Procesul de ambalare la sfârşitul liniei de producţie la Ice Bakers, un producător danez de îngheţată 100% vegetală, a fost automatizat cu ajutorul unui cobot OMRON TM cu o unealtă cu ventuză imprimată în 3D. Această soluţie a permis companiei Ice Bakers să ţină pasul cu cererea mare pentru îngheţata lor vegană fără lapte.
În 2017, Claus Sørensen, un antreprenor şi producător de îngheţată din Thisted, Danemarca, a început să producă îngheţată vegană din orez şi ovăz. Popularitatea îngheţatei pe bază de plante a crescut enorm, ceea ce a dus la necesitatea automatizării producţiei manuale în 2020.
„Consumatorii au răspuns incredibil de bine la gama noastră de îngheţată vegană şi am ajuns într-un punct în care a fost necesar să automatizăm o serie de procese pentru a ţine pasul cu cererea enormă de pe piaţă”, spune Claus Sørensen, proprietarul Ice Bakers. Acum produc peste 30.000 de litri de îngheţată vegană pe săptămână.
Opt cutii de îngheţată în acelaşi timp
Robotul colaborativ OMRON TM a fost implementat la capătul liniei de producţie şi împachetează zilnic 10.000-12.000 de cutii de îngheţată. Robotul este echipat cu o unealtă tipărită 3D cu aspiraţie prin vid care poate ridica opt cutii de îngheţată în acelaşi timp într-o cutie de carton, crescând capacitatea liniei cu 80%. Automatizarea procesului degrevează, de asemenea, resursele umane pentru lucrări mai complicate.
Soluţia, implementată în 2021, a fost dezvoltată de Jysk Elteknik şi Jens A. A/S în colaborare cu Ice Bakers, folosind tehnologia OMRON din seria TM, inclusiv platforma Sysmac, controlul PLC şi alte componente standard.