Teklas, lider mondial în industria sistemelor de răcire auto, şi-a propus să îşi eficientizeze logistica internă. Această companie şi-a sporit eficienţa utilizând roboţii mobili OMRON.
Teklas, lider mondial în sisteme de management al fluidelor, operează 12 fabrici din 6 ţări, avansând continuu în clasamentul din industria auto. Compania Teklas este specializată în soluţii avansate de management termic şi al fluidelor pentru industria auto. Ofertele lor includ sisteme pentru circulaţia fluidelor, management termic şi aer condiţionat, care deservesc producătorii auto majori la nivel global. Cu un accent clar pe eficienţa operaţională, Teklas a luat măsuri semnificative în modernizarea intralogisticii sale, prin colaborarea cu Peak Porter.
Compania Peak Porter este specializată în soluţii intralogistice automatizate pentru procese logistice interne, optimizând operaţiunile de depozitare, transport şi manipulare. Această colaborare i-a permis companiei Teklas să-şi automatizeze procesele de stocare, utilizând roboţi mobili autonomi (RMA-uri) de la OMRON. Prin integrarea acestor tehnologii, Teklas a îmbunătăţit cu succes sustenabilitatea şi eficienţa instalaţiilor sale.
Optând pentru tehnologii robotizate în procesele de producţie şi de depozitare, Tejlas a reuşit să minimizeze erorile şi să reducă munca manuală. Prin urmare, perturbările şi problemele din operaţiuni au fost eliminate în mare măsură. Compania este, de asemenea, extrem de mulţumită de rezultatele obţinute din integrarea sistemelor intralogistice automate furnizate de Peak Porter.
Noua soluţie de transport automat autonom înlocuieşte procesele manuale
Managerul de logistică şi planificare de la Teklas explică provocările cu care s-au confruntat cu vechile depozite manuale şi cu tranziţia la depozitul automatizat:
„În procesul nostru de RMA, utilizăm roboţi mobili de la OMRON. Aceşti roboţi ne preiau produsele, le încarcă pe un transportor cu un alt braţ robotic într-o formă de cutie şi le distribuie automat în anumite locaţii din celule. În acest mod, realizăm în întregime cu roboţi toate activităţile interne ale mişcării umane şi alte sarcini ale forţei de muncă. În timpul configurării iniţiale, cartografiem mai întâi rutele robotului, asigurându-ne că acestea merg automat la staţiile desemnate pentru a lăsa şi a ridica produsele. Folosim un sistem de coduri de bare pentru a facilita acest proces. Sistemul de coduri de bare asigură identificarea automată a casetelor, permiţând roboţilor să ştie ce piesă să ducă şi în ce locaţie. Anterior, aceste sarcini erau efectuate manual. Cu alte cuvinte, veneau una sau două persoane, verificau codurile de casetă şi le plasau manual în celule, utilizând un stivuitor pentru paleţi. Acum, realizăm toate acestea cu roboţi”.