Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la ControlTec ajută spitalele din Polonia în lupta cu pandemia cu un robot mobil UVC

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

ControlTec ajută spitalele din Polonia în lupta cu pandemia cu un robot mobil UVC

Publicat la 15 Februarie 2021 în Flexible Manufacturing

Utilizând un robot mobil OMRON LD, ControlTec a fost una dintre primele companii din lume care a creat un robot de sterilizare echipat cu un iradiator UVC.
Instituțiile medicale din întreaga lume sunt în căutarea de soluţii automatizate pentru dezinfectarea în siguranţă a încăperilor individuale şi a spaţiilor publice pentru a realiza o gamă nouă de proceduri de igienizare din cauza pandemiei COVID-19. Una dintre companiile care a răspuns la această necesitate este ControlTec, un integrator de sisteme din Polonia. Utilizând un robot mobil OMRON LD, ControlTec a fost una dintre primele companii din lume care a dezvoltat un robot de sterilizare echipat cu un iradiator UVC.
Spitalele şi instituţiile medicale au fost nevoite să dezvolte noi abordări şi să utilizeze noi tehnologii pentru a respecta reglementările stricte privind igiena şi siguranţa necesare combaterii pandemiei. O soluţie este utilizarea roboţilor mobili echipaţi cu lămpi cu ultraviolete (UV), nerecomandae pentru utilizarea manuală. UVC este un tip de lumină UV care poate să elimine bacteriile, germenii şi virusurile, în special pe suprafeţe şi în zone care nu pot fi curăţate în mod continuu cu dezinfectanţi. În cazul montării pe un robot mobil, dezinfectarea cu lumină UV poate fi efectuată automat, cu precizie, rapid şi eficient.

UV mobile robot solution by ControlTec

  • 0:00 -   Healthcare organisations across the world are looking for automated solutions for safely disinfecting individual rooms and public spaces to meet a range of new hygiene procedures due to the Covid-19 pandemic. One of the companies that has responded to this need is ControlTec, a Polish system integrator. Using an OMRON LD mobile robot, ControlTec was one of the first companies in the world to develop a sterilisation robot equipped with a UVC irradiator.

Realizarea unui robot UVC

Ca răspuns la solicitarea unui spital din apropiere, echipa de dezvoltare ControlTec a schiţat conceptul de robot UVC pentru a veni în sprijinul luptei împotriva virusului. ControlTec şi-a dat seama că deţine o tehnologie care ar putea juca un rol important în îngrijirea bolnavilor infectaţi. Proiectul a început ca un exerciţiu non-profit în sprijinul spitalului Wojewódzki Szpital Specjalistyczny. De atunci, compania a lansat soluţia pe piaţa poloneză.

Provocări şi avantaje

Avantajele cheie în utilizarea unui robot sunt sănătatea şi securitatea. La utilizarea lămpilor UV staţionare, operatorii şi personalul medical trebuie să intre în încăperea şi zona contaminate cu virusul. Pe de altă parte, un robot mobil UVC poate fi manipulat autonom, evitându-se astfel riscul de infectare a operatorilor şi a personalului medical. Robotul mobil UVC poate fi operat şi de la distanţă, cu ajutorul unui PC sau a unei tablete.
Problema majoră cu care s-a confruntat ControlTec în cursul dezvoltării roboţilor UVC şi al introducerii lor în spitale a fost timpul. Compania a dorit să livreze soluţia în spitale cât mai curând posibil, deoarece acestea aveau dificultăți în a trata un număr mare de pacienţi.
Grzegorz Goral, CEO ControlTec, spune: „Singura problemă tehnică a fost reprezentată de conformitatea cu standardele EMC, dar cea mai importantă problemă pentru noi a fost să convingem spitalele că roboţii mobili UVC pot fi operaţi în siguranţă.” Compania a obţinut destul de repede conformitatea cu standardele EMC, cu ajutorul universităţilor din zonă.
Spitalele şi instituţiile medicale din Polonia folosesc de mult timp lămpi UVC pentru sterilizarea virusurilor, astfel că nu a fost nevoie de explicaţii din partea ControlTec cu privire la beneficiile sterilizării cu lămpi UVC. Printre primele măsuri luate, compania a solicitat unei instituţii poloneze de cercetare să testeze și să confirme faptul că undele UVC elimină virusul Covid-19. De asemenea, s-au verificat datele de evaluare de la Philips, producătorul lămpilor UVC, şi de la Universitatea Boston din S.U.A. Aceste date au arătat că lămpile UVC Philips eliminau virusul Covid-19 în proporţie de aproape 100%.

O operaţie reuşită

Robotul original UVC se află în funcţiune de peste patru luni în spital şi a funcţionat în tot acest timp fără nicio problemă. Operatorii din spital îl pot folosi acum cu încredere, fără asistenţă din partea ControlTec.
Jaroslaw Drzazga, şeful echipei pentru soluţii industriale din cadrul OMRON Electronics Sp. z o.o. din Polonia, comentează: „Pandemia ridică probleme imense pentru multe companii şi instituţii. Multe dintre acestea şi-au dat seama că procesele automatizate, sistemele robotice inovatoare şi tehnologii precum dezinfectarea cu UV le pot asigura o asistenţă valoroasă în lupta cu această provocare. Aceste aplicaţii eliberează presiunea la care sunt supuși angajaţii, îmbunătăţeşte siguranţa și respectă reglementările în vigoare.”
Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe