Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Un robot mobil transportă deşeuri pentru Spitalul Central Kymenlaakso din Finlanda

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

Un robot mobil transportă deşeuri pentru Spitalul Central Kymenlaakso din Finlanda

Publicat la 08 Martie 2021 în Flexible Manufacturing

Transportarea deşeurilor şi planificarea logistică necesită multă muncă în spitale. Încărcarea deşeurilor este şi ea o activitate fizică ce necesită resurse atât umane, cât şi de timp.
Totuşi, Universitatea Xamk de Ştiinţe Aplicate din sud-estul Finlandei, Spitalul Central Kymenlaakso şi Universitatea Laurea de Ştiinţe Aplicate, au dezvoltat o soluţie automatizată. Aceasta foloseşte un robot mobil autonom pentru a transporta toate deşeurile mici generate în spitale.
  • 0:00 -   Robot mobil autonom în spital – Logistica deşeurilor mici
În prezent, în spital se desfăşoară un studiu pilot, cu baza în Kotka, pentru a testa sistemul şi toate funcţiile acestuia, utilizând un robot mobil OMRON LD. Luând parte la experiment, Spitalul Central Kymenlaakso devine un pionier în domeniul logisticii produselor şi deşeurilor.

Evaluarea eficienţei roboţilor mobili

Studiul pilot evaluează soluţiile tehnice dezvoltate în proiect, dar şi cât de adecvaţi sunt roboţii mobili pentru activitatea de transport. Scopul său este de a afla potenţialul utilizării roboticii în spitale. De asemenea, caută să sporească cunoştinţele personalului despre robotică şi digitalizarea aferentă.
Jonne Holmén, managerul de proiect de la Universitatea Xamk, explică: „În ciuda întârzierilor provocate de pandemie, am reuşit să efectuăm în siguranţă ciclurile de testare şi am dobândit o experienţă extraordinară în capacitatea de utilizare a roboţilor în spitale. Robotul navighează utilizând un plan programat al etajului şi scanarea cu laser. Calculează o rută adecvată, evită obstacolele şi poate să-şi dea seama unde se află în orice moment al deplasării.”
Soluţia presupune trimiterea de comenzi la distanţă către robotul de transport, cerându-i să ia un recipient de deşeuri plin şi să-l transporte către punctul central de colectare a deşeurilor din spital. Pe robotul mobil este montat un transportor cu role, care se încarcă şi se descarcă autonom. Sistemul de transport mai include şi transportoare cu role pentru ridicări şi descărcări. Când operatorul constată că un recipient de deşeuri este plin, robotul este chemat la faţa locului cu o simplă apăsare de buton.

Un impact semnificativ

„Roboţii reduc nevoia de mutare manuală a deşeurilor”, spune Jonne Holmén. „În viitor, transportul deşeurilor poate fi optimizat, astfel încât să aibă loc în momente când traficul de altă natură este mai redus. Potrivit cercetărilor, 30% din timpul de lucru al personalului sanitar este consumat cu alte activităţi decât cele de acordare a îngrijirilor medicale. Robotul poate fi folosit pentru a gestiona câteva tipuri de transport în cadrul spitalului. Roboţii mobili sunt ideali pentru operaţiuni de rutină care necesită în mod normal muncă fizică.”
În plus, noul sistem logistic poate crea diferite oportunităţi comerciale pentru companii precum producătorii de robotică şi pentru organizaţii care furnizează servicii sanitare, precum spitalele.
Proiectul complet, „Logistica deşeurilor mici în cadrul unui spital” este gestionat de Universitatea Xamk, iar Universitatea Laurea este implicată în implementarea sa. Proiectul este fondat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Partenerul Universităţii Xamk în acest proiect pilot a fost compania tehnologică Dimalog Oy, care a implementat soluţia transportoare.
Teemu Kytömäki de la Dimalog Oy concluzionează: „Noua soluţie robotizată este un exemplu concret şi uşor de înţeles pentru modul în care robotica şi automatizarea se integrează în viaţa şi munca de zi cu zi. Robotul se ocupă independent şi fără probleme de operaţiunile de rutină, lăsându-le oamenilor mai mult timp pentru alte activităţi.” Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe