Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
Operational Excellence

Cinci provocări la procesele de ambalare şi paletizare a produselor cu grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)

Publicat la 21 Decembrie 2021 în Flexible Manufacturing

de John van Hooijdonk, manager de marketing industrial FMCG la OMRON Europe

Noul produs tocmai a părăsit fabrica, într-un pachet pregătit pentru expunerea la raft, ambalat în combinaţia specificată pentru a satisface cerinţele clientului. Ambalarea a fost efectuată de către o altă companie, o firmă de co-ambalare. Co-ambalarea apare pe toate pieţele de bunuri de consum cu circulaţie rapidă (FMCG), dar mai ales în segmentele de produse cu preţ mai ridicat, precum produsele de îngrijire personală sau articolele de cofetărie, pentru a da numai câteva exemple. Este o activitate cu dezvoltare rapidă, care satisface cerinţele de diversificare ale clientului.
Numeroşi factori de decizie pot hotărî să externalizeze reambalarea produselor proprii către furnizori de servicii speciale. Aşadar, ce trebuie avut în vedere cu privire la procesele de co-ambalare şi la cererea mai mare de produse bogate în variante, dar în cantităţi individuale mici – grad ridicat de diversitate şi volum redus (HMLV)?

Soluţiile de automatizare asistate de roboţi oferă asistenţă

Soluţiile de automatizare bazate pe roboţi inteligenţi, precum preluare, ambalare, paletizare, manipulare robotizată a utilajelor şi intralogistică automatizată optimizată, pot contracara necesitatea activităţilor manuale în producţia HMLV. Cu ajutorul automatizării bazate pe roboţi, furnizorii de servicii de co-ambalare beneficiază de flexibilitate, productivitate şi fiabilitate. Aceasta îi ajută să se ridice la înălţimea provocărilor privind ciclurile tot mai scurte de viaţă ale produselor, modificările designului ambalajelor, diferitele dimensiuni ale ambalajelor şi variantele de produs. Următoarele cinci situaţii specifice de implementare şi opţiuni de soluţii creează o imagine elocventă.

Provocarea 1: combinarea produselor în ambalaje secundare

Combinarea mai multor produse diferite într-un carton de afişare prezintă mai multe dificultăţi. Procesele manuale oferă flexibilitate, dar pot afecta calitatea. În plus, angajaţii care să efectueze asemenea operaţii sunt dificil de găsit şi de păstrat. Mărfurile sosite trebuie procesate rapid, dar materialul de ambalare trebuie să fie, de asemenea, disponibil. În acest caz, o tehnologie de preluare şi plasare pentru procesele de ambalare secundare este soluţia ideală.
Soluţia? Un sistem de ambalare individual, complet integrat, cu linii de producţie coordonate şi rate de flux optimizate. Datorită unei interfeţe grafice cu utilizatorul, nu sunt necesare abilităţi de programare. Cu ajutorul unui manager de reţetă, linia poate fi configurată pentru mai multe produse, iar acestea pot fi alternate prin atingerea unui buton. Rezultate: flexibilitate sporită, reducerea timpilor morţi, o scădere a volumului de muncă al angajaţilor, precum şi costuri şi complexitate reduse pe linia de (re)ambalare.

Provocarea 2: completarea cu material pe linie

Completarea optimă pe linie este esenţială pentru îmbunătăţirea eficienţei globale a echipamentului (OEE), evitându-se timpii de aşteptare la utilaje. Dar aceasta nu este tot: activităţile manuale pe care le implică aceste sarcini sunt deseori neergonomice şi pot crea probleme de securitate a muncii. Ca atare, devine utilă îmbunătăţirea completării de pe marginea liniei (LSR). În ultimul rând, dar nu cel din urmă: automatizarea alimentării cu consumabile reduce la minimum stocarea intermediară de consumabile şi deşeurile.
Coboţii, posibil în combinaţie cu roboţii mobili, pot remedia această situaţie asigurând asistenţă la alimentarea cu materiale. Cobotul preia materialele de ambalare de undeva şi le amplasează direct pe banda transportoare sau în maşina de ambalare. Consumabilele nu mai trebuie descărcate manual.

Provocarea 3: intralogistica şi stocarea intermediară

De regulă, procesele de bază, precum fluxul de producţie dintr-o fabrică, sunt deja extrem de automatizate. Totuşi, procesele secundare, precum alimentarea cu consumabile sau eliminarea deşeurilor, adeseori nu sunt încă automatizate. O activitate manuală care afectează eficienţa şi poate duce la erori. Stocarea temporară sau spaţiul de producţie ocupat înseamnă costuri semnificative şi deseori ascunse. Soluţiile robotizate inovatoare pot contribui la optimizarea productivităţii şi a disponibilităţii mărfurilor solicitate.
Avantajele transportului automatizat de materiale sunt evidente: completarea automată asigură inventare reduse, optimizarea spaţiului şi aprovizionarea la limită. Se adaugă la acestea trasabilitatea şi controlul stocurilor, iar mişcarea inventarului în loturi mici (WIP) este automatizată.

Provocarea 4: despachetarea şi distribuirea mărfurilor

Centrele de distribuţie (CD) sau locaţiile de reambalare se confruntă cu alte provocări, precum depaletizarea şi despachetarea ambalajelor de carton, transportul mărfurilor de reambalat, dar şi eliminarea deşeurilor. Manipularea complet sau parţial automatizată şi transportul robotizat asigură o economie de efort semnificativă. De exemplu, se pot folosi roboţi pentru descărcarea paleţilor. Sunt inspectate mărfurile primite. Ambalajele de carton sunt apoi încărcate fie pe o bandă transportoare, fie pe roboţi mobili autonomi (AMR) care le transportă mai departe.
În acelaşi timp, coboţii pot deschide cutii, datorită proceselor automatizate de tăiere. Ambalajele de carton pot fi alimentate într-o succesiune dimensională predeterminată sau într-o ordine mixtă. Aceasta sporeşte flexibilitatea şi eficienţa liniilor de ambalare şi îmbunătăţeşte trasabilitatea şi securitatea muncii.

Provocarea 5: paletizarea la capăt de linie

Paletizarea este repetitivă şi expune lucrătorii la dureri musculare şi vătămări. Lucrătorii pot face greşeli, de exemplu combinarea cu produse eronate sau apariţia de cutii lipsă în interiorul paletului.
Aici pot fi de ajutor soluţiile inovatoare de paletizare EOL. Paletizarea automatizată cu roboţi colaborativi ajută utilizatorii să îşi configureze rapid specificaţiile de paletizare. Comparativ cu roboţii industriali, soluţiile cu coboţi necesită un spaţiu cu 50% mai redus. Operatorii pot lucra în siguranţă alături de robot, ceea ce asigură o funcţionare continuă.

Concluzie

Soluţiile moderne de automatizare şi robotizare permit adaptarea operaţiunilor de ambalare şi co-ambalare la fabricile viitorului, asigurând un echilibru perfect între productivitate şi uşurinţa în utilizare. Sunt disponibile soluţii scalabile atât în sens ascendent, cât şi în sens descendent, pentru adaptarea la cerinţele variabile ale lanţului de alimentare şi reducerea costului total prin reducerea unor elemente precum spaţiul necesar sau stocurile intermediare.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe