Acţionările cu viteză variabilă şi afişajele electronice OMRON devin ecologice
Uniunea Europeană urmăreşte să realizeze o piaţă de produse sustenabile, neutre din punct de vedere climatic şi eficiente din punctul de vedere al consumului de resurse. Pentru a îmbunătăţi performanţa de mediu a produselor, încă din faza de proiectare trebuie luate deja cele mai eficiente măsuri. Directiva privind proiectarea ecologică 2009/125/CE stabileşte un cadru pentru setarea cerinţelor de proiectare ecologică pentru produse legate de energie.
La fiecare cinci ani, Comisia Europeană se concentrează pe anumite categorii de produse şi sunt adoptate noi reglementări specifice produselor, care prevăd cerinţe de proiectare ecologică dedicate unui tip definit de produse. La OMRON, monitorizăm constant schimbările şi luăm măsurile necesare. Aflaţi cum îi ajută produsele OMRON cu proiectare ecologică pe clienţi să profite la maximum de performanţele optimizate de mediu.
Acţionările cu viteză variabilă (VSD-uri)
În trecut, Directiva privind proiectarea ecologică se referea numai la motoare, dar Regulamentul (UE) 2019/1781 extinde domeniul, pentru a include şi acţionările cu viteză variabilă: de fapt, începând cu 1 iulie 2021, o nouă obligaţie necesită clasificarea minimă a acţionărilor cu viteză variabilă (VSD-uri) în conformitate cu clasa IE2 de eficienţă energetică internaţională, care defineşte pierderile maxime de putere ale dispozitivului. Pe site-ul nostru am pus la dispoziţie date despre eficienţă, iar pierderile au fost determinate în conformitate cu standardul IEC 61800-9. Reţineţi că regulamentul nu se aplică VDS-urilor monofazate şi acţionărilor regenerative.
Confirmăm că toate produsele noastre respectă deja cerinţa de a fi clasificate în conformitate cu clasa IE2 de eficienţă energetică. Consultaţi întotdeauna pagina noastră web dedicată proiectării ecologice pentru cele mai recente date despre eficienţă.
Afişaje electronice
Reglementarea Comisiei (UE) 2019/2021 include, de asemenea, cerinţele în materie de proiectare ecologică aplicabile afişajelor electronice, care de la 1 martie 2021 îşi propun nu doar să îmbunătăţească eficienţa de material a produselor, ci şi să faciliteze reciclarea la sfârşitul duratei de viaţă.
Cerinţele principale includ marcarea anumitor componente din plastic în conformitate cu tipul de polimer; utilizarea de material fără halogeni pentru suportul şi carcasa din plastic; adăugarea siglei „fără cadmiu” (sau „cadmiu la interior”) şi furnizarea manualului Sfârşitul duratei de viaţă, cu informaţii despre demontare. Produsele OMRON care fac obiectul regulamentului îndeplinesc aceste cerinţe.
Consultaţi pagina noastră cu Directiva privind proiectarea ecologică, pentru a descărca datele despre eficienţă şi pentru a afla mai multe despre produsele care fac obiectul directivei.