Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Răspundem provocărilor de ambalare şi intralogistică în comerţul electronic

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
Operational Excellence
automation blog

Răspundem provocărilor de ambalare şi intralogistică în comerţul electronic

Publicat la 24 februarie 2022 în Flexible Manufacturing

Ambalarea asistată de roboţi permite scalabilitatea rapidă şi accesibilă în sus sau în jos pentru adaptarea la fluctuaţiile de cerere din lanţul de aprovizionare.

de John van Hooijdonk, manager de marketing industrial FMCG la OMRON Europe

Comerţul electronic este în floare şi asta nu doar din cauza pandemiei de Covid şi a efectelor sale cum ar fi carantina şi închiderea magazinelor. În 2020, vânzările prin internet la nivel global au crescut cu peste 24 de procente, până la aproximativ 4,3 trilioane de dolari americani. Aceste cifre nu vin doar în sprijinul retailerilor, ci prezintă şi provocări din ce în ce mai mari pentru furnizorii de servicii care realizează activităţi precum ambalarea, co-ambalarea, operaţiunile în depozit şi intralogistica.
Furnizorii de servicii din aceste domenii sunt obligaţi să găsească mijloace şi tehnologii care să le permită optimizarea operaţiunilor, eliberarea angajaţilor şi creşterea eficienţei. Ambalarea asistată de roboţi şi alte abordări inovatoare asigură o susţinere importantă în atingerea acestor obiective.
Ambalarea a devenit una dintre cele mai importante priorităţi pentru mulţi furnizori din comerţul electronic. Procesele manuale de ambalare şi pregătire a comenzilor nu mai sunt suficiente. Acestea trebuie înlocuite de fluxuri de lucru automatizate, mai rapide.

Abordare rapidă şi flexibilă pentru comerţul electronic

Duratele de finalizare mari nu mai sunt acceptabile, acestea punând probleme comercianţilor. Centrele de distribuţie şi de pregătire a comenzilor se confruntă cu un amestec din ce în ce mai mare de produse (numere mari, volume mici), trasabilitatea joacă un rol din ce în ce mai important, iar sănătatea şi siguranţa personalului, precum şi precizia şi viteza sunt mai importante ca oricând. În acelaşi timp, există din ce în ce mai multe coduri de articole, adesea spaţiu disponibil redus, o penurie de forţă calificată de muncă în domeniul producţiei şi al depozitării, iar comercianţii trebuie să răspundă cererilor privind flexibilitatea crescută în ciuda volumelor din ce în ce mai mari.
Sunt necesare sisteme automate, care să permită scalarea accesibilă de la operaţiunile manuale la cele complet automatizate. Creşterea nivelului de automatizare al ambalării simplifică procesele de manipulare, preluând întreaga activitate sau complementând metodele tradiţionale. Ambele asigură manipularea şi livrarea mai rapide.

Scalabilitate flexibilă

La selectarea unei soluţii corespunzătoare, cerinţele producătorului, ale depozitului şi ale partenerilor de logistică sunt cele mai importante. Alături de scalabilitate, trebuie luate în considerare puterea şi performanţa – sistemele, utilajele şi tehnologiile trebuie să poată fi adaptate la nevoile oscilante, calitatea şi utilizarea optimă a spaţiului disponibil în fabrică şi depozit.
O linie de ambalare autonomă şi reconfigurabilă care constă în elemente staţionare şi mobile, roboţi şi tehnologie cu senzori va răspunde cel mai bine cerinţelor moderne din industrie. În mod ideal, soluţia ar trebui să fie uşor de extins, dar şi de restrâns, dacă acest lucru este necesar, pentru a gestiona cerinţele fluctuante din lanţul de aprovizionare şi modelul de producţie cu produse numeroase şi volume mici.

Automatizarea prin roboţi şi sistemele de inspecţie pentru ambalarea în domeniul comerţului electronic

Automatizarea în cât mai mare măsură a procesului de ambalare este vitală. Procesele de ambalare automatizate cu roboţi eliberează lucrătorilor de executarea unor sarcini repetitive, complexe sau periculoase. Integrarea utilajelor de etichetare, marcare, codare şi a sistemelor de inspecţie poate ajuta la eliminarea erorilor şi obţinerea conformităţii cu reglementările din ce în ce mai stricte privind protecţia mediului şi etichetarea.
Aceste lucruri pot fi realizate în aplicaţii precum:
  • Inspectarea bunurilor sosite după caracteristici precum eticheta, dimensiunea recipientului şi integritatea sau verificarea duratei de depozitare reziduală pe raft şi a temperaturii de livrare.
  • Ridicarea 3D a cutiilor, unde provocarea este egalarea sau depăşirea capacităţilor umane de a ridica piese aşezate aleatoriu într-un recipient.
  • Metodele de ridicare a comenzilor Persoană-Bunuri (PTG) pentru a asista operatorul de depozit, reducând timpul necesar pentru procesele de colectare şi introducând manual codurile de articole într-o cutie.
  • Ridicarea şi plasarea automatizată pentru gestionarea mai multor produse, formate, dimensiuni, lungimi de bandă, volume de materiale de protecţie şi altele, îmbunătăţind eficienţa şi flexibilitatea.
  • Automatizarea contribuie şi la paletizare, deoarece este o operaţiune extrem de repetitivă şi cu un nivel de risc superior privind accidentarea lucrătorilor.
  • Transportul paleţilor cu AMR (Autonomous Mobile Robots – Roboţi mobili autonomi), înlocuind astfel stivuitoarele pentru îmbunătăţirea siguranţei.
Automatizarea acestor sarcini prezintă o gamă largă de avantaje:
  • Costuri reduse de producţie şi forţă de muncă
  • Eliminarea erorilor
  • Productivitate, precizie şi eficienţă optime
  • Risc redus de contaminare
  • Risc redus de rănire a personalului
  • Versatilitate, flexibilitate şi fiabilitate crescute

Cum să devenim „pregătiţi pentru comerţul electronic”

Potenţialul enorm al comerţului electronic oferă atât companiilor consacrate, cât şi celor mici numeroase oportunităţi de a-şi promova afacerile. Atât consumatorii, cât şi companiile comandă din ce în ce mai multe produse online. Mai mult ca oricând, companiile ambalatoare se află sub presiune pentru a ţine pasul cu cererea crescândă într-un mod inovator şi eficient. Automatizarea modernă şi integrată, robotica şi tehnologia cu senzori ajută companiile ambalatoare în optimizarea operaţiunilor, eliberarea personalului, îmbunătăţirea siguranţei şi creşterea eficienţei.
Soluţiile scalabile contribuie la gestionarea cererii fluctuante a lanţului de aprovizionare, reducerea costurilor generale şi reducerea spaţiului la sol. Pentru a asigura acum un avantaj competitiv, operaţiile manuale de ambalare trebuie automatizate şi trebuie găsite soluţii inovatoare cât mai repede cu putinţă, pentru că aceasta este singura modalitate în care companiile din domeniu se pot poziţiona cu adevărat ca fiind „pregătite pentru comerţul electronic”.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe