Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Principalele 7 sfaturi pentru digitalizare în industria auto

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Sustainable Manufacturing
Flexible Manufacturing
Industry 4.0

Digitalizarea în industria auto: şapte sfaturi pentru o producţie inteligentă

Publicat la 02 Noiembrie 2022 în Sustainable Manufacturing

Dacă doriţi să vă dezvoltaţi şi să gestionaţi adecvat crizele, trebuie să fiţi pregătiţi din punct de vedere digital. Acest lucru este valabil şi în sectorul auto. Instrumentele digitale nu pot fi ocolite când este vorba de abordarea clienţilor sau de productivitate. Inteligenţa artificială (IA) şi sustenabilitatea reprezintă factorii determinanţi de bază şi subiectele centrale ale atenţiei, după cum arată un studiu efectuat de Capgemini. Experţii de la Gartner subliniază importanţa abordărilor de colaborare open source, a ecosistemelor cuprinzătoare şi a parteneriatelor tehnologice. Dar la ce ar trebui să fim atenţi în digitalizare şi intralogistică în producţia viitorului? Dorim să răspundem la această întrebare în două părţi. Ca expert în automatizare, OMRON însoţeşte de mulţi ani producătorii şi furnizorii pe parcursul sofisticării tot mai mari a digitalizării.

Cum contribuie instrumentele digitale la depăşirea dificultăţilor actuale ale fabricilor inteligente?

Flexibilitatea şi punerea clientului pe primul loc, lanţurile de aprovizionare rezistente, operaţiunile mai rapide şi sustenabilitatea sunt toate la ordinea zilei. Producţia de la început până la sfârşit şi lanţurile de aprovizionare susţin aceste obiective. În plus, dacă procesele de fabricaţie pot fi adaptate mai uşor la liniile de producţie modulare, companiile pot acţiona individual într-o mai mare măsură. Dar ce rol joacă tehnologiile digitale în noile abordări din fabricile inteligente? Şi la ce ar trebui să fie mai atente companiile? Am adunat câteva recomandări pentru a implementa proiecte digitale cât mai rentabil şi mai eficient posibil din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Şapte sfaturi pentru o producţie auto digitală

  1. Bazaţi-vă pe instrumente digitale asociate cu IA pentru a accesa toate informaţiile, operaţiunile şi componentele. Instrumentele digitale aduc laolaltă şi optimizează planificarea operaţională sau de producţie, achiziţiile, fabricarea personalizată şi altele.

  2. Asociaţi tehnologia operaţională cu tehnologia informaţiei (OT şi IT): o integrare mai bună IT-OT – altfel spus, conectarea domeniului IT cu alte tehnologii în producţie – reprezintă aspectul suprem al proiectelor IIoT de succes. OT din domeniul auto include soluţiile de automatizare, tehnologia senzorilor sau controlul mişcării.

  3. Dezvoltaţi o strategie coerentă pentru Big Data: producţia inteligentă este o strategie cuprinzătoare care include întregul proces, de la design, optimizare, fabricare şi livrare până la întreaga durată de viaţă a produsului. Opţiunile tot mai multe de comunicare, alături de generarea şi administrarea îmbunătăţită a datelor, contribuie la optimizarea proceselor şi simplifică luarea deciziilor.

  4. Optimizaţi încontinuu fluxurile de lucru din unităţile de producţie moderne folosind IA. Fabricarea inteligentă susţine metodele sofisticate de producţie şi asamblare, pentru a creşte calitatea, OEE şi flexibilitatea, optimizând concomitent sustenabilitatea, performanţa şi costurile.

  5. Bazaţi-vă pe senzori, tehnologii de inspecţie cu camere video şi controlere puternice. Datele generate de senzori şi controlere vă permit să adaptaţi dinamic echipamentele inteligente la procesele în schimbare şi la condiţiile de funcţionare, dar şi să reduceţi volumul de muncă al angajaţilor.

  6. Cooperaţi cu parteneri puternici: ecosistemele industriale – adică interacţiunea dintre diferite tehnologii şi experienţe – dobândesc tot mai multă importanţă în fabricile inteligente. OMRON are competenţe în materie de OT. Când este vorba de competenţe IT, colaborăm cu parteneri cu experienţă.

  7. Determinaţi precis şi fiabil performanţa echipamentelor şi a proceselor folosind tehnologii de simulare digitală. Tehnologiile digitale cu lucrări de întreţinere predictibile şi performanţă adaptabilă prelungesc durata de viaţă a utilajelor. Fabricarea inteligentă reduce durata de timp până la scoaterea pe piaţă şi costurile legate de energie şi dezvoltare. 

OMRON şi Dassault Systèmes

Exemplul Dassault Systèmes demonstrează cum poate arăta un parteneriat pentru tehnologie inovatoare în domeniul auto. Compania tehnologică creează medii virtuale colaborative ca „experienţe virtuale îngemănate” din lumea reală. În cooperare cu VAF şi Dassault Systèmes şi folosind platforma 3DEXPERIENCE, OMRON a dezvoltat o celulă robotizată de stivuire pentru asamblarea grupurilor de celule de combustibil. Soluţia poate ajunge la un ciclu de 0,5 secunde pentru straturi individuale de plăci bipolare (BPM) şi ansambluri membrană/electrod (MEA).

Ideea proiectului a venit de la e.Volution În centru s-a aflat un nou concept de „mobilitate ca serviciu” (MaaS) bazat pe o celulă de combustibil. Cu 3DXP, gemenii digitali reprezentaţi de design şi producţie au fuzionat într-un singur concept digital comun, ca model de bază virtual. Acest lucru permite rularea virtuală a proceselor de producţie, pentru a putea fi planificate şi dezvoltate mai bine. IT şi OT sunt fuzionate în soluţii de producţie flexibile şi de amploare adaptabilă. Companiile implicate îşi doresc să raţionalizeze împreună producţia celulelor de combustibil cu hidrogen. Gemenii virtuali pot ajuta prototiparea, pot simula economiile de materiale şi resurse în noi concepte de ciclu şi pot scurta timpul până la scoaterea pe piaţă. În acelaşi timp, o asemenea abordare promovează sustenabilitatea şi câştigurile în materie de eficienţă – iar acesta este obiectivul avut în vedere de noi toţi, nu?!

Citiţi mai multe despre soluţiile auto de la OMRON.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer