Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Cum afectează deficitul de forţă de muncă sectorul logistic şi de ce automatizarea reprezintă soluţia potrivită

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog

Cum afectează deficitul de forţă de muncă sectorul logistic şi de ce automatizarea reprezintă soluţia potrivită

Publicat la 11 August 2021 în Flexible Manufacturing

Autor: Stuart Coulton, Manager regional, OMRON UK North
Acesta este un moment fără precedent pentru sectorul logistic din Regatul Unit. O pandemie unică în acest secol, în combinaţie cu încheierea unei perioade de jumătate de secol de apartenenţă la Uniunea Europeană au condus la un deficit considerabil de forţă de muncă. Ceea ce este şi mai complicat este că toate acestea se întâmplă într-o perioadă de creştere fără precedent, când tot mai mulţi consumatori se orientează către cumpărăturile online, aşteptând o livrare rapidă direct la uşa lor.
Deoarece în prezent sunt mai puţini lucrători disponibili, sectorul se confruntă cu provocări considerabile. Aşadar, cum pot depozitele să depăşească problema deficitului de forţă de muncă şi să respecte în continuare termenele limită?
Din fericire, tehnologia este pregătită să intervină şi să revoluţioneze modul în care funcţionează acest sector. Prin digitalizarea şi automatizarea practicilor, depozitele pot satisface cerinţele lumii moderne, prin îmbunătăţirea productivităţii angajaţilor şi reducerea pierderilor.
Tehnologia ne ajută să facem mai mult cu mai puţin.

Cauzele disponibilităţii reduse a lucrătorilor din depozite

Deşi logistica este unul dintre sectoare afectate cel mai mult, lipsa forţei de muncă afectează o gamă largă de industrii. Cercetările arată că în vara anului 2021 s-a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de locuri de muncă vacante din Regatul Unit din 1998 încoace, iar oferta de lucrători scade în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani. Redeschiderea sectoarelor după perioada de carantină a provocat o creştere bruscă a necesarului de forţă de muncă; la aceasta se adaugă lipsa lucrătorilor străini care vin în Regatul unit din cauza restricţiilor de călătorie legate de Covid şi din cauza Brexit-ului.

Trei consecinţe majore ale disponibilităţii reduse a lucrătorilor din depozite

  1. Lipsa lucrătorilor înseamnă că depozitele trebuie să ofere salarii mai mari, pentru a atrage mai multe persoane să-şi depună candidatura. Această creştere a costurilor nu se rezumă numai la angajatorii din domeniul logisticii, ci se extinde şi la consumatori şi la producători/furnizori.
  2. Reducerea personalului din depozite pune o presiune semnificativă asupra angajaţilor existenţi. Numărul mare de ore lucrate la un loc de muncă care este deja obositor are ca rezultat adesea o precizie redusă în îndeplinirea sarcinilor sau apariţia mai multor erori.
  3. În lipsa modalităţilor de a furniza aceleaşi servicii cu mai puţin personal, depozitele nu pot oferi aceleaşi rezultate. Aceasta înseamnă termene de livrare mai lungi pentru clienţii lor şi o reducere a circulaţiei mărfurilor în general.
Pentru a depăşi problema disponibilităţii reduse a lucrătorilor din depozite, depozitele trebuie să regândească modul în care funcţionează.

Beneficiile automatizării depozitelor

Din fericire, există o tehnologie adaptată pentru a automatiza fiecare etapă a operaţiunilor din depozite. Automatizarea poate fi încorporată în procedurile asociate recepţionării stocurilor, deplasării în cadrul unităţii şi livrării, folosind semnificativ mai puţină asistenţă umană. Fie că este vorba despre 
  • software de gestionare a depozitelor,
  • scanarea stocurilor cu ajutorul dispozitivelor mobile,
  • acces simplu la stocarea în cloud,
  • rafturi şi paleţi inteligenţi care utilizează tehnologia RFID,
  • senzori IoT,
  • sau despre încorporarea roboticii,
există numeroase moduri în care automatizarea poate facilita munca în depozit. Se spune: „Nu lăsaţi niciodată o criză bună să se irosească”. Actuala lipsă de forţă de muncă poate deveni un imbold pentru ca depozitele să adopte automatizarea şi să profite de avantajele oferite.

Roboţi mobili autonomi (AMR-uri)

AMR-urile reprezintă unul dintre cele mai interesante domenii de creştere în automatizarea depozitelor. AMR-urile evaluează mediul în care se află şi deplasează stocurile prin depozit fără supraveghere umană directă, înlocuind stivuitoarele acţionate manual. Prin urmare, acestea elimină sarcinile fizice repetitive şi pe cele care utilizează intensiv forţa de muncă, îmbunătăţind eficienţa depozitului şi reducând volumul de muncă al angajaţilor.

AMR-urile reprezintă o modalitate excelentă de a rezolva problema disponibilităţii reduse a lucrătorilor şi de a transforma modul în care se manevrează stocurile în depozite.

Dată fiind disponibilitatea redusă a lucrătorilor din depozite, acum este momentul perfect pentru a afla mai multe despre automatizare şi despre modul în care aceasta vă poate schimba procesele de afaceri. Aflaţi mai multe despre HD-1500, cel mai puternic AMR de la OMRON şi descoperiţi următorul pas logic în logistică. Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe