Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Automatizarea inteligentă ca agent al schimbării

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Sustainable Manufacturing

Automatizarea inteligentă ca agent al schimbării

Publicat la 31 mai 2024 în Sustainable Manufacturing

Industria prelucrătoare este responsabilă pentru aproximativ un sfert din emisiile globale de GES¹, ceea ce o aduce la același nivel cu industria transporturilor, fiind al doilea cel mai mare contribuitor la emisiile de carbon. Aceasta înseamnă că reducerea amprentei de carbon a sectorului de producție va juca un rol vital în atenuarea impactului nostru asupra schimbărilor climatice.

Este timpul ca industria prelucrătoare să nu mai constituie o sursă de probleme și să înceapă să-și atingă potențialul, fiind una dintre sursele de soluții, abordând problema schimbărilor climatice și utilizând automatizarea ca agent al schimbării în cadrul procesului.

Acest lucru reflectă convingerea fondatorului nostru că, în calitate de întreprindere, ne revine responsabilitatea de a răsplăti societatea în care ne desfășurăm activitatea. Cu peste 90 de ani în urmă, OMRON s-a născut din viziunea fondatorului său, Kazuma Tateishi, de a utiliza tehnologia pentru a crea o lume mai bună.

Etosul lui Tateishi de a „îmbunătăți viața și a contribui la o societate mai bună” nu a fost niciodată mai relevant ca în prezent, având în vedere provocările climatice cu care se confruntă societatea noastră. Dar cum poate industria prelucrătoare să aducă o schimbare pozitivă?

Automatizare inteligentă încadrată de sustenabilitate

Consider că unul dintre cele mai puternice instrumente de care dispune industria prelucrătoare pentru a atenua impactul schimbărilor climatice îl reprezintă automatizarea inteligentă. Prin integrarea automatizării și a digitalizării, întreprinderile pot optimiza operațiunile și pot spori eficiența resurselor. Scopul nostru este de a ne ajuta clienții să creeze unități de producție reziliente prin reducerea consumului de energie, asigurând în același timp o creștere durabilă a afacerii prin îmbunătățirea productivității. Pe lângă furnizarea de soluții care îmbunătățesc eficiența energetică și reduc deșeurile, lucrăm în acest sens colaborând cu partenerii noștri pentru a descoperi practici durabile în sectorul de producție, împărtășind cunoștințe și îmbrățișând noi inițiative în cadrul industriei noastre.

În opinia mea, următoarele sunt primele domenii cheie de îmbunătățire pe care producătorii ar trebui să le analizeze atunci când implementează soluții inovatoare de automatizare și se orientează către procese de producție mai durabile.

Eficiența energetică: Automatizarea industrială poate îmbunătăți semnificativ eficiența energetică în procesele de producție. Datorită automatizării, producătorii pot optimiza consumul de energie și pot reduce la minimum emisiile de carbon. Unele exemple de soluții includ utilizarea senzorilor inteligenți, a sistemelor avansate de control și a monitorizării în timp real pentru optimizarea consumului de energie și identificarea domeniilor de îmbunătățire.

Reducerea și reciclarea deșeurilor: Automatizarea industrială îi poate ajuta pe producători să implementeze programe eficiente de reducere și de reciclare a deșeurilor, de exemplu, cu ajutorul soluțiilor de inspecție cu cameră video și trasabilitate a utilajelor. Automatizând procesele de manipulare și de sortare a materialelor, producătorii pot separa și recicla cu precizie deșeurile, reducând deșeurile și promovând o economie circulară. Ca și în cazul punctului anterior, automatizarea permite, de asemenea, monitorizarea în timp real a proceselor de producție pentru a identifica și a aborda ineficiențele care duc la generarea de deșeuri.

Întreținerea predictivă și știința datelor: Strategiile de întreținere predictivă îi pot ajuta pe producători să reducă timpii de inactivitate ai echipamentelor, să prelungească durata de viață a utilajelor și să minimizeze consumul de resurse. Datorită senzorilor inteligenți, dispozitivelor de monitorizare și analizelor de date, producătorii pot monitoriza performanța echipamentelor, pot detecta potențialele defecțiuni în avans și pot programa proactiv activitățile de întreținere.

Manipularea materialelor durabile: Cele mai recente inovații în soluții de automatizare industrială, cum ar fi soluțiile de etanșare și de robotică, îi pot ajuta pe producători să gestioneze materiale de ambalare mai durabile și să scadă cantitatea de plastic. Liniile de producție pot deveni mai flexibile pentru a trece la materiale noi. Automatizarea contribuie, de asemenea, la precizia sortării și a procesării, precum și la îmbunătățirea calității și a consecvenței produselor.

Deși industria mai are încă un drum lung de parcurs, în mod fundamental se rezumă la a transforma oamenii și planeta în punctul focal al deciziilor și al acțiunilor, indiferent că este vorba despre implementarea automatizării care abilitează oamenii sau de efortul de a realiza procese de producție mai eficiente din punct de vedere energetic, asigurând în același timp adoptarea și respectarea practicilor etice la nivelul întregului lanț valoric.

Aștept cu nerăbdare un viitor al inovării în domeniul automatizării industriale, încadrat de sustenabilitate, în scopul de a modela un sector de producție care este atât competitiv, cât și neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.


¹ Emisii globale de GES

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe