Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Chiar şi fabricile tradiţionale au nevoi legate de date

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Industry 4.0
ştiri

Chiar şi fabricile tradiţionale au nevoi legate de date

Publicat la 18 Martie 2022 în Industry 4.0

Uneltele şi tehnologia potrivite pot permite întreţinerea predictivă avansată, prevenirea blocajelor şi optimizarea. Aflaţi cum digitalizarea rezolvă problema distanței dintre sistemele tradiţionale şi Industrializarea 4.0.
Fără doar şi poate, digitalizarea stabileşte standarde ridicate privind eficienţa şi randamentul în producţie. În prezent, pe măsură ce producătorii se apropie din ce în ce mai mult de Industrializarea 4.0, problematica a trecut mai pronunţat de la „dacă” la „când” companiile de producţie vor putea să folosească datele generate pentru fiecare piesă ieşită de pe linia de producţie. Cum vor face companiile tradiţionale primii paşi către digitalizare şi cum vor pune datele respective la treabă? Cum vor face mişcarea către eliberarea potenţialului în toate sistemele de producţie şi cum îşi vor îmbunătăţi şi optimiza rezultatele? Şi care este cea mai simplă metodă de a utiliza puterea cloud computing şi a inteligenţei artificiale din edge?
După cum ştim, nu toate fabricile moderne sunt o expoziţie de cea mai înaltă tehnologie perfectă, cu lucrători impecabili în halate de laborator. De fapt, este posibil ca multe dintre acestea să nu fie chiar atât de moderne, dar acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să beneficieze de instrumentele, de procesele moderne şi de cele mai bune practici, care sunt pietrele de hotar ale unei fabrici de succes. În această călătorie către modernitate, digitalizarea a devenit o punte vitală, care le permite proprietarilor şi managerilor de producţie să înceapă culegerea roadelor datorate datelor care pot furniza indicii vitale pentru îmbunătăţirea producţiei.

Începeţi cu senzorii

Pe măsură ce noile standarde de eficienţă şi de calitate devin normă, cei care caută un avantaj competitiv apelează din ce în ce mai mult la digitalizare. Senzorii (de la cei mai simpli la cei mai complecşi) pot fi integraţi în toate tipurile de linii de producţie pentru a măsura totul, de la temperatura şi viteza unităţii la forma şi dimensiunea de ieşire, greutate, duritate şi aproape orice orice se află între acestea. Senzorii pot să facă parte dintr-o reţea fără fir, trimiţând semnale la distanţă sau pot fi conectaţi direct într-un sistem de producţie existent, în funcţie de nevoile fabricii.

De la date brute la informaţii vitale

Rezultatele culese de aceşti senzori constituie datele brute care pot fi transformate în informaţii şi considerente pentru optimizarea eficienţei, eliminarea blocajelor, reducerea timpului de nefuncţionare şi optimizarea ciclurilor de producţie, atunci când sunt utilizate corect. Înainte ca datele să poată fi analizate, acestea trebuie stocate fie pe un server la faţa locului, fie folosind un serviciu bazat pe cloud, în scopul extinderii şi prelucrării de la distanţă. Exact cât spaţiu de stocare este necesar depinde de aplicaţie, de nivelul de digitalizare, de forma rezultatelor şi de analiza necesară. Comparativ, o linie de producţie cu senzori simpli ataşaţi pentru a monitoriza procesul va genera semnificativ mai puţine date faţă de linia cu camere destinate controlului calităţii, care monitorizează mai multe tipuri de forme de producţie.

Cloud sau edge?

Alăturarea punctelor de date de la diverse porţi din procesul de producţie este un prim pas important. Viteza multor linii de producţie este unul dintre factorii determinanţi pentru ceea ce se va întâmpla în continuare. După colectarea datelor, acestea trebuie stocate şi procesate. Dacă este necesară o analiză intensivă (pentru prevenirea blocajelor/analiza corelaţiei etc.), poate fi recomandată stocarea locală. Dacă trebuie procesată o cantitate mare de date, o soluţie cloud poate fi de preferat, deşi dacă este necesară procesarea în timp real, traficul constant de date în cloud şi din acesta poate cauza întârzieri din cauza latenţei. În acest caz, utilizarea dispozitivelor edge este ideală, deoarece aceasta permite prelucrarea unei mari proporţii de date în apropierea utilajului, fără a necesita supraîncărcarea reţelei cu şiruri de date destinate prelucrării în cloud. Mai simplu: când datele sunt procesate în edge, rezultatele pot fi disponibile mai rapid şi mai ieftin, dar totul depinde de nevoile specifice ale aplicaţiei, care pot fi stabilite cu ajutorul OMRON şi cu ajutorul reţelei noastre de parteneri .

Crearea unui sistem care poate fi gestionat

Desigur, există soluţii care contribuie la simplificarea şi la automatizarea întregului proces. De exemplu, îmbinarea tuturor într-un sistem care poate fi gestionat, Platforma de automatizare Sysmac de la OMRON, o soluţie demonstrată, care asigură colectare şi capacităţi puternice şi robuste de procesare a datelor. Furnizând colectarea şi analiza precise şi predictibile ale datelor, Sysmac foloseşte un motor cu Inteligenţă artificială pentru a permite analiza predictivă în timp real. Dispune de un controler care include conectivitate directă la baza de date SQL, cu compatibilitate OPC-UA şi MQTT. Asigură o singură comandă pentru întregul utilaj sau pentru întreaga celulă de producţie şi poate fi configurat cu uşurinţă, pentru a se potrivi oricărei configuraţii.
Construită având drept scop securitatea şi uşurinţa de utilizare, gama Sysmac le asigură fiabilitate, robusteţe şi control rapid proprietarilor de fabrici care doresc să beneficieze de digitalizare. Gestionând intrările şi ieşirile de la senzori şi actuatori, controlerele de mişcare şi camerele de inspecţie video, IO şi securitate, sistemul este uşor de inclus într-o reţea şi simplu de controlat. Astfel, indiferent dacă vă interesează trasabilitatea producţiei, întreţinerea predictivă, simularea schimbărilor sau rezolvarea blocajelor, există instrumente demonstrate, gata să vă ajute. Contactaţi-ne

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe