Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Cele mai bune 4 moduri de a aborda deficitul de forţă de muncă prin automatizare

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

automation blog
Flexible Manufacturing

Cele mai bune 4 moduri de a aborda deficitul de forţă de muncă prin automatizare

Publicat la 06 Septembrie 2023 în automation blog

Automatizarea este o modalitate de a sprijini forţa de muncă manuală şi nu de a o înlocui.

Lipsa forţei de muncă în industria prelucrătoare este un motiv de îngrijorare tot mai mare la nivel mondial. În timp ce stimulentele financiare şi calificările specifice ale forţei de muncă au fost folosite ca măsuri de contracarare, sunt necesare soluţii mai inovatoare. Mulţi producători aleg să automatizeze activităţile repetitive, dar în ce măsură sprijină forţa de muncă existentă sau le răpeşte cu totul locurile de muncă?

În 2023, Reuters a dezvăluit o tendinţă alarmantă: un record de 53% dintre companii se confruntă cu dificultăţi de angajare. Deficitul de personal, creşterea costurilor energetice, combinate cu urmărirea neutralităţii climatice, creează noi provocări. În căutarea unei producţii sustenabile, strategiile inovatoare pentru a aborda deficitul de forţă de muncă şi pentru a valorifica talentele existente reprezintă farul progresului.

Să trecem peste primele patru moduri de abordare a deficitului de forţă de muncă şi de sprijinire a forţei de muncă actuale prin automatizare:

1. Profitaţi de soluţii integrate care combină IT şi OT

Companiile ar trebui să utilizeze soluţii integrate care să combine expertiza partenerilor experimentaţi şi să integreze tehnologia informaţiei (IT) şi tehnologia operaţională (OT). Această abordare asigură o implementare fără probleme a tehnologiilor de automatizare şi maximizează potenţialul acestora de a scuti angajaţii de sarcini repetitive şi monotone. Țările Uniunii Europene (UE), care au înregistrat deja progrese semnificative în domeniul automatizării, sunt bine poziţionate pentru a adopta soluţii integrate.

Colaborarea dintre OMRON, Nokia şi Dassault Systemes (tcm:881-112822) este un exemplu perfect pentru introducerea soluţiilor IoT în mediile industriale, prezentând puterea expertizei lor combinate într-un mediu de producţie autonom. Această abordare sinergică combină tehnologia wireless privată 5G de la Nokia, experienţele gemene virtuale ale Dassault Systèmes şi automatizarea inteligentă OMRON, demonstrând potenţialul transformării digitale şi al soluţiilor de automatizare bazate pe IoT pentru diverse industrii.

2. Perfecţionarea forţei de muncă cu competenţe digitale şi tehnice

Încorporarea automatizării în întreprinderile tradiţionale depinde de cultivarea unei forţe de muncă echipate cu inteligenţă digitală şi tehnică. Proiecţia Forumului Economic mondial din 2022 afirmă că, până în 2025, jumătate din forţa de muncă va necesita recalificare, adaptarea la industria 4.0 şi dincolo de aceasta. În mod remarcabil, până în 2027, peste două treimi din competenţele vitale în cerinţele actuale de locuri de muncă se vor schimba, datorită proceselor de fabricaţie revoluţionare.

OMRON se angajează să încurajeze următoarea generaţie în domeniul automatizării industriale, rămânând fidel misiunii noastre de a contribui la o societate mai bună. De exemplu, invităm copiii şi tinerii la activităţi precum Ziua Fetelor în cadrul companiei, organizăm zile ale porţilor deschise, cooperăm cu instituţii de învăţământ şi universităţi, punem la dispoziţie tehnologia noastră şi multe altele. Experţii noştri oferă cursuri de formare şi ateliere de lucru pentru studenţi. În acelaşi timp, susţinem financiar iniţiative importante în domeniul educaţiei şi cercetării - de exemplu, echipa de robotică i-bots din Germania -, precum şi prin donaţii către universităţi şi alte instituţii.

3. Nu este niciodată prea târziu pentru a începe călătoria cu tehnologii inovatoare

Tehnologiile avansate, cum ar fi robotica, big data şi cloud computing, realitatea augmentată (AR) şi internetul obiectelor (IoT), pot rezolva problema deficitului de competenţe şi de forţă de muncă, permiţând crearea de valoare şi fluxuri de lucru flexibile. Sunt termeni mari, nu-i aşa? Ei nu sunt atât de descurajatori pe cât par în practică. Colaborarea cu furnizorii de tehnologie cu experienţă în instrumente precum 5G, inteligenţa artificială de vârf şi analiza datelor poate duce la implementarea şi utilizarea cu succes a acestor tehnologii.

De exemplu, OMRON Automotive Electronics Italia (tcm:881-111410) a atins un nivel de calitate de 100% pentru piesele asamblate, reducând costurile asociate deşeurilor, iar rentabilitatea investiţiei a fost obţinută în doar un an. Mulţumim echipei i-BELT Data Services de la OMRON, care i-a sprijinit în revizuirea strategiilor de fabricaţie cu ajutorul analizei datelor ca instrument de gestionare inteligentă, în timp real, a defectelor critice bazate pe proces.

4. Începeţi la scară mică, testaţi şi extindeţi

Implementarea automatizării necesită o planificare şi o analiză atentă. Începerea cu proiecte pilot la scară mică permite companiilor să testeze eficienţa şi acceptarea tehnologiilor de automatizare în cadrul operaţiunilor lor specifice. Odată ce are succes, implementarea poate fi extinsă pentru a accelera creşterea şi pentru a aborda deficitul de forţă de muncă într-un mod mai cuprinzător. Este important să se implice angajaţii încă de la început, abordând preocupările acestora şi prezentând beneficiile automatizării.

Conform unui studiu recent realizat de Federaţia Internaţională de robotică în iulie 2023, Germania, Italia, Franţa, Spania şi Polonia sunt primele cinci ţări din UE care conduc în ceea ce priveşte adoptarea roboţilor industriali. Aceste naţiuni reprezintă 70% din totalul roboţilor instalaţi în UE în 2022. Contrar preocupărilor legate de pierderea locurilor de muncă, un studiu privind automatizarea forţei de muncă pe o perioadă de 20 de ani realizat în Germania nu relevă nicio dovadă că roboţii ar cauza un declin general al ocupării forţei de muncă. În schimb, rolurile locurilor de muncă se schimbă, automatizarea se ocupă de anumite sarcini, permiţând angajaţilor să se concentreze pe domenii care necesită intervenţia umană. Mai mult, roboţii au uşurat sarcinile din turele de noapte, reducând necesitatea ca angajaţii să lucreze la ore antisociale.

Pe scurt, putem combate deficitul de forţă de muncă prin utilizarea metodelor de automatizare care sporesc eficienţa, reduc sarcinile repetitive şi le permit lucrătorilor să joace roluri mai semnificative. Prin abordări integrate, formare în domeniul competenţelor digitale şi tehnologii inovatoare, companiile pot depăşi lipsa forţei de muncă şi pot stimula creşterea. Automatizarea nu este o ameninţare la adresa ocupării forţei de muncă; este un instrument pentru a creşte productivitatea şi pentru a propulsa companiile înainte pe fondul provocărilor legate de forţa de muncă

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii