Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

AI
Sustainable Manufacturing
Operational Excellence

De la lumini roşii la roboţi: OMRON sărbătoreşte 90 de ani de inovaţie

Publicat la 06 Iunie 2023 în AI

Anul acesta, cu ocazia Zilei fondatorului, OMRON a privit înapoi la cei 90 de ani de depăşire a limitelor tehnologice şi aşteaptă cu nerăbdare un viitor al inovaţiei în domeniul automatizării, încadrat de durabilitate, digitalizare şi colaborare om-maşină.

Sărbătorim împreună data de 10 mai... 

În fiecare an, 10 mai este probabil cea mai importantă zi din calendarul OMRON. În această zi, 30.000 de angajaţi OMRON din întreaga lume sărbătoresc viaţa şi moştenirea fondatorului companiei, Kazuma Tateishi. Aceştia fac acest lucru prin reînnoirea angajamentului faţă de viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună şi prin contribuţia la societate - adesea prin participarea la proiecte de voluntariat şi de caritate în comunităţile lor. 

Repere ale inovării 

Călătoria de inovare a OMRON a început în 1933, odată cu dezvoltarea unui cronometru de înaltă precizie pentru fotografia cu raze X. Acest lucru a marcat prima contribuţie a companiei la abordarea nevoilor societăţii. În 1960, OMRON a dezvăluit primul comutator de proximitate fără contact din lume, revoluţionând capacităţile avansate de producţie în masă. De atunci, OMRON a continuat să introducă tehnologii revoluţionare, inclusiv primul semnal de trafic automat, sistemul de staţii de tren fără personal, controlerul de tensiune arterială portabil, controlerul logic fuzzy de ultra viteză şi echipamentul automat de diagnosticare a celulelor canceroase.

Axarea pe automatizarea fabricilor 
Impactul OMRON se extinde în diverse sectoare, cuprinzând automatizarea industrială, aparatele electrocasnice şi echipamentele de birou, automobilele, sistemele sociale şi financiare, precum şi asistenţa medicală. În ultimii 50 de ani, compania a accelerat în mod constant automatizarea industrială prin dezvoltarea unor componente esenţiale precum relee, temporizatoare şi întrerupătoare pentru maşinile de producţie. În prezent, accentul pus de OMRON pe automatizarea fabricilor a dus la progrese în domeniul senzorilor, controlorilor, roboţilor şi al altor dispozitive care impulsionează procesele de fabricaţie. În special, OMRON a realizat mai multe inovaţii în premieră mondială, cum ar fi o cameră inteligentă de înaltă performanţă cu lumină multicoloră, un robot SCARA cu funcţii de întreţinere predictivă şi un controler robotic integrat.
 
Automatizări care abordează provocările actuale 
 
Evenimentele istorice recente, inclusiv pandemia de COVID-19 şi Brexit, au prezentat provocări fără precedent pentru industriile din întreaga lume. Ca răspuns, OMRON recunoaşte rolul esenţial al automatizării în depăşirea acestor obstacole. Prin integrarea dispozitivelor din fabrică prin Internet of Things (IoT), OMRON permite producătorilor să profite de avantajele Industry 4.0. Aceasta include o eficienţă sporită prin monitorizarea şi analiza datelor, precum şi o colaborare îmbunătăţită între oameni şi maşini. Prin adoptarea inteligenţei artificiale, OMRON automatizează procesele de luare a deciziilor şi optimizează programele de producţie, ducând la creşterea eficienţei şi reducerea deşeurilor, printr-o combinaţie de platforme de automatizare de bază şi tehnologii emergente, cum ar fi AI şi 5G.

O nouă eră: o societate autonomă 

Angajamentul OMRON faţă de inovaţie a dat naştere unor soluţii remarcabile care stimulează operaţiunile bazate pe date şi digitalizarea. Soluţiile de mentenanţă predictivă bazate pe inteligenţă artificială şi roboţii colaborativi exemplifică dedicarea OMRON pentru accelerarea productivităţii prin transformare digitală, deschizând calea pentru următoarea generaţie de fabrici inteligente. Privind în viitor, OMRON crede cu tărie că automatizarea va continua să joace un rol vital în realizarea sustenabilităţii, eficienţei şi profitabilităţii în industrie. Într-o lume în tranziţie către o abordare „autonomă”, care pune accentul pe durabilitate, dezvoltare individuală şi calitate în detrimentul cantităţii, soluţiile de automatizare armonizate deţin soluţia.

Prin strategia OMRON Shaping the Future 2030, viziunea lui Tateishi de a folosi tehnologia pentru a crea o lume mai bună este nemuritoare, deoarece OMRON ajută diverse industrii să reducă deficitul de forţă de muncă, să sporească productivitatea şi să atingă neutralitatea emisiilor de carbon.
 
Fernando Colás, CEO al diviziei de automatizare industrială a OMRON (IAB) din Europa, a declarat: „Credinţa în convingerea că provocările sociale stimulează dezvoltarea tehnologică şi invers este forţa vitală a afacerii noastre. Acest lucru nu a fost niciodată mai aplicabil decât astăzi, când ne confruntăm cu o serie de provocări, de la schimbările climatice la îmbătrânirea populaţiei şi creşterea costului de trai. Ziua fondatorului ne oferă oportunitatea de a ne reitera angajamentul de a ne asigura că eforturile noastre în domeniul inovaţiei în automatizare sunt îndreptate spre crearea unei lumi mai durabile, prospere şi armonioase.” 
Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe