Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Noul sistem de inspecţie FH cu tehnologie pe bază de inteligenţă artificială pentru detectarea defectelor

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Noul sistem de inspecţie FH cu tehnologie pe bază de inteligenţă artificială pentru detectarea defectelor

Sistemul de procesare a imaginilor identifică defectele subtile cu o acuitate similară celei umane, pentru cerinței ridicate de detecție a defectelor.

OMRON a anunţat lansarea la nivel global a noului sistem de inspecţie vizuală FH cu prima* tehnologie pe bază de inteligenţă artificială din industrie pentru detectarea defectelor, care identifică defectele fără a fi nevoie să memoreze mostre. Reproducând nivelul de acuitate umană şi tehnicile inspectorilor calificaţi, această tehnologie pe bază de inteligenţă artificială detectează în mod fiabil defecte care în trecut erau dificil de găsit, automatizând inspecţia vizuală efectuată de oameni.

Producătorii se confruntă cu mari presiuni de a automatiza procesele care se bazează pe acuitatea lucrătorilor umani cu experienţă. În special când este vorba de inspecţia vizuală, este importantă identificarea fiabilă a defectelor subtile chiar şi pe linii flexibile care produc o gamă largă de articole. În trecut, acuitatea şi cunoştinţele tehnicienilor cu multă experienţă erau cruciale. Dar în prezent, oamenii trebuie să evite lucrul în acelaşi spaţiu în unităţile de producţie, pentru a se proteja de COVID-19, ceea ce are ca rezultat o cerere tot mai mare de tehnologii de inspecţie vizuală automatizată care economisesc manoperă.

Inteligenţa artificială a ajuns acum la un nivel la care poate recunoaşte caracteristicile obiectelor la fel de bine ca oamenii şi poate învăţa automat criteriile. OMRON a înregistrat mari progrese, permiţând utilizarea pe scară largă a soluţiilor bazate pe inteligenţă artificială, deşi multe dintre acestea se confruntă cu provocări legate de volumele mari de date grafice, utilajele specializate şi expertiza tehnică.

Pentru a diminua aceste provocări, OMRON a dezvoltat prima tehnologie bazată pe inteligenţă artificială din industrie pentru detectarea defectelor, care reproduce tehnicile inspectorilor calificaţi. Această tehnologie face parte acum din sistemul de inspecţie vizuală seria FH. În acest produs nou au fost integrate cunoştinţele de peste 30 de ani ale companiei OMRON privind procesarea imaginilor şi inspecţia vizuală, pentru a optimiza capacitatea de inspecţie, utilizând tehnologia bazată pe inteligenţă artificială, care nu trebuie să memoreze cantităţi imense de date. În trecut, tehnologia bazată pe inteligenţa artificială avea nevoie de un mediu special, însă soluţia cu complexitate redusă de la OMRON a fost integrată într-o componentă de sistem. Nu este necesar un inginer specializat în inteligenţă artificială pentru configurare şi reglare în unităţile de producţie.

OMRON depune constant eforturi să aducă inovaţia în unităţile de producţie prin materializarea conceptului său unic, numit „automatizare inovativă”, destinat rezolvării problemelor din unităţile de producţie. „Deoarece OMRON se străduieşte să se apropie şi chiar să depăşească acuitatea ochiului uman, vom continua să colectăm date şi să efectuăm cercetări pentru dezvoltarea celei mai noi tehnologii bazate pe inteligenţă artificială. Prin extinderea domeniului automatizării în inspecţia vizuală, eliberăm oamenii de operaţiile simple şi monotone şi îmbunătăţim calitatea şi stabilitatea proceselor”, a declarat Jan Nieswandt, Manager de marketing de produse pentru inspecţie vizuală şi RFID la Omron Europe.

Caracteristici cheie

1. Tehnologia bazată pe inteligenţă artificială identifică defectele cu acuitatea ochiului uman

  • Un nou filtru de imagini bazat pe inteligenţă artificială reproduce tehnica pe care o folosesc inspectorii calificaţi pentru a identifica defecte pe orice tip de produs.
  • Zgârieturile şi petele care în trecut erau dificil de detectat, acum pot fi identificate chiar şi fără a utiliza mostre sau reglaje.

Vision-System-AI-examples sol

2. Tehnologia pe bază de inteligenţă artificială identifică produsele bune la fel ca inspectorii cu experienţă

  • Seria FH poate stabili toleranţe acceptabile pentru variaţii.
  • Instrumentul cu inteligenţă artificială cu funcţie de potrivire precisă memorează datele din imaginile cu produse fără defecte, pentru a dobândi rapid „expertiza” pe care inspectorii o dezvoltă în decurs de mulţi ani. Aceasta reduce costurile şi măreşte productivitatea prin automatizare.
  • Tehnologia pe bază de inteligenţă artificială reduce supradetecţia.

Vision-System-AI-examples2 sol

3. Nu este necesar un mediu special

  • În trecut, tehnologia pe bază de inteligenţă artificială avea nevoie de un mediu de un înalt nivel tehnologic, dar soluţia cu complexitate redusă de la OMRON este oferită sub forma unor componente de procesare uşor de utilizat, care au fost integrate în bine-cunoscutele echipamente din seria FH.
  • Nu sunt necesare echipamente speciale sau un inginer specializat în tehnologia pe bază de inteligenţă artificială.

(*)Prima tehnologie pe bază de inteligenţă artificială din industrie care identifică defectele cu acuitatea ochiului uman, fără nevoia de memorare, în componente sau biblioteci optice, integrate în utilaje. Pe baza analizelor OMRON din iunie 2020.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn