Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la OMRON revigorează forţa de muncă

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

AI
Sustainable Manufacturing
Operational Excellence

Revigorăm forţa de muncă: abordarea OMRON privind dezvoltarea aptitudinilor în producţia din Europa

Publicat la 06 Septembrie 2023 în AI

Aprofundăm angajamentul de neclintit din partea OMRON faţă de dezvoltarea de aptitudini care revigorează următoarea generaţie în timp ce industria porneşte pe un drum al transformării – un drum care descătuşează întregul potenţial al celei de-a Patra Revoluţii Industriale (4IR), mergând înainte cu curaj spre cea de-a Cincea Revoluţie Industrială (5IR).

În sălile academice, sălile de şedinţe ale conducătorilor vizionari de afaceri şi birourile politicienilor care se gândesc la viitor, se naşte o dezbatere efervescentă. Aceasta se referă la trecerea profundă de la cea de-a Patra Revoluţie Industrială, 4IR sau Industria 4.0, cum este cunoscută, la Industria 5.0, care va schimba lumea în care trăim.

Din punct de vedere istoric, Revoluţia industrială a fost Prima Epocă a Maşinilor, a doua electricitatea, a treia electronica, iar platforma de internet a patra epocă a maşinilor. Acum intrăm în cea de-a cincea epocă a maşinilor, care se evidenţiază prin colaborarea armonioasă dintre on şi maşină şi contribuţiile aduse societăţii. Acesta este momentul în care trebuie nu doar să ne adaptăm, dar şi să conducem, să fim promotorii şi creatorii unui viitor în care inovaţia nu cunoaşte limite. 

Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului economic mondial, a observat că: „Ne aflăm la un pas de o revoluţie tehnologică, menită să schimbe fundamental modul în care trăim, muncim şi relaţionăm unii cu alţii. În această dimensiune, anvergură şi complexitate, transformarea va fi una pe care omenirea nu a mai trăit-o până acum. 

Lumea noastră este în plin proces de transformare. Producţia globală se dezvoltă susţinută de automatizarea practicilor industriale tradiţionale, prin tehnologiile inteligente, comunicare M2M şi integrare IoT. Această sinergie alimentează automatizarea de înalt nivel, comunicarea neîntreruptă şi maşinile inteligente, care analizează şi diagnostichează independent provocările.

Dezvoltarea IA aprinde dezbateri, ceea ce presupune schimbări şi mai mari în modelul societăţii noastre. Pe măsură ce navigăm prin acest peisaj dinamic, suntem pe punctul de a îmbrăţişa inovaţia şi a remodela viitorul nostru. 

Mitul automatizării

Ca rezultat al acestor schimbări cu efect extins, există o concepţie eronată, conform căreia roboţii, automatizarea şi inteligenţa artificială vor înlocui locurile de muncă ale oamenilor. Dar adevărul este tocmai contrariul. Multe companii se luptă din răsputeri să recruteze personal suficient de calificat pentru a le ajuta în a beneficia de oportunităţile oferite de cele mai recente inovaţii tehnologice. Acest lucru este cauzat pe de-o parte de populaţia în curs de îmbătrânire, ieşirea multor oameni din câmpul muncii în timpul pandemiei de covid şi dificultatea de adaptare a modelelor educaţionale la necesităţile fabricilor viitorului.

OMRON îşi desfăşoară activitatea în prima linie a tehnologiei, dezvoltând automatizările, robotica şi inteligenţa artificială. OMRON furnizează soluţii la problemele principale cu care se confruntă o paletă largă de domenii industriale, de la ambalare la prelucrare, industria auto, ştiinţele vieţii şi industria alimentară şi a băuturilor. Aceste tehnologii schimbă faţa producţiei, iar pentru noi, recrutarea, dezvoltarea şi reţinerea oamenilor buni sunt mai importante ca niciodată. Fără colegii potriviţi, cu abilităţile potrivite, nu vom putea îndeplini potenţialul noii revoluţii industriale. Totodată, credem că tehnologia ne va ajuta să susţinem oamenii în îmbunătăţirea abilităţilor şi atingerea unor performanţe îmbunătăţite. Tehnologia poate ajuta oamenii să exceleze.

Modelarea viitorului 2030

În acord cu viziunea noastră pe termen lung, „Modelarea viitorului 2030 (SF2030)” lansată în 2022, lucrăm în formarea unei societăţi sustenabile prin crearea continuă a valorilor sociale şi corporatiste prin integrarea creşterea afacerii şi a sustenabilităţii. Suntem dedicaţi dezvoltării soluţiilor de automatizări care pot aborda problemele din societatea noastră şi care ajută la construirea de fabrici ale viitorului, clar mult mai sustenabile, orientate spre bunăstarea muncitorilor şi flexibile pentru a reacţiona rapid la incertitudinea cauzată de evenimente precum pandemii, războaie şi schimbări climatice.

Misiunea noastră, „Îmbunătăţirea vieţii şi contribuţia la o societate mai bună” înseamnă că acordăm o importanţă semnificativă susţinerii educatorilor în echiparea generaţiei următoare pentru a face faţă provocărilor şi a beneficia de posibilităţile oferite de Industria 5.0. 

Am recunoscut de mult timp faptul că trebuie să investim în viitorul oamenilor noştri pentru a ne asigura că vom crea o bază de talente cărora să le oferim o carieră plină de satisfacţii, pe termen lung. Acest lucru înseamnă colaborarea cu şcoli, colegii şi universităţi din mai multe pieţe europene în care suntem prezenţi.

În Italia, Proiectul nostru educaţional se extinde în şcolile secundare, Institutele tehnice superioare (ITS) şi universităţi. „Academy Project” s-a cristalizat din aceste colaborări, concentrându-se pe „şcoli cu specializare în tehnologii înalte”, care răspund cerinţelor industriei.

Colaborăm cu peste 100 de ITS din Italia, în special în domeniul mecatronicii concentrate pe automatizări. Prin colaborările cu institute ITS precum Cuccovillo, Florenţa şi Sistema Meccanica desfăşurăm programe de instruire complete.

„University Project” creează legături cu universităţi şi politehnici. Parteneriatele cu L'Aquila, Padua, Trieste, Parma şi altele reflectă angajamentul nostru în susţinerea viitoarelor talente.

În Marea Britanie, programul nostru de ucenicie de doi ani oferă posibilităţi diferite, echipând recruţii pentru diverse roluri. În Spania, echipa noastră dinamică prezintă tehnologii de ultimă oră în sălile de clasă, promovând educaţia personalizată.

Suntem mândri să luăm parte la „La Alianza por la Formación Profesional,” o iniţiativă strategică naţională care promovează programele de instruire vocaţională eficiente prin colaborarea dintre guvern, companii şi grupuri terţe.

La OMRON, modelăm un viitor în care educaţia şi colaborarea construiesc o societate prosperă şi inovatoare.

Colaborarea cu clienţii

Pe lângă dezvoltarea talentelor viitorului, recunoaştem şi importanţa clienţilor noştri în succesul nostru viitor, astfel, îi susţinem în mod activ în demersul lor a crea cele mai bine oportunităţi.

Astfel, la OMRON am construit o reţea de două Centre de Automatizare Europene şi 15 laboratoare pentru Testarea conceptului, în care colaborăm cu clienţii noştri pentru a transforma conceptele de automatizare în aplicaţii inovatoare din viaţa reală. Aceste centre leagă reţelele noastre locale şi globale, promovând inovarea în producţie prin partajarea continuă a tehnologiilor inovatoare, know-how şi considerente tehnice. Acest lucru facilitează dezvoltarea de soluţii noi, ajută clienţii să dezvolte noi soluţii şi accelerează răspunsul dat provocărilor cu care se confruntă companiile.

Viitorul

A Cincea revoluţie industrială este o schimbară complexă şi rapidă, care ne impune să reconsiderăm modul în care ne dezvoltăm oamenii, creăm valori şi ne trăim viaţa. Este mai mult de o schimbare tehnologică; prezintă o oportunitate de a utiliza tehnologii emergente pentru a crea un viitor cuprinzător şi centrat pe oameni.

La OMRON credem că viziunea Modelarea viitorului 2030 ajută angajaţii, comunităţile şi clienţii să se adapteze la aceste provocări şi să creeze o lume mai bună împreună. Vom putea echipa colegii cu abilităţile de care au nevoie pentru a se adapta la noul viitor numai prin colaborarea cu educatorii, clienţii şi numeroşi acţionari.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe