Procesul de ambalare la sfârşitul liniei de producţie la Ice Bakers, un producător danez de îngheţată 100% vegetală, a fost automatizat cu ajutorul unui cobot OMRON TM cu o unealtă cu ventuză imprimată în 3D. Această soluţie a permis companiei Ice Bakers să ţină pasul cu cererea mare pentru îngheţata lor vegană fără lapte.
În 2017, Claus Sørensen, un antreprenor şi producător de îngheţată din Thisted, Danemarca, a început să producă îngheţată vegană din orez şi ovăz. Popularitatea îngheţatei pe bază de plante a crescut enorm, ceea ce a dus la necesitatea automatizării producţiei manuale în 2020.
„Consumatorii au răspuns incredibil de bine la gama noastră de îngheţată vegană şi am ajuns într-un punct în care a fost necesar să automatizăm o serie de procese pentru a ţine pasul cu cererea enormă de pe piaţă”, spune Claus Sørensen, proprietarul Ice Bakers. Acum produc peste 30.000 de litri de îngheţată vegană pe săptămână.
![icebakers fcard en sol](https://8z1xg04k.tinifycdn.com/images/icebakers_fcard_en_sol.jpg?resize.method=scale&resize.width=368)
Opt cutii de îngheţată în acelaşi timp
Robotul colaborativ OMRON TM a fost implementat la capătul liniei de producţie şi împachetează zilnic 10.000-12.000 de cutii de îngheţată. Robotul este echipat cu o unealtă tipărită 3D cu aspiraţie prin vid care poate ridica opt cutii de îngheţată în acelaşi timp într-o cutie de carton, crescând capacitatea liniei cu 80%. Automatizarea procesului degrevează, de asemenea, resursele umane pentru lucrări mai complicate.
Soluţia, implementată în 2021, a fost dezvoltată de Jysk Elteknik şi Jens A. A/S în colaborare cu Ice Bakers, folosind tehnologia OMRON din seria TM, inclusiv platforma Sysmac, controlul PLC şi alte componente standard.