Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Soluţia automată de pipetare asigură evaluarea rapidă a mostrelor de Covid-19

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Având în vedere schimbările continue din tulpinile virusului care provoacă Covid-19, este vital ca fiecare mostră să poată fi analizată cât mai rapid posibil. Două companii bavareze, GriPS Automation GmbH şi D&T engineering GmbH, au colaborat cu OMRON pentru a eficientiza partea de pipetare a procesului, reducând durata de procesare de la o oră la zece minute per recipient.

În consecinţă, cele trei companii au dezvoltat sistemul de procesare în laborator PT600 pentru transferul mostrelor, utilizând un robot OMRON Cobra 450 pentru transport fără contact. Noua soluţie a fost dezvoltată deoarece testarea mostrelor standard de Covid-19 necesită îndepărtarea unei mostre măsurate din lichid şi transferarea sa într-o eprubetă unde poate fi testat corespunzător. Efectuarea manuală a acestei operaţiuni consumă timp şi poate prezenta un nivel de eroare umană. Automatizarea procesului de pipetare este concepută să elimine asemenea erori.

 • 0:00 -   Soluţia automată de pipetare asigură evaluarea rapidă a mostrelor de Covid-19

OMRON Cobra 450 este un robot Scara cu patru axe cu o rază de acţiune de 450 mm. Conceput pentru procese precum gestionarea materialelor, asamblarea şi prelucrarea precisă, asigură o repetabilitate de excepţie. Acest proces anume necesită ca mostra să fie picurată într-un recipient adânc cu 96 de compartimente. Pe pipetă trebuie pus un vârf, care este apoi folosit pentru a aspira o mostră. O cantitate măsurată din aceasta este ulterior transferată într-unul din compartimentele recipientului. Procesul este repetat pentru celelalte 95 de compartimente.

grips pipetting a fcard sol

O soluţie inteligentă completă

Această soluţie, care include robotul industrial, dar şi un cititor compact de coduri de bare MicroHAWK V330-F, un dispozitiv de acţionare servo din seria G5 extrem de precis, camere Gigabit Ethernet Vision şi un panou industrial PC NYP35, automatizează întregul proces, inclusiv citirea codurilor QR de pe tuburile iniţiale de lichid şi alocarea fiecărei mostre în compartimentul corect. Elimină orice greşeală care poate apărea când acest proces se face manual. Viteza operaţiunii automate este şi ea mult mai mare decât a celei manuale. Aceasta din urmă poate lua până la o oră pentru umplerea unui recipient complet de 96 de mostre, pe când robotul poate efectua operaţiunea în zece minute. Prin urmare, scuteşte mult timp. Întreaga soluţie este controlată de platforma noastră Sysmac, iar controlerul NX1 actualizează continuu baza de date cu informaţiile din codurile de bare ale mostrelor prin OPC-UA.

grips pipetting b fcard sol

Dezvoltarea noului sistem de procesare a început în decembrie 2020 şi s-a finalizat în mai 2021. Guido Grimberg, director general la GriPS Automation, spune: „Prima maşină PT600 complet automată este utilizată acum într-un laborator şi totul funcţionează perfect.”

Şi continuă: „Colaborăm îndeaproape cu OMRON deja de 25 de ani şi am dezvoltat multe integrări de sisteme împreună. Prin urmare, a fost alegerea naturală pentru automatizarea acestei soluţii. OMRON oferă o gamă foarte vastă de produse, care ne-a sprijinit în dezvoltarea soluţiei generale. De la afişaje la roboţi, cititoare de coduri de bare, tehnologie de control mişcare şi sisteme de control. Acest lucru ne simplifică viaţa, deoarece o singură companie poate furniza o soluţie inteligentă completă.”

Guido Grimberg adaugă: „Industria 4.0 este un subiect-cheie în prezent. Acest proiect a implicat aspecte precum pandemia, trasabilitatea şi nevoia de a colecta şi a analiza date de încredere. Este o pasiune pentru noi, aşa că ne-am implicat în dezvoltarea PT600.”

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Produse conexe

 • NX1 prod

  Informaţii şi productivitate într-un controller de dimensiuni foarte mici

 • industrial-15 inch hmi+ipc-01-4b prod

  PC industrial

 • omnucg5-moter prod

  Baza tuturor utilajelor extraordinare

 • FV 330-F left small side en prod

  Cititor de coduri multiple MicroHAWK V330-F