Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Hanover Displays foloseşte coboţi pentru a automatiza testarea plăcilor cu circuite imprimate

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
Altele

Hanover Displays foloseşte coboţi pentru a automatiza testarea plăcilor cu circuite imprimate

Publicat la 31 Ianuarie 2022 în Flexible Manufacturing

Hanover Displays Limited, cu sediul în Marea Britanie, avea nevoie de un nou sistem pentru testarea ansamblurilor de plăci cu circuite imprimate (PCBA) şi a ales coboţii OMRON TM pentru desfăşurarea activităţii, furnizaţi şi instalaţi de Absolute Robotics, parte din Absolute Automation Group.
Hanover Displays produce şi proiectează sisteme de informaţii pentru pasageri, destinate utilizării în transportul public, punând un accent semnificativ pe standardul foarte ridicat de calitate a produselor sale. Compania utilizează plăci cu circuite imprimate în panourile sale de afişaj. Iniţial, acestea erau produse în Extremul Orient. Totuşi, Hanover a decis să înceapă producţia acestora la nivel intern.
Reece Mills, manager de control al producţiei în cadrul companiei, explică: „Am investit în echipamente de producţie de mare viteză pentru a crea plăcile cu circuite imprimate. Pe lângă faptul că ne-a oferit un plus de flexibilitate în ceea ce priveşte controlul producţiei, această decizie ne-a permis şi să continuăm cu dezvoltarea produsului.”

Automatizarea procesului de testare şi inspecţie

Cu toate acestea, compania a avut de înfruntat un nou set de provocări. Aceasta trebuia să aibă capacitatea de a testa şi inspecta plăcile. Iniţial, era un proces preponderent manual – deşi implica echipamente de testare automate, era majoritar manual şi depindea de concentrarea totală a operatorului. Compania prelucrează anual aproximativ 240.000 de plăci cu circuite imprimate, deci exista un risc real ca operatorii să sufere de leziuni musculo-scheletale.
Prin urmare, compania a decis să automatizeze procesul la o scară mai mare. Directorul de operaţiuni, Sean Winter, remarcă: „Pe lângă soluţionarea problemelor legate de sănătatea şi siguranţa angajaţilor noştri, am dorit şi să garantăm o durată constantă a ciclului. Funcţionarea fără personal era foarte importantă pentru mine, aşa că ne doream să ne asigurăm că aceşti coboţi pot lucra noaptea. Acest lucru ne-ar fi asigurat un randament mai mare, cu un efort redus.”
În timp ce se căuta o soluţie, companiei i-a fost prezentată compania Absolute Robotics, un mic integrator de roboţi din Regatul Unit, cu sediul în Bristol. Absolute Robotics este partener de integrare al OMRON Industrial Automation, lider global în domeniul automatizării şi dezvoltării roboţilor pentru aplicaţii industriale.
Geoff Ferguson, Director general al Absolute Robotics, comentează: „Iniţial, Hanover ne-a prezentat modul de testare a plăcilor cu circuite cu operatori manuali.” El a recomandat trecerea la coboţii OMRON TM. Aceştia dispun de o programare simplă, precum şi de caracteristici inovatoare de inspecţie vizuală integrate, proiectate să ofere o veritabilă soluţie de tip Industrie 4.0. Există mai multe modele care oferă niveluri diferite de sarcini utile şi raze de acţiune.
Geoff Ferguson continuă: „Unul dintre factorii determinanţi a fost acela că Hanover dorea o interacţiune a coboţilor cu echipamentele manuale de testare existente. Drept urmare, coboţii sunt prevăzuţi cu unelte speciale, care le permit deschiderea şi închiderea echipamentelor manuale de testare.”

Utilizarea noilor coboţi

Hanover dorea să utilizeze coboţii atât pentru plăcile de procesare, cât şi pentru cele de afişare, ceea ce însemna să îi folosească la capacitate maximă. Aceasta presupunea utilizarea sistemelor integrate de inspecţie vizuală, îndeosebi pentru plăcile de afişare, pentru a verifica aprinderea LED-urilor în ordinea corectă. Astfel, compania a investit în şase coboţi OMRON TM suplimentari.
La Hanover, coboţii au fost instalaţi în două linii de producţie. Aceştia preiau plăcile de afişare cu LED-uri de pe un suport standard de depozitare şi le testează. Una dintre provocările cu care s-au confruntat cei de la Absolute Robotics a fost aceea că Hanover Displays produce o gamă vastă de plăci cu circuite de dimensiuni şi forme diferite pentru panourile de afişare. Coboţii trebuiau să poată manevra toate tipurile de plăci, aşa că Absolute Robotics a proiectat unelte flexibile, care se pot ajusta automat la diferitele forme şi dimensiuni. De asemenea, programul poate gestiona orice număr de LED-uri, de la sute la zeci de mii.

Culegerea roadelor

Reece Mills afirmă: „Ne-am dat seama de beneficiile coboţilor la scurt timp după implementarea primului sistem. Am planificat şi ne-am dorit să putem funcţiona fără personal, ceea ce s-a întâmplat foarte repede. Investiţia în întregul sistem s-a amortizat în numai doi ani. Testele implică procese foarte repetitive şi cred că pentru mine cel mai important aspect este că pot redistribui şi perfecţiona angajaţii.”
Sean Winter adaugă: „Din punct de vedere al asigurării calităţii, avem o trasabilitate completă a plăcilor noastre cu circuite imprimate. Acest lucru înseamnă că, de fiecare dată când inspectăm o placă cu circuite imprimate, avem o înregistrare care ne indică dacă produsul a trecut sau nu inspecţia. De asemenea, am beneficiat de un plus de 1.100 de ore pe an de funcţionare fără personal. La Hanover, ne dorim să investim în permanenţă în viitorul nostru. Este important să urmărim tehnologia, să vedem cum a evoluat şi cum o putem aplica în activitatea noastră.”
Ultimul cuvânt îi revine lui Geoff Ferguson de la Absolute Robotics: „Am colaborat excelent cu Hanover Displays. Am apreciat mult provocările pe care ni le-au prezentat. Ne-a plăcut să echipăm roboţii pentru procesarea plăcilor cu circuite de care au nevoie şi credem că am furnizat o soluţie tehnică performantă, care le-a oferit mii de ore de funcţionare suplimentare.”

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe