Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Dezvoltarea capacităţilor digitale: cum poate orice fabrică să fie inteligentă

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Industry 4.0

Dezvoltarea capacităţilor digitale: cum poate orice fabrică să fie inteligentă

Publicat la 16 septembrie 2021 în Industry 4.0

Agitaţia din jurul Industriei 4.0 continuă să ia amploare pe măsură ce Internetul Lucrurilor Industrial (IIoT) câştigă teren în privinţa profiturilor care pot fi câştigate de producători. Site-urile de profil tehnic revarsă laude despre cele mai recente dispozitive conectate şi sincronizate, care funcţionează non-stop în fabricile inteligente din toată lumea. Totuşi, pentru cei neiniţiaţi, chiar şi termenul de „fabrică inteligentă” poate crea confuzie. Trebuie să fie un complex absolut nou, ultramodern, complet automat, din sticlă şi oţel? Sau există vreo modalitate pentru ca fabricile mai modeste, chiar şi cele „normale” să beneficieze, să se modernizeze sau chiar să fie accesorizate şi să devină mai inteligente?

Din fericire, Industria 4.0 în discuţie nu este rezervată în exclusivitate giganţilor de înaltă tehnologie care învârt lumea şi nici termenul de „fabrică inteligentă” nu se aplică numai instalaţiilor complet noi. De fapt, orice fabrică tradiţională poate, în principiu, să ia măsuri pentru a porni pe drumul creării fabricii inteligente, aplicând modularitate la instalaţiile existente.

Inteligent doar de dragul inteligenţei?

Este important să subliniem faptul că fabricile inteligente nu sunt doar o tendinţă, ci cel mai recent pas în ceea ce priveşte schimbarea inevitabilă a producţiei. Ca atare, riscul de a deveni primul care adoptă anumite măsuri nu se aplică la modul general, astfel că răspunsul la întrebarea „care este cel mai potrivit moment” este „atunci când sunteţi pregătit pentru primul pas”. Dar, la fel de important este de ştiut şi faptul că nu toate sarcinile, procesele, serviciile şi procedurile pot beneficia imediat de abordarea inteligentă - digitalizarea. Totul depinde de configuraţia curentă şi de ce are nevoie proprietarul fabricii pentru a merge mai departe.

O abordare modulară

Anumite linii de producţie funcţionează non-stop şi chiar şi reglajele minore şi recalibrările cauzează pierderi majore prin oprirea producţiei. Pe de altă parte, mai multe configurări combină echipamente de la mai mulţi producători, unele izolate, altele interconectate, într-o serie care funcţionează numai pentru că permite gestionarea sarcinilor de lucru. Însă deoarece eficienţa devine un atu competitiv incontestabil, producătorii au nevoie de orice avantaj pe care îl pot obţine, aici intervenind digitalizarea. Observarea la modul general a procesului de producţie, apoi izolarea fazelor în module le asigură proprietarilor oportunitatea de a analiza ce are de oferit arhitectura lor curentă - şi modul în care aceasta poate fi îmbunătăţită.

Stabilirea unor obiective realiste

În primul rând, ce funcţionează, ce nu funcţionează, ce poate fi făcut mai bine, mai rapid, la o calitate mai ridicată? Aceştia sunt primii paşi în stabilirea punctelor în care digitalizarea ar putea fi de ajutor, înţelegând ce anume trebuie rezolvat înainte de a se încerca rezolvarea propriu-zisă. Poate sarcinile manuale din linia de producţie pot fi automatizate, fie complet, fie cu ajutorul roboţilor colaborativi. Poate anumite procese de producţie şi echipamente pot fi monitorizate mai îndeaproape cu ajutorul senzorilor dispozitivelor de la distanţă - giuvaierul coroanei IIoT - producând date valoroase în timp real, care permit acţiuni de răspuns, precum şi cicluri de întreţinere cu predicţie mai bună. În orice caz, analizarea proceselor existente cu un ochi critic (sau cu ajutorul unui partener extern) le permite proprietarilor să obţină o imagine realistă a ceea ce se întâmplă în fabrică şi soluţii pentru îmbunătăţirea proceselor.

Evaluarea operaţională a tehnologiei

Cum devine tehnologia fizică şi operaţională a unei fabrici tehnologie informatică, trecând de la OT la IT? Orice sistem sau proces care produce date sau poate fi folosit (cu senzori suplimentari, de exemplu) pentru a produce date poate fi integrat teoretic într-un sistem IT şi poate chiar trecut prin ERP. Aşa, şi? Prin adăugarea unui sistem inteligent de senzori care să determine performanţa exactă a unei configuraţii existente, datele pot fi colectate pentru a asista proprietarii în înţelegerea a ceea ce funcţionează corespunzător şi a ceea ce poate fi marcat pentru îmbunătăţiri viitoare.

Mişcări inteligente

Senzorii şi tehnologia automatizată nu reprezintă intruziunile interferente de care se tem unii. Senzorii, în special, nu întrerup funcţionarea normală a liniei de producţie, deoarece aceştia pur şi simplu colectează date pentru a oferi informaţii clare. De asemenea, tehnologia automatizată poate fi integrată şi aceasta în liniile „existente”, cu ajutorul unor parteneri cu experienţă. Omron, de exemplu, are zeci de ani de experienţă în domeniu şi în toate industriile producătoare, de la FMCG la industria alimentară şi a băuturilor, ambalarea dulciurilor, industria farmaceutică, până la întreţinerea casei şi numeroase alte domenii. Alături de partenerii săi europeni şi integratorii de sisteme, Omron poate să susţină orice proprietar în fiecare pas al acestei călătorii. Totul depinde de ceea ce este necesar şi de momentul în care proprietarii sunt gata să facă primul pas.

Accesibil pentru toată lumea

Călătoria spre fabrica inteligentă începe cu primul pas şi nu este nevoie să alergăm. Acesta este mesajul primit de la cei care au beneficiat de anumite soluţii de inspecţie şi de monitorizare de la Omron, care contribuie la îmbunătăţirea calităţii şi la reducerea costurilor în procesele de producţie. Sau de sistemele de automatizare, detecţie şi robotică, de sistemele de control al calităţii şi de inspecţie disponibile acum pentru clienţii noştri. Citiţi despre ce spun clienţii şi decideţi singur.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe