemenea, o finanţare bine gândită. Prin urmare, companiile care îşi limitează în prezent investiţiile ar trebui să se întrebe de urgenţă dacă acest lucru nu va avea consecinţe mai negative pentru acestea pe termen lung decât economiile pe termen scurt. Următoarele trei întrebări ar trebui să se concentreze asupra acestor consideraţii:

Întrebarea 1: De ce companiile care nu investesc în robotică sunt mai puţin eficiente?

Rentabilitatea investiţiei (ROI) este utilizată în mod tradiţional pentru a măsura profitabilitatea unei investiţii. Dar cât de mult afectează varianta de a nu investi în robotică o companie pe termen lung? Companiile care nu investesc în robotică se află în spatele concurenţilor care utilizează sisteme moderne, automatizate pentru a creşte eficienţa şi capacitatea de producţie. În acelaşi timp, le lipsesc inovaţiile necesare pentru a dezvolta noi produse sau servicii şi pentru a rămâne în vârful tehnologiei. Robotica poate creşte semnificativ productivitatea, deoarece roboţii pot lucra non-stop, fără întrerupere. Companiile care nu folosesc robotica lucrează mai puţin eficient. În plus, tehnologiile de automatizare pot fi convertite mai rapid şi mai uşor pentru diverse sarcini, ceea ce le face mai flexibile şi mai adaptabile. Fără astfel de instrumente, este mai dificil să se răspundă în mod corespunzător la schimbările pieţei sau la cerinţele clienţilor. Nu trebuie uitat că robotica poate fi un mijloc de combatere a deficitului tot mai mare de lucrători calificaţi în mediul industrial. Pentru o lungă perioadă de timp, automatizarea a fost văzută ca o alternativă la lucrători. Tendinţa a fost că roboţii înlocuiesc angajaţii. Robotica colaborativă, pe de altă parte, se bazează pe o cooperare mai strânsă între angajaţi şi maşini, iar abilităţile umane pot fi maximizate prin automatizarea orientată către utilizator. Accelerarea proceselor bazate pe date prin digitalizare consolidează angajaţii, de exemplu, prin utilizarea aplicaţiilor bazate pe inteligenţa artificială pentru a sprijini angajaţii în luarea deciziilor în cunoştinţă de cauză. Opţiuni precum leasing sau robot-ca-serviciu pot fi opţiuni bune pentru achiziţionarea de noi tehnologii. OMRON le oferă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) un calculator ROI pentru a le ajuta să înţeleagă mai bine aspectele financiare ale automatizării. Dacă aveţi în vedere achiziţionarea sau închirierea unui cobot, acest instrument vă poate arăta rentabilitatea investiţiei şi când o investiţie va atinge pragul de rentabilitate.

Întrebarea 2: De ce companiile care nu investesc în robotică sunt mai puţin sustenabile?

Numeroase companii şi-au făcut din sustenabilitate o misiune şi sunt din ce în ce mai responsabile pentru implementarea proceselor durabile, a responsabilităţii corporative cheie. Ceea ce este adesea trecut cu vederea aici este faptul că tehnologiile de automatizare pot promova obiectivele sociale şi ecologice într-o varietate de moduri. O cerinţă esenţială este ca procesele şi sistemele să fie coordonate în mod optim. Senzorii şi inteligenţa artificială le permit companiilor să detecteze problemele care pot apărea într-un sistem, cum ar fi nereguli precum vibraţiile sau defecţiunile, într-un stadiu incipient şi să ia măsuri de prevenire. Controlul optic şi tehnologia inovatoare a camerei contribuie la detectarea erorilor şi a abaterilor de calitate într-un stadiu incipient şi la reacţia înainte de producerea a mii de piese defecte, utilajele trebuie oprite şi costurile suplimentare care pot fi evitate sunt suportate din cauza reprelucrării sau din cauza deşeurilor. În mod ideal, toate procesele utilajelor sunt coordonate şi interconectate fără probleme, în beneficiul eficienţei şi sustenabilităţii. Controlul utilajelor OMRON cu o platformă integrată de roboţi, de exemplu, contribuie la reducerea radicală a timpilor de comutare pentru liniile de producţie. Companiile sunt provocate să-şi revizuiască practicile de lucru, să creeze procese durabile şi să-şi sprijine angajaţii prin automatizare.

Întrebarea 3: De ce companiile care nu investesc în robotică sunt mai puţin prietenoase cu angajaţii?

Există unele concepţii greşite atunci când vine vorba de investiţii în robotică. O teamă comună este că roboţii vor lua locurile de muncă de la angajaţi. Totuşi, această presupunere este greşită: Automatizarea de succes oferă oportunitatea de a sprijini angajaţii în loc să-i înlocuiască. Robotul preia sarcini repetitive, dar omul ia decizia. Tehnologiile inteligente, cum ar fi robotica, big data şi cloud computing, realitatea augmentată (AR) şi Internetul obiectelor (IoT) pot ajuta la abordarea deficitului tot mai mare de lucrători calificaţi, permiţând o valoare adăugată şi fluxuri de lucru flexibile. Colaborarea cu furnizori de tehnologie precum OMRON şi partenerii săi, care sunt bine pregătiţi în instrumente precum 5G, inteligenţa artificială Edge sau analiza datelor, poate simplifica semnificativ implementarea şi utilizarea unor astfel de tehnologii. Un alt sfat: De la planificare la testarea conceptului (POC) la un sistem care funcţionează cu succes şi profitabil, sunt necesare timp, răbdare şi un partener de încredere. Companiile trebuie să se întrebe în prealabil ce tehnologie este cea mai potrivită pentru cerinţele lor şi cum poate fi scalată aceasta. Acceptarea angajaţilor joacă, de asemenea, un rol major în automatizarea proceselor. Este recomandabil să începeţi să implementaţi proiecte iniţiale mici şi apoi să scalaţi rapid.

Concluzie: Concentraţi-vă pe aplicarea necesităţilor în locul costurilor

Investiţiile în noile tehnologii nu trebuie să fie gândite într-un mod prea îngust. În schimb, acestea trebuie să fie considerate o investiţie în viitor. Numai calculul ROI nu este suficient pentru a sublinia pe deplin avantajele şi posibilităţile roboticii inovatoare pentru companii. În schimb, toate părţile interesate trebuie să fie aduse la bord pentru a obţine o imagine holistică a tuturor preocupărilor. De exemplu, nu este recomandabil să vă concentraţi asupra costurilor unei noi tehnologii, cum ar fi un cobot, dacă un astfel de instrument poate fi utilizat, convertit şi extins într-o varietate de moduri şi, prin urmare, nu este încă posibil să se determine exact unde pot fi optimizate procesele. În loc să se concentreze pe tehnologie şi pe costurile acesteia, factorii de decizie trebuie să gândească şi să acţioneze într-un mod mai orientat spre aplicaţii şi holistic. O reţea puternică de parteneri, aşa cum este oferită de OMRON, contribuie la realizarea adaptărilor specifice companiei şi la găsirea unei soluţii de robotică ce corespunde exact cerinţelor dvs.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe