Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la FlexLink proiectează un paletizor colaborativ pentru aplicaţii industriale

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Soluţiile cu coboţi, cu amprentă la sol redusă şi echipamente de siguranţă active permit manevrarea a până la 8 cutii pe minut, fără a fi nevoie de împrejmuire sau scanere laser.

Roboţii colaborativi (coboţii) sunt folosiţi într-o gamă largă de aplicaţii. Un exemplu recent provine din parteneriatul dintre FlexLink şi OMRON. FlexLink oferă benzi transportoare flexibile, modulare şi echipamente de automatizare industriale, inclusiv soluţii de paletizare pentru sute de clienţi din întreaga lume. Soluţiile FlexLink se regăsesc în liniile de producţie ale celor mai importante mărci din industria alimentară şi a produselor de îngrijire personală. Ca răspuns la solicitarea unui producător important, cele două companii şi-au unit forţele pentru a crea un paletizor colaborativ, folosind coboţi OMRON.

flexlink cobot palletizer 2 fcard sol

Stéphane Chevalard, managerul de proiectare de la FlexLink explică avantajele soluţiei: „Paletizarea cu ajutorul coboţilor prezintă numeroase diverse avantaje. În primul rând, soluţia este foarte flexibilă. Sistemul poate fi mutat cu uşurinţă dintr-o zonă a producţiei în alta. Poate fi chiar mutat între linii, deoarece este autonom şi uşor de deplasat. Totodată, permite colaborarea cu operatorii, care pot lucra în siguranţă în apropierea coboţilor, fără a fi nevoie de împrejmuire sau scanere laser, mulţumită funcţiei de securitate activă pe care am adăugat-o. Aceasta ne-a permis şi să obţinem certificarea CE.”

Dezvoltarea sistemului

Atât OMRON, cât şi FlexLink s-au implicat în fazele iniţiale de concepere a proiectului, iar soluţia evoluează permanent, pe măsură ce primeşte evaluări de la utilizatori. Sistemul a fost dezvoltat pe parcursul mai multor luni, pentru a ne asigura că vom obţine un sistem flexibil şi uşor de configurat. Datorită accesoriilor pe care le-am adăugat, sistemul de paletizare poate procesa paleţi standard atât de tip SUA cât şi de tip Euro, până la înălţimea de doi metri.

flexlink cobot palletizer closeup fcard sol

Cobotul are o capacitate de până la 8 cutii sau piese pe minut (ppm) sau de până la 14 ppm cu un sistem de prindere dublu cu vid. Noul sistem de paletizare poate manevra cutii de 10 sau 12 kg, deoarece se pot folosi două tipuri de coboţi - OMRON TM12 sau TM14.

Gary Hinault, inginer al sistemelor comandă de la Flexlink adaugă: „Această soluţie îndeplineşte cerinţele privind paletizarea automată, ceea ce înseamnă că nu mai este necesar ca operatorii să efectueze această sarcină repetitivă, aceştia putându-se concentra acum pe sarcini cu mai multă valoare adăugată şi care sunt mai interesante.”

flexlink cobot palletizer operators fcard sol

Coboţii pot fi livraţi într-un timp relativ scurt, iar instalarea acestora durează doar una sau două zile. Sistemul de paletizare automată ajută operatorii să evite riscurile de dezvoltare a afecţiunilor musculo-scheletale sau de accidentare cauzate de ridicarea încărcăturilor grele. Producătorul care a solicitat iniţial coboţii a calculat că durata de recuperare a investiţiei în noul sistem este de aproximativ un an şi jumătate, până la doi ani.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.flexlink.com

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii