Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Soluţiile de filetare automată a peştelui asigură calitatea şi eficienţa costurilor la Seafood Parlevliet

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Producătorul olandez de peşte obţine o reducere de 75% a costurilor de manoperă şi o creştere de până la cinci ori a vitezei de lucru cu ajutorul liniei de producţie automatizate. Soluţia creată de Innovotech BV, un partener local din domeniul automatizării, include sisteme de inspecţie cu cameră video şi control de la OMRON şi ajută compania să-şi menţină competitivitatea producţiei în Olanda.

Heringul crud în saramură are un gust deosebit şi este preferatul multor olandezi. Mulţi sunt de părere că o gură de hering luată pe verticală, ţinându-l de coadă, în combinaţie cu puţină ceapă crudă, este singura metodă potrivită de a-l consuma. Totuşi, aceasta presupune cerinţe speciale în timpul procesului de filetare, deoarece coada peştelui trebuie păstrată, pe lângă cerinţele înalte privind calitatea.

Seafood Parlevliet produce peşte ambalat la fabrica deţinută de familie încă din 1968, în portul Ijmuiden din Olanda. Specializată în delicatese de peşte precum heringul, macroul şi peştele prăjit pentru pieţele din Europa, compania este lider de piaţă în sectorul de retail, livrând şi pentru comerţul cu ridicata şi pentru piaţa sănătăţii şi piaţa de livrare de alimente gata preparate.

seafood parlevliet herring fcard comp

Provocarea

De obicei, filetarea heringului implică mai multe etape manuale, iar, spre exemplu, jupuirea peştelui putea fi realizată numai de lucrători calificaţi şi cu experienţă. În Europa de Nord, astfel de persoane sunt foarte greu de găsit. În acelaşi timp, piaţa fructelor de mare din Olanda este foarte competitivă.

Pentru a asigura producţia eficientă şi competitivă de hering a Seafood Parlevliet, Innovotech BV, un partener local din domeniul automatizării, a început dezvoltarea unui nou prototip pentru automatizarea etapelor manuale din cadrul procesului de prelucrare, cum ar fi jupuirea şi îndepărtarea solzilor peştelui. Totodată, peştele trebuie să fie tăiat la dimensiunea potrivită, păstrând în acelaşi timp şi coada. Calitatea înaltă, siguranţa şi igiena trebuiau asigurate în toate etapele procesului.

Soluţia

Linia de producţie automată include diverse componente OMRON, printre care se numără convertoare de frecvenţă, servoacționări, soluţii de alimentare, blocări de securitate, precum şi creierul utilajului, din soluţia de panou. Panoul pentru comenzile electrice ale sistemului a fost construit de A. Hagoort Besturings techniek, un specialist în soluţii de comandă a utilajelor.

În plus, au fost implementate sistemul de inspecţie cu camere video FH de la OMRON, împreună cu soluţiile de iluminat şi software-ul de inspecţie video a utilajului realizat la comandă, pentru a executa diverse verificări vizuale pe parcursul procesului. Inspecţia asigură faptul că aspectul fileului îndeplineşte standardele de calitate ridicate impuse de companie; astfel, de exemplu, nu trebuie să existe urme de sânge, pielea şi aripioarele peştelui trebuie să îndeplinească pe deplin cerinţele clienţilor. Toţi peştii care nu îndeplinesc cerinţele sunt înlăturaţi de pe linia de producţie.

seafood parlevliet HMI fcard comp

Avantajele

„Credem că identificarea soluţiei tehnice perfecte cu cele mai bune componente disponibile a condus la găsirea soluţiei perfecte şi în ceea ce priveşte calitatea şi aspectul financiar,” a declarat Rick van den Berg, Manager de Cercetare şi Dezvoltare la Innovotech BV. „Mulţumită dezvoltării continue, componentelor de înaltă calitate provenite dintr-o singură sursă şi experienţei din domeniul inspecţiei vizuale a OMRON, am putut automatiza operaţiunile de filetare şi ambalare. În prezent, utilajul poate prelucra orice tip de hering cu precizie înaltă, asigurând în acelaşi timp consecvenţa faţă de clienţi”, concluzionează Van den Berg.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii