Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Producţia şi ambalarea inteligente şi asistate de roboţi vor maximiza profitabilitatea

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Operational Excellence
Flexible Manufacturing
automation blog

Patru recomandări importante pentru proiectele de automatizare din industria alimentară şi de băuturi

Publicat la 29 Ianuarie 2021 în Operational Excellence

O provocare accelerată de pandemia de Coronavirus i-a făcut pe producători să fie nevoiţi să aleagă între proliferarea pe termen mai lung, centrată pe cerinţele clienţilor şi reducerea gamei (codurile unice ale articolelor SKU), cauzată de comercianţii şi clienţii care îşi modifică rapid comportamentul de cumpărare. Companiile care câştigă teren prin utilizarea de tehnologii inovatoare nu obţin doar rapiditate, ci reduc şi deşeurile, riscul de contaminare şi pierderile.
Ce aspecte trebuie să urmărească producătorii din industria alimentară în timpul automatizării fluxului de bunuri? Ce capcane trebuie evitate? Următoarele patru sfaturi vă vor ajuta să înţelegeţi aspectele importante procesele optimizate de încărcare şi descărcare utilaje.

1. Setaţi obiectivele şi evaluaţi procesele

Flexibilitatea, calitatea, problemele legate de forţa de muncă şi sustenabilitatea sunt doar câteva dintre factorii declanşatori cheie pe care-i recunoaştem din discuţiile cu clienţii.
Indiferent care este factorul declanşator, toate proiectele trebuie să dispună de un obiectiv care să-i determine succesul.
Automatizarea poate fi implementată pentru monitorizarea continuă a unui proces şi pentru raportarea continuă asupra acestuia, oferindu-i unui producător acces în timp real la informaţii privind subiecte cum ar fi durata ciclului, timpii de nefuncţionare, performanţele de calitate şi calarea, pentru a numi doar câţiva parametri. Dacă este implementată corespunzător, aceasta poate fi folosită la monitorizarea în etape definite a unui proces, ceea ce va permite identificarea blocajelor şi măsurarea şi înţelegerea modificărilor incrementale.

2. Implicarea angajaţilor

În contextul fluxului fizic al bunurilor într-un mediu de producţie, este esenţială protecţia forţei de muncă împotriva vătămărilor corporale. Aceeaşi forţă de muncă înţelege detaliile acestor mişcări şi trebuie inclusă în discuţiile despre îmbunătăţirea procesului. La urma urmei, este vorba despre automatizarea care ajută forţa de muncă umană.

3. Alegerea partenerului corespunzător

Este important să vă asiguraţi că un partener tehnologic dispune de un portofoliu foarte diversificat de automatizare, inclusiv de o gamă cuprinzătoare de soluţii adaptabile provocărilor individuale. Totodată, reprezintă un atu incontestabil deţinerea unei reţele de integratori de sisteme, care să furnizeze experienţă şi servicii personalizate pentru domeniul industrial, la toate nivelurile,.

4. Gândiţi-vă la materiile prime, ambalare etc. ca la un pachet complet

O fabrică, o linie de producţie sau un utilaj vor avea performanţe pe măsura serviciilor pe care le primesc în ceea ce priveşte materiile prime, ambalarea şi consumabilele.
Din acest motiv, companiile nu trebuie să diferenţieze între utilaj şi linie şi să analizeze numai îmbunătăţirea aspectelor precum completarea cu materiale de ambalare a liniilor sau minimizarea WIP (lucrări în curs) pentru reducerea deşeurilor, a resturilor şi a costurilor de depozitare. Companiile din industria alimentară şi de băuturi îşi pot optimiza productivitatea muncii şi îşi pot creşte semnificativ performanţa liniilor sau a utilajelor numai prin îmbunătăţirea procesului general. Urmăriţi aici exemple concrete de proiecte de automatizare din industria alimentară şi de băuturi

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Patricia Torres

    Patricia Torres

    Patricia is Industry Marketing Manager Food and Commodities Solutions at Omron Industrial Automation Europe.