Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Cele mai importante 4 provocări cu care se confruntă producătorii de VE în călătoria către un viitor durabil

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Sustainable Manufacturing

Cele mai importante 4 provocări cu care se confruntă producătorii de Vehicule Electrice (VE) în călătoria către un viitor durabil

Publicat la 17 iunie 2024 în Sustainable Manufacturing

Vehiculele electrice (VE) au trecut în ultimii ani de la o piaţă de nişă la o forţă industrială majoră. Începând din anul 2023, maşinile electrice reprezintă aproape unul din cinci vehicule vândute, vânzările crescând cu 3,5 milioane de unităţi – o creştere de 35% faţă de anul precedent, potrivit raportului Global EV Outlook 2024 al IEA. Se preconizează că această creştere va continua, previziunile indicând că vânzările pe pieţele emergente vor depăşi 1 milion de unităţi în anul 2024, ceea ce reprezintă o creştere de 40% faţă de anul 2023. Guvernele din întreaga lume fac eforturi pentru a reduce emisiile de CO2, ceea ce accelerează această trecere la vehiculele electrice.

Prin urmare, ce înseamnă acest lucru pentru producătorii auto? În primul rând, înseamnă că trebuie să se axeze pe proiectarea şi producerea flotelor predominant electrice, o mişcare pe care mulţi au început-o deja. În al doilea rând, înseamnă construirea de noi linii de producţie şi stăpânirea de noi procese de fabricaţie, ceea ce poate reprezenta o provocare destul de mare.

Aici intervine un partener de încredere în domeniul automatizării. Parteneriatul cu un expert în automatizare poate contribui la gestionarea complexităţilor acestei tranziţii la nivelul întregii industrii. Cu un portofoliu larg de tehnologii, asistenţă globală şi expertiză profundă în domeniul auto, OMRON este pregătită să ghideze producătorii în călătoria lor spre electrificare.

Această postare pe blog va explora cele mai importante provocări din sectorul de fabricare a vehiculelor electrice şi modul în care parteneriatul cu OMRON poate oferi soluţii eficiente:

Provocarea nr. 1: Prevenirea supraîncărcării, descărcării excesive şi supracurentului în acumulatori

Soluţie: Fabricarea bateriilor şi a celulelor de combustibil necesită control precis asupra grosimii plăcilor de electrozi, pentru a preveni supraîncărcarea, descărcarea excesivă şi supracurentul. Soluţia OMRON implică măsurarea grosimii pe ambele părţi, care măsoară grosimea atât din partea superioară, cât şi din cea inferioară a plăcii, oferind măsurători mai precise decât metodele tradiţionale dintr-o singură parte.

În plus, soluţiile OMRON de sortare a celulelor utilizează RFID pentru gestionarea timpului şi a capacităţii celulelor, precum şi coduri 2D pentru a se asigura că acumulatorii sunt produşi din celule cu capacităţi identice, pentru performanţe consecvente.

Provocarea nr. 2: Adaptarea la creşterea Unităţilor de Control Electric (ECU)

Soluţie: Pe măsură ce vehiculele devin mai electrificate, creşte numărul unităţilor ECU şi complexitatea acestora. Metodele tradiţionale de configurare a setărilor de inspectare pentru fiecare pin de conector consumă mult timp.

Soluţia OMRON de inspectare a conectorilor simplifică acest proces, prin minimizarea necesităţii unui design complex al algoritmului. Acest lucru permite producătorilor să integreze perfect produsele în producţie, gestionând eficient costurile asociate, îndeplinind în acelaşi timp cerinţele unei industrii cu evoluţie rapidă.

Provocarea nr. 3: Îmbunătăţirea eficienţei inspectării sudurilor

Soluţie: Cererea pentru inspectări rapide şi precise ale sudurilor este critică, în special în motoarele de mare putere, cu numeroase puncte de sudură.

Tehnologia OMRON avansată de procesare a imaginii permite inspectări non-stop şi de mare viteză, reducând timpul necesar în mod tradiţional pentru verificările de calitate. Această tehnologie utilizează un algoritm unic de control pentru inspectarea cu viteză ridicată a aspectului, ceea ce reduce semnificativ timpii de inspecţie şi menţine precizia ridicată.

Provocarea nr. 4: Asigurarea securităţii forţei de muncă într-o fabrică de asamblare finală a automobilelor

Soluţie: În fabricile de asamblare finală a automobilelor, asigurarea securităţii forţei de muncă este esenţială. Roboţii mobili autonomi (AMR) de la OMRON, precum seria LD şi seria HD-1500 pentru condiţii dificile, sunt concepuţi pentru a reduce nevoia de stivuitoare, sporind astfel securitatea şi eficienţa. Aceşti roboţi gestionează sarcini utile grele şi navighează în mod autonom în medii industriale, reducând riscul de vătămări corporale şi abordând eficient deficitul de forţă de muncă.

Raportul ICE privind Global EV Outlook 2024 evidenţiază beneficiile semnificative care vin odată cu trecerea la vehiculele electrice, în special atunci când se iau în considerare emisiile complete pe parcursul ciclului de viaţă - de la producţie la utilizarea de energie în produs, începând cu extragerea materiilor prime. Această viziune holistică dezvăluie avantajele clare de mediu ale VE. Soluţiile inovatoare ale OMRON le oferă producătorilor de automobile un avantaj strategic, susţinându-le călătoria către sustenabilitate în fiecare etapă a procesului de fabricaţie.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe