Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Linia de producţie de mare viteză cu roboţi mobili asigură personalizarea în câteva secunde

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Producătorul de articole de igienă orală TePe a instalat o nouă linie de producţie pentru a înlocui gestionarea manuală şi inspecţia calităţii în fabrica sa din Malmö, Suedia. Cu ajutorul unei linii de mare viteză de la Omron cuprinzând 5 roboţi industriali, 2 roboţi mobili şi 10 sisteme de inspecţie cu cameră video, TePe poate acum să-şi mărească productivitatea de 9 ori şi să personalizeze ambalajele pentru clienţi din toată lumea în doar câteva secunde.

Provocarea

TePe creează şi produce articole de igienă orală funcţionale, de înaltă calitate. Periuţele interdentare, periuţele de dinţi, periuţele speciale şi scobitorile companiei sunt folosite zilnic de consumatori şi specialişti stomatologi din toată lumea. Cu toate acestea, una dintre liniile sale de producţie era încă operată în parte manual. Pentru a-şi asigura capacitatea de a satisface cerinţele clienţilor, TePe căuta o linie de producţie de mare viteză.

Compania cu sediul în Malmö folosea deja echipamentele şi asistenţa Omron, iar acum căuta o soluţie pentru a înlocui o linie de producţie mai veche, care să furnizeze mai multă viteză şi o productivitate sporită, împreună cu alte avantaje ale soluţiilor inteligente de automatizare de la Omron.

„TePe avea o idee de bază pentru linie, dar de data aceasta nu aveam timp s-o construim singuri. Experţii în inspecţie vizuală TePe foloseau deja echipamentul de inspecţie cu cameră video Omron pe alte utilaje din fabrica TePe, în cadrul sistemului de inspecţie vizuală pentru controlul calităţii. În consecinţă, datorită vitezei şi instrumentelor avansate, a fost uşor să alegem inspecţia cu cameră video Omron,” spune directorul tehnic de la TePe, Ronnie Sik.

Soluţie: roboţii mobili îmbunătăţesc logistica şi securitatea muncii

Integratorul de sistem PMA AB, membru oficial al Programului pentru parteneri integratori de sistem Omron, a fost ales să gestioneze proiectul de la început şi până la sfârşit. În strânsă cooperare cu TePe, PMA a ales un sistem care să corespundă aşteptărilor companiei. Acesta include 5 roboţi (1 Omron SCARA şi 4 roboţi Codian) şi 10 sisteme de inspecţie cu cameră video într-o singură celulă de producţie, cu numeroase piese însoţitoare, toate sub comanda unui Controlor de utilaje Sysmac.

De la implementarea şi darea în folosinţă a noii linii, TePe a adăugat până acum doi roboţi mobili Omron LD pentru a reduce costurile logistice şi a spori securitatea muncii în fabrică. Roboţii mobili transportă elemente între diversele utilaje şi din depozit până la linia de producţie, scutind angajaţii de activităţile repetitive şi îmbunătăţind logistica, securitatea şi eficienţa. În următoarele 6 luni, încă 8 roboţi mobili vor fi implementaţi în producţia TePe.

„Roboţii mobili aduc o uriaşă îmbunătăţire în privinţa securității muncii. Conducerea motostivuitoarelor implică un risc de accidentare pe care vrem să-l eliminăm şi, în acelaşi timp, putem elimina benzile transportoare care stau de multe ori în cale. În plus, roboţii mobili fac producţia mai flexibilă, deoarece nu trebuie să mutăm benzi transportoare scumpe dacă schimbăm structura fabricii”, spune Ronnie Sik.

Toate aceste componente combinate asigură o soluţie completă, integrată şi inteligentă, un exemplu al conceptului de „automatizare inovatoare” de la Omron, care îşi propune să le ofere clienţilor soluţii inteligente, integrate şi interactive, ce susţin şi accelerează adoptarea fabricii digitalizate.

Avantajele: Flexibilitatea este un factor principal


Noua linie îndeplineşte cerinţa principală de a procesa 300 de pachete de periuţe de dinţi pe minut, de 9 ori mai mult decât productivitatea liniei anterioare. Fiecare pachet poate conţine până la 8 piese, toate de acelaşi fel sau în amestec. Astfel, piesele sunt livrate de 8 alimentatoare diferite, după care robotul urmează „reţete” pentru a selecta numărul corect din fiecare piesă care ajunge într-un pachet. Reţetele pot fi schimbate uşor, în funcţie de cererea specifică.

„Soluţia automatizată a înlocuit gestionarea manuală şi inspecţia calităţii, aşadar flexibilitatea era un factor cheie. Cu noul utilaj, TePe le poate oferi clienţilor din toată lumea ambalaje personalizate. Schimbarea reţetei durează câteva secunde, iar dacă un client vrea o combinaţie specială de produse, TePe o poate furniza acum mult mai repede”, spune Ronnie Sik.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Download full case study