Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Automatizare accesibilă: coboţi şi roboţi mobili în leasing pentru flexibilitate în fabrică

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Automatizare accesibilă: coboţi şi roboţi mobili în leasing pentru flexibilitate în fabrică

Publicat la 04 Martie 2021 în Flexible Manufacturing

În concordanţă cu trecerea la Industry 4.0, un număr tot mai mare de producători se orientează spre automatizare ca modalitate de fluidizare a proceselor şi de creştere a productivităţii. Un aspect cheie în acest sens este utilizarea roboţilor, care lucrează deseori alături de oameni în fabrică. Totuşi, multe companii pot fi reticente în a investi în elemente de automatizare suplimentare, mai ales în urma dificultăţilor economice create de criza COVID-19. Pentru producătorii care caută o soluţie accesibilă, se implementează structuri de cost cu opţiuni de leasing ca opţiune pentru a permite adaptabilitatea în fabrică.
State precum Regatul Unit şi Germania se vor confrunta cu deficienţe serioase de personal în deceniul următor, mai ales în ceea ce priveşte specialiştii în domeniul tehnic. Numai în Regatul Unit, 63% dintre organizaţii se confruntă în prezent cu o lipsă de personal calificat, în timp ce 68% dintre angajatori nu au putut găsi candidaţi pentru posturile libere. În acelaşi timp, ciclurile de viaţă ale produselor devin mai scurte. Pandemia de coronavirus a creat probleme suplimentare companiilor de toate mărimile şi din toate sectoarele, care s-au confruntat cu o reducere semnificativă a consumului şi cu perturbări ale lanţurilor de aprovizionare.
Roboţii şi roboţii colaborativi (tcm:881-97549) (coboţii) sunt uşor de configurat şi oferă o soluţie rapidă. Aceştia pot mări flexibilitatea, calitatea şi viteza producţiei şi permit companiilor să reacţioneze rapid la condiţiile de piaţă în schimbare. Pandemia a dus la situaţii precum distanţarea socială şi reglementări mai severe în materie de securitate, pe care companiile trebuie să le respecte. Automatizarea poate contribui la contracararea acestei probleme, concomitent cu îmbunătăţirea securităţii şi a eficienţei pe termen lung.

Coboţi pentru cicluri de viaţă mai scurte

Coboţii au apărut în 2008 şi reprezintă o categorie relativ nouă de roboţi industriali. Spre deosebire de roboţii tradiţionali, care trebuie separaţi de spaţiul de lucru al oamenilor printr-un gard de securitate, coboţii au fost creaţi pentru a lucra în securitate cu oamenii. De asemenea, utilizatorii au nevoie de mai puţin timp şi de cheltuieli mai reduse pentru a programa o aplicaţie cu aceşti „roboţi asistenţi”.
De asemenea, coboţii pot fi mutaţi cu uşurinţă dintr-o locaţie în alta pentru a lucra la diferite sarcini, în timp ce roboţii industriali convenţionali trebuie să rămână într-o singură locaţie şi pot fi utilizaţi, în mod normal, pentru o anumită sarcină în cadrul celulei robotice. În consecinţă, coboţii asigură o flexibilitate mult mai mare. Diferitele operaţii pe care le pot efectua variază de la aplicaţii simple de preluare şi plasare pentru manipularea pieselor, sortare şi paletizare şi până la asamblarea maşinilor, preluarea comenzilor, ambalare şi testare. Aceştia pot ajuta la aplicarea adezivilor şi a agenţilor de etanşare, la asamblarea sau dezasamblarea pieselor, măsurare, testare, verificare şi preluarea operaţiilor de înşurubare.

Armonie în uzină cu roboţii mobili

Roboţii mobili asigură, de asemenea, un sprijin valoros companiilor cu linii de producţie flexibile. De exemplu, o companie de producţie a pachetelor de cafea primeşte solicitări pentru pachete foarte diferite, de exemplu, normale din plastic sau reutilizabile, ecologice, de diferite culori şi dimensiuni. Prin implementarea unei flote de roboţi mobili Omron (tcm:881-97427) care pot gestiona cererea fluctuantă în diferite perioade de timp sau două solicitări complet diferite, a fost posibilă crearea unui mediu mai flexibil în cadrul uzinei. Capacitatea de adaptare şi evoluţie va deveni mai importantă şi mai relevantă în viitor
Multe soluţii continuă să se bazeze pe soluţii inflexibile cu bandă transportoare, în timp ce roboţii mobili oferă producătorului flexibilitatea de a muta marfă şi consumabile în locaţiile necesare, la momentul potrivit. Mai mult, roboţii mobili şi coboţii sunt foarte uşor de instruit, uşor de implementat şi transportabili, fiind un companion util pentru obţinerea unui plus de flexibilitate. Roboţii mobili îşi pot schimba rapid rutele, evitând obstacolele în mod dinamic sau lucrând la diferite priorităţi. Aceştia pot fi personalizaţi cu programe şi accesorii speciale, care permit o creştere a flexibilităţii. De fapt, cea mai recentă soluţie de la OMRON combină coboţii şi tehnologia mobilă pentru a oferi un manipulator mobil sau o soluţie MoMa.
Deşi roboţii îşi demonstrează avantajele în ceea ce priveşte flexibilitatea, viteza şi precizia, colegii umani se pot ocupa de problemele critice de business, comunicarea cu clientul şi sarcinile individuale zilnice. Cu privire la aspectul important al rentabilităţii investiţiei, companiile trebuie să se concentreze, într-o măsură tot mai mare, pe deblocarea forţei de muncă umane pentru efectuarea de sarcini cu valoare adăugată, ceea ce este absolut crucial pentru producători de acum înainte. Mai mult, automatizarea poate suplini lipsa de experţi de pe piaţa muncii. Roboţii colaborativi şi cei mobili care lucrează alături de colegii lor umani ajută la ridicarea sau transportul bunurilor şi a materialelor, îndeplinind sarcini pe care angajaţii nu le pot presta din cauza distanţei sau a regulilor de securitate.

Flexibilitate financiară cu opţiuni de leasing

Tehnologiile coboţilor şi ale roboţilor mobili sunt o soluţie ideală pentru adaptarea producătorilor la tendinţele curente şi viitoare, dar şi la lipsa de forţă de muncă. Totuşi, în condiţiile în care un cobot mediu costă 18.000 GBP (24.000 USD), accelerarea automatizării în fabrică poate fi pur şi simplu o soluţie neviabilă. Aceasta este valabil mai ales pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) care nu îşi permit investiţia iniţială de capital necesară pentru aceste tehnologii.
Pentru a reduce la minimum costurile de investiţie şi a echilibra „terenul de joc” pentru companiile de toate mărimile, OMRON a creat o serie de noi opţiuni de leasing. Acestea sunt destinate să simplifice viaţa producătorilor care îşi doresc propriile flote de roboţi mobili sau de roboţi în colaborare (coboţi), dar care trebuie să îşi menţină la un nivel redus costurile de investiţii iniţiale de capital. Flexibilitatea fluxului monetar pe care o oferă noile opţiuni de leasing este o consideraţie importantă în această perioadă de incertitudine economică şi de business. Leasingul este o opţiune care permite producătorilor să îşi aloce resursele în mod mai eficient şi mai eficace, asigurând o îmbunătăţire a rentabilităţii investiţiei, deoarece cobotul se amortizează singur, în timp ce utilizatorul dispersează costul.
Pentru a ajuta companiile să se decidă asupra celei mai bune soluţii de leasing pentru necesităţile lor specifice, OMRON a creat calculatoare de leasing utile pentru roboţi mobili şi roboţii în colaborare, care pot fi accesate din pagina relevantă de pe site-ul companiei. Acest instrument permite producătorului să îşi facă rapid o idee privind costurile lunare de leasing pentru roboţi şi coboţi, în funcţie de numărul de roboţi dorit de companie şi de durata contractului de leasing.
Aflaţi mai multe despre costurile lunare de leasing:
  • Calculator de închiriere pentru roboţi mobili (tcm:881-97427)
  • Calculator de leasing pentru roboţi în colaborare (tcm:881-97549)

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe