Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Un robot mobil automatizează distribuţia alimentară în cadrul unui proiect-pilot dintr-un centru de seniori

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
Applications
Altele

Un robot mobil automatizează distribuţia alimentară în cadrul unui proiect-pilot dintr-un centru de seniori

Publicat la 16 aprilie 2021 în Flexible Manufacturing

Centrul de seniori Kustaankartano din Finlanda testează în prezent un robot mobil autonom destinat logisticii automate a alimentelor pe ruta Centrului alimentar Kustaankartano şi centrul de seniori. Proiectul pilot se desfăşoară în colaborare cu Centrul pentru servicii Helsinki, Serviciile sociale şi Departamentul pentru sănătate din Helsinki şi Forumul Virium Helsinki. Scopul proiectului este transportarea alimentelor în camerele centrului de seniori.

  • 0:00 -   Un robot mobil automatizează distribuţia alimentară în cadrul unui proiect-pilot dintr-un centru de seniori
Robotul Polle (cal de povară) dezvoltat de Dimalog Oy, este bazat pe robotul mobil LD-250 de la OMRON. Acesta este cel mai puternic robot din seria LD, având o sarcină utilă de până la 250 kg. Poate naviga autonom şi este proiectat să interacţioneze cu oamenii pentru a furniza un mediu de lucru colaborativ şi sigur.
Robotul mobil are rol de cărucior de servire, dar şi de transportare şi servire a meselor, putând fi folosit şi pentru alte articole, cum ar fi livrarea corespondenţei, a deşeurilor de carton şi a rufelor. Robotul mobil navighează independent în tunelurile, lifturile şi rampele de serviciu din Kustaankartano. Poate fi recunoscut cu uşurinţă după zgomotul specific de copite de cai, putând fi observat mai uşor. Polle identifică şi potenţialele obstacole şi pericole aflate pe traseu. Datorită evitării dinamice a obstacolelor, poate să navigheze în medii restrânse şi aflate în schimbare, de exemplu chiar şi în cazul apariţiei unui nou obstacol, cum ar fi un pat.

O nouă abordare a transportării alimentelor

Katriina Bernoulli, Managerul de dezvoltare de la centrul de servicii combinate de la Helsinki spune: „în Kustaankartano, o mare parte din timpul alocat distribuirii alimentelor este petrecut cu transportarea meselor, deoarece zona este destul de vastă şi distanţele dintre secţii este mare. Sperăm ca această nouă tehnologie să ne uşureze sarcina. Pentru succesul livrării alimentelor, clienţii trebuie să îşi primească mesele la timp, iar dacă există vreo problemă, se va trimite imediat o notificare. Acest lucru va permite gestionarea diferită a livrării meselor.”
Roboţii din industria serviciilor alimentare sunt o noutate. În cadrul noului proiect - un amestec între Kustis Goes Digi! şi Co-created Health and Wellbeing (CoHeWe) - colaborarea strânsă dintre părţile implicate a constituit baza asigurării faptului că se iau în considerare şi alte perspective. În timpul testelor, feedbackul şi observaţiile privind funcţionarea roboţilor mobili vor fi colectate pentru a evalua rezultatul.
Ca partener de implementare a roboţilor, a fost aleasă Dimalog Oy, o companie de tehnologie, specializată în roboţi mobili şi colaborativi. Execuţia serviciului din cadrul proiectului pilot a revenit sub tutela lui Muotohiomo Oy. Peeter Lange, Manager de proiect de la Forum Virium Helsinki CoHeWe, a spus: „Robotul Polle este un exemplu excelent cu privire la modul în care oraşul Helsinki dezvoltă inovaţiile în colaborare cu companiile. Kustaankartano este o platformă de test, în care companiile îşi pot încerca produsele într-un mediu real de utilizatori. Dacă inovaţie funcţionează, oraşul va economisi bani, timp şi resurse.”
Dacă proiectul pilot va avea succes, robotica va putea fi utilizată în Centrul de servicii Helsinki şi alte servicii alimentare, în special în domeniul serviciilor de îngrijire medicală. Sperăm că experimentul va aduce o nouă înţelegere a posibilităților avute. „În industria alimentară, utilizarea roboţilor este încă o noutate, dar, cu siguranţă va deveni un lucru comun în viitor,” spune Katriina Bernoulli. „Cu ajutorul lui Polle, vom obţine informaţi despre modalitatea de funcţionare a roboţilor în transportul alimentelor, dar, sperăm că vom afla lucruri şi despre oportunităţile oferite de robotică în întreaga industrie. Acest este un proces de învăţare interesant pentru noi.”

Alte oportunităţi pentru roboţi.

Pe lângă serviciul de livrare a alimentelor, robotica este văzută şi ca o sursă de oportunităţi pentru satisfacerea nevoilor din alte industrii. Mikael Neuvonen, conducător de proiect şi director la Unitatea de servicii de dezvoltare de la Centrul de servicii Helsinki observă: „Experimentarea şi utilizarea roboticii în diverse servicii oferite a fost un obiectiv al nostru mai vechi. Sperăm ca rezultatele acestui experiment să poată fi folosite nu numai în transportul meselor dar şi pentru nevoile industriei de asistenţă socială şi medicală.”
Această convingere este oglindită şi de Centrul de seniori Kustaankartano, unde oamenii se bucură să ia parte la acest experiment nou. Directorul centrului, Tarja Sainio, explică: „În cadrul proiectului Kustis Goes Digi, am realizat diverse experimente digitale în Kustaankartano. Căutăm noi modalităţi de lucru şi eliberare a resurselor personalului nostru, astfel încât acesta să petreacă mai mult timp îngrijind rezidenţii şi lucrând cu ei. Acest proiect pilot face parte din proiect. Digitalizarea este viitorul şi suntem nerăbdători să vedem ce na va aduce împreună cu robotica şi dorim să fim implicaţi în acest proces de dezvoltare.” Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe