Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la FasThink optimizează intralogistica Garnet cu roboţi mobili

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

FasThink optimizează intralogistica Garnet cu roboţi mobili

Publicat la 02 Noiembrie 2021 în Flexible Manufacturing

Garnet se bazează pe FasThink pentru inovarea proceselor sale de logistică şi producţie.
Cu sediul în Concorezzo (MB), Garnet, un importator şi distribuitor de componente electrice şi electromecanice pentru pieţele de automatizări, robotică şi auto, prezent în Italia din 1997, a decis să-şi inoveze procesele de logistică şi producţie cu ajutorul FasThink.
Obiectivul Garnet a fost reducerea riscurilor asociate greşelilor, prin optimizarea şi îmbunătăţirea proceselor de preluare dedicate pregătirii kiturilor pentru producţie. Pentru a menţine sub control în timp real diversele etape ale proceselor, începând cu logistica, Garnet avea nevoie şi de integrarea aplicaţiilor în software-ul său de management.
„Motivul pentru care am dorit înnoirea întregului proces a fost dorinţa de a rezolva anumite discrepanţe dintre logistică şi producţie, care necesitau durate de administrare mai îndelungate decât ne aşteptam”, a spus Leopoldo Iurino, Director executiv al Garnet. Pentru a îndeplini aceste cerinţe, Garnet a apelat la FasThink, o companie digitală locală, care se ocupă de integrarea tehnologiilor la faţa locului pentru îmbunătăţirea proceselor de logistică şi producţie. Misiunea companiei este să ajute societăţile în cadrul procesului de digitalizare către Industrializarea 4.0.

Integrarea devine mobilă

FasThink a proiectat şi a dezvoltat o soluţie capabilă să integreze tehnologia proprie Pick-to-Light (P2Light) în sistemele robotice mobile de la OMRON. Utilizarea combinată a celor două tehnologii a permis FasThink să creeze o aplicaţie extrem de versatilă, flexibilă şi modulară pentru optimizarea proceselor de preluare şi manevrare a articolelor şi, nu în ultimul rând, să integreze soluţia în software-ul de management folosit de Garnet.
„Răspunzând necesităţilor de a deplasa bunurile de la punctul de pregătire a kiturilor până la producţie şi a evita erorile manuale, am creat o aplicaţie personalizată, combinând sistemul de preluare P2Light cu roboţii mobili OMRON şi software-ul de management de la Garnet”, a explicat Marco Marella, Director executiv al FasThink. „Fiind un partener pentru soluţii al OMRON, ne putem extinde soluţiile către sectorul roboţilor mobili, care se dezvoltă rapid, putând astfel să ne facem remarcată compania în domeniul integrării de înalt nivel a tehnologiilor inovatoare.”

Cum funcţionează

Robotul mobil colaborativ şi complet autonom OMRON se deplasează prin depozitul Garnet, transportând materialele dintr-un punct în altul. Robotul primeşte instrucţiuni prin sistemul de management de la Garnet: astfel, traseul lui devine adaptabil şi personalizabil, în funcţie de necesităţile curente. Robotul este echipat cu o serie de dispozitive P2Light, un sistem inovator de preluare a materialelor, care ghidează operatorul prin intermediul semnalelor vizuale către locaţiile de preluare a materialelor din cadrul procesului de preluare.
Sistemul P2Light permite eliminarea erorilor din etapa de pregătire a kiturilor, fiind astfel ideal pentru asigurarea flexibilităţii maxime. Modificările semnalelor luminoase sunt rapide şi uşor de realizat. Garnet le poate oferi acum mai mult timp operatorilor, care se pot concentra pe activităţi cu valoare adăugată mai mare, în loc să fie ocupaţi cu manevrarea materialelor.
Aplicaţia dezvoltată de FasThink şi integrată în sistemul de management al Garnet a permis monitorizarea în timp real a datelor din procesele de logistică şi producţie, îmbunătăţind semnificativ productivitatea şi reducând durata de administrare a logisticii. Prin implementarea acestui proiect, Garnet a beneficiat şi de reducerile de impozit oferite pentru investiţiile în Industrializarea 4.0.
„Aspectul inovator asociat implementării Industrializării 4.0 ne-a permis să abordăm problemele legate de logistică şi producţie într-un cu totul alt mod. Acum, ne simţim pregătiţi pentru a face faţă provocărilor pieţei din viitorul apropiat.” a conchis Leopoldo.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe