Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Vadain automatizează inspectarea ţesăturilor de perdele prin inspecție automată cu cameră video

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Brand Protection
ştiri

Vadain automatizează inspectarea ţesăturilor de perdele prin inspecție automată cu cameră video

Publicat la 08 Aprilie 2022 în Brand Protection

Vadain, liderul de piaţă în domeniul perdelelor personalizate din Ţările de Jos, a avut nevoie de o soluţie care să detecteze cât mai curând posibil erorile din kilometrii de ţesături pentru perdele. Alături de dezvoltatorii software de la Sycade, tehnologia de inspecție automată cu cameră video OMRON, şi de constructorul de maşini Eisenkolb, compania a dezvoltat o soluţie automatizată pentru detectarea şi analizarea erorilor din ţesăturile pentru perdele, renunţând astfel la procesul de inspecţie manuală, care consuma foarte mult timp.

Provocarea: perdele perfecte

Livrarea de perdele perfecte este o prioritate pentru Vadain. Pe lângă dimensiunile corecte, metoda de producţie şi finisarea corespunzătoare, identificarea şi prevenirea defecţiunilor ţesăturilor înainte ca acestea să intre în procesul de producţie reprezintă un pas crucial. Dacă sunt constatate imperfecţiuni după ce perdelele sunt montate la client, remedierea acestora devine foarte costisitoare, inclusiv prin înlocuirea produsului şi prin toate procesele logistice şi orele de lucru asociate.

Defecţiuni de producţie

Ca regulă generală, Vadain estimează că un sul mediu de ţesătură conţine maximum 5 defecte, cum ar fi erori de ţesere sau pete. În cel mai bun caz, furnizorul de ţesături a marcat deja imperfecţiunile dintr-un sul. Totuşi, responsabilitatea pentru detectarea şi procesarea defectelor cade în sarcina Vadain.

Verificări de calitate

Pentru a preveni orice defecte, se efectuează mai multe verificări între recepţionarea bunurilor şi expedierea produsului finit. Prima verificare are loc atunci când materialul ajunge şi este depozitat în magazie. Se realizează mai multe verificări înainte de producţie şi la atelier, precum şi o verificare finală a calităţii produsului finit înainte de expediere. Anterior, inspecţia era realizată manual, prin derularea şi rularea ţesăturii peste dispozitive ce emiteau lumină.
În timpul rulării, un angajat verifică vizual defectele ţesăturilor. Având mii de tipuri diferite şi zeci de kilometri de material pe stoc, aceasta este o procedură foarte ineficientă şi consumatoare de timp. Totodată, un angajat poate să realizeze această sarcină cu atenţie maximă doar o perioadă scurtă de timp. După realizarea inspecţiei, ţesătura trece în etapa de producţie şi e tăiată la dimensiunea potrivită folosind dispozitive emitente de lumină. Încă o dată, cusătoreasa sau tăietorul realizează o verificare a calităţii. Având ochii formaţi, aceştia rareori ratează o eroare.

Soluţie de inspecție automată cu cameră video

Echipa de la Vadain s-a gândit că trebuie să existe o modalitate mai bună, mai eficientă şi mai rapidă de a inspecta ţesăturile şi a prezentat provocarea către Sycade, expert în domeniul îmbunătăţirii calităţii prin automatizare în industria prelucrătoare. Sycade a propus un concept pentru automatizarea procesului de inspectare cu o soluţie de inspecție automată cu cameră video. Soluţia realizează mai rapid şi mai precis verificările, reduce numărul reclamaţiilor şi pierderile la tăiere*, conducând, în ultimă instanţă, la economii de cost. Cu experienţa Vadain, tehnologia şi conceptul de automatizare inovator OMRON şi echipamentele de la Eisenkolb (furnizor de camere luminoase), Sycade a configurat o soluţie care foloseşte un utilaj de rulat „standard” pentru a derula sulurile din poziţia A şi a le rula înapoi în poziţia B. Ţesătura derulată trece peste o suprafaţă de evaluare, care dispune şi de o unitate de tăiere, amplasată într-o unitate obturată şi echipată cu tehnologie de vizualizare.

Pierderile la tăiere*

Pierderile la tăiere se înregistrează atunci când sulurile sunt tăiate pentru producţie. Bucăţile rămase sunt considerate pierderi la tăiere şi sunt eliminate ca deşeuri. Prin documentarea precisă a lungimii ţesăturii pe sulurile parţiale – şi prin potrivirea acestor măsurători cu cerinţele fiecărei comenzi în parte – pierderile la tăiere, deşeurile şi costurile asociate pot fi minimizate.  

Software inteligent

Sistemul de inspecţie cu lumină şi cameră video poate detecta chiar şi cele mai mici abateri, datorită software-ului inteligent personalizat de la Sycade şi echipamentului standard „personalizat” de la OMRON. Totuşi, simpla identificare a unei imperfecţiuni dintr-un sul de ţesătură nu este suficientă. Ţesătura nu este peste tot la fel de groasă sau de transparentă, fiind livrată cu structuri diferite de ţesătură, culoare şi reflexii. Reglajele corecte de lumină şi ale camerei, precum şi setările de programare au fost descoperite după o serie de teste.

Detectare, tăiere, înregistrare

Ce trebuie făcut după detectarea şi evaluarea unui defect? În cazul prafului, acesta poate fi îndepărtat de operator, iar maşina primeşte un semnal de trecere. În cazul unei pete sau al unui defect de ţesere, maşina a identificat deja amplasarea defectului şi a măsurat materialul derulat până acolo. După tăierea din locul corespunzător, acest sul parţial este marcat cu un autocolant cu marcajul sulului principal şi al sulului secundar ce include numărul de metri. Acest lucru face posibilă cunoaşterea lungimii de ţesătură impecabilă aflată pe stoc şi a lungimilor bucăţilor. Astfel, atelierul poate şti exact care sul parţial – şi fără erori – poate fi folosit cel mai eficient pentru o anumită comandă. Pe partea administrativă, totalul de suluri parţiale rămâne legat de numărul iniţial de metri din sulul principal, ceea ce uşurează şi eficientizează comandarea ţesăturilor pentru împrospătarea stocului.

Avantaj colateral

Datorită acestei soluţii, deplasările de luare din magazie şi de returnare s-au înjumătăţit: un avantaj neprevăzut, dar binevenit. Deoarece sulurile parţiale acum sunt măsurate cu precizie, înregistrate şi pretăiate, sulurile complete nu mai trebuie colectate, tăiate şi returnate la magazie. Astfel, se economiseşte 50% din timpul de încărcare şi descărcare. Totodată, reducerea deplasărilor de transport între rafturi îmbunătăţeşte siguranţa.
Fate Basit, CEO Sycade, concluzionează: „Pe lângă abordarea problemei iniţiale, soluţia a adus şi câteva beneficii suplimentare binevenite. Suntem convinşi că soluţia noastră de inspecție automată cu cameră video oferă oportunităţi enorme pentru fiecare organizaţie din industria prelucrătoare”.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe