Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Descărcați articolul de specialitate - Descompunerea procesului de fabricație flexibilă

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing

Adoptarea schimbării: Descompunerea procesului de fabricație flexibilă

Publicat la 30 Ianuarie 2024 în Flexible Manufacturing

Piața bunurilor de consum cu mișcare rapidă se confruntă cu o schimbare transformatoare, determinată de factori precum împuternicirea consumatorilor, cererile de personalizare, preferințele legate de sănătate, veganismul, preocupările etice și durabilitatea. Ne așteptăm ca în următorul deceniu aceasta să sufere mai multe schimbări decât a suferit în ultimii 50 de ani. Acest lucru necesită adaptarea lanțurilor de producție și de aprovizionare pentru a răspunde tendințelor emergente. Viitorul fabricilor de bunuri de consum cu mișcare rapidă va implica probabil unități mai mici și mai inteligente, cu circulație autonomă a bunurilor și cu sisteme interconectate.

Mașinile, indiferent dacă sunt autonome sau interconectate, trebuie să fie mai flexibile ca niciodată, pentru a asigura furnizarea la timp a materialelor și a ambalajelor adecvate. Producția trebuie să fie mai agilă, producând din ce în ce mai mult articole pregătite pentru vânzare cu amănuntul, cu o abordare de tip „combinații numeroase - volume mici”, cu zero retrageri. Întrebarea este cum se poate realiza acest lucru cu costuri minime și cu o recuperare rapidă a investiției?

Flux de lucru pe trei niveluri

Pentru a obține soluția optimă cu flexibilitate maximă, este important să se ia în considerare diverși factori. O abordare practică, precum cea utilizată de OMRON, se concentrează asupra optimizării proceselor, pentru a minimiza întreruperile. Aceasta implică împărțirea fluxului de lucru în trei niveluri funcționale.

Nivelul 1 - Pentru mașină - Intralogistică

Înainte de a ajunge la nivelul liniei de producție și al mașinilor, trebuie să se pună accentul pe flexibilizarea liniei de producție, datorită livrării la timp a consumabilelor, pe optimizarea transportului de bunuri, cutii și paleți, precum și pe gestionarea semifabricatelor, a deșeurilor și a consumabilelor neutilizate. Scopul este de a evita stocarea consumabilelor și a semifabricatelor în spațiul de producție.

Nivelul 2 - La mașină - Alimentarea mașinii

La nivelul mașinilor, accentul se mută pe automatizarea proceselor de verificare a materialelor și de alimentare, pe înlocuirea activităților de alimentare manuală cu cele automatizate, pe asigurarea calității materialelor de ambalare și pe asigurarea integrității ambalajului după ambalare.

Nivelul 3 - În mașină - Configurarea mașinii

În cadrul mașinii propriu-zise, toate funcțiile, cum ar fi controlul mașinii, mișcarea, robotica, detecția, inspecția cu cameră video și securitatea sunt aliniate automat. Acest lucru asigură că sarcini precum umplerea, încapsularea, încărcarea tăvilor, lipirea, etanșarea și etichetarea sunt executate cât mai rapid posibil, sporind astfel eficiența generală.

Avantajele

Automatizarea proceselor de producție pentru fabricația flexibilă oferă numeroase avantaje, printre care:

  1. Capacitățile de schimbare mai rapidă a produselor permit ajustări și modificări rapide ale liniilor de producție, reducând timpul de schimbare și optimizând performanța
  2. Urmărirea și analiza îmbunătățite oferă informații valoroase pentru îmbunătățirea continuă și pentru optimizarea fluxului de lucru.
  3. Satisfacția crescută a angajaților, datorită concentrării asupra sarcinilor care aduc valoare adăugată și datorită muncii mai strategice și creative
Prin valorificarea avantajelor oferite de flexibilitatea automatizată, companiile pot obține o mai mare eficiență operațională, siguranța angajaților, economii de costuri, inovare de produs și o competitivitate îmbunătățită.
Flexibilizaţi

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • John van Hooijdonk

    John van Hooijdonk

    Industry Marketing