Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Construim împreună fabrica viitorului

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Automatizare
Flexible Manufacturing
Industry 4.0

Construim împreună fabrica viitorului

Publicat la 16 Iunie 2022 în Automatizare

Ca una dintre cele mai mari unități de business de la OMRON, ne propunem să dezvoltăm în continuare fabrica din Den Bosch pentru a satisface necesitățile din regiunea EMEA.

Unitatea industrială de business de automatizare a OMRON sprijină inovația în domeniul producției prin dezvoltarea și fabricarea de soluții de automatizare avansate. Ca una dintre cele mai mari unități de business de la OMRON, ne propunem să dezvoltăm în continuare fabrica din Den Bosch pentru a satisface necesitățile din regiunea EMEA. Obiectivul este de a crea o unitate demonstrativă pentru „Fabrica viitorului”, dar care să asigure și implementarea acesteia în realitate.

Cu sediul european la Hoofddorp, locația Den Bosch din Brabant este locația principală din Europa Centrală pentru operațiuni, inclusiv fabrica, centrul european de distribuție, unitatea de cercetare – dezvoltare (R&D) și serviciile de reparații. Combinația dintre cele patru discipline asigură servicii pentru 18,000 de clienți europeni și, unde este cazul, pentru clienții din alte regiuni, inclusiv Japonia și SUA.

De la o fabrică locală la una globală

Înființată la începutul anilor '90 ca o fabrică, unitatea din Den Bosch a inclus în curând un departament de R&D pentru a susține dezvoltarea în continuare a pieței europene. În ultimii zece ani, Den Bosch a reușit să „internalizeze” portofoliul de produse cu cerere ridicată din China în Europa prin aplicarea principiilor de producție de tip Lean și a unor inovații în procesul de asamblare. De asemenea, a realizat un portofoliu de produse controler high-end care include soluții pentru interfața om-mașină (HMI) și PC-uri industriale (IPC) pentru piața globală. Ambele demersuri au amplificat volumul de business al locației, care s-a extins de 4-5 ori, ca un punct de reper important pentru noi și chiar mai mult pentru clienții noștri.

Cea mai recentă adăugire la portofoliu o reprezintă producția de roboți. „Ca echipă, suntem mândri că am fost etichetați drept fabrică globală pentru roboți ficși”, spune Paul Sollewijn Gelpke, directorul de locație OMRON din Den Bosch. „Contrar tendinței din Țările de Jos, în prezent extindem producția, datorită combinației dintre modul eficient în care producem și soluțiile inovatoare pe care le adăugăm. Menținem costuri competitive și o calitate ridicată și venim în întâmpinarea clienților noștri”.

Oportunități inovatoare la interior și exterior

Cu cererea în creștere și cerințe dinamice ale pieței, cea mai mare provocare pentru unitățile de producție este de a trece de la producţia de masă standard la producția de masă personalizată. Unitatea din Den Bosch dispune de o linie de asamblare dinamică, alimentată de inovații software, care se adaptează singură la produsul pe care îl realizează. Astfel, unitatea poate livra un PC industrial complet personalizat în termen de două săptămâni.

Această eficiență se va dovedi utilă. În prezent, numărul de posturi libere din Țările de Jos este mai mare decât al persoanelor care își caută un loc de muncă, număr care va crește din cauza îmbătrânirii continue a populației. Misiunea noastră fundamentală este de a îmbunătăți viața, de a ne aduce contribuția în societate, iar încorporarea unui mediu de lucru sănătos este un prim pas pentru construcția unei societăți prospere.

„Dacă ții cont de filozofia noastră în tot ceea ce faci, inovația este obiectivul principal” spune Tim Foreman, director R&D. „Cu ajutorul automatizării, OMRON își propune să furnizeze soluții inteligente, precum roboți sau sisteme de producție inteligente cu învățare automată, care să scutească oamenii de sarcini manuale repetitive. În acest mod ne aducem și contribuția în societate.”

Oportunități într-un ecosistem high-tech

Sollewijn Gelpke, care este și Președinte și Director General al OMRON Manufacturing din Țările de Jos, se așteaptă la dezvoltarea în continuare a locației din Den Bosch ca un centru de competență și servicii. Aceasta face parte dintr-un ecosistem high-tech, care include, de exemplu, Universitatea Tehnică din Eindhoven (TUe), Data-University JADS din Den Bosch și Brainport Industries din Eindhoven.

Toți specialiștii în date din echipa R&D sunt absolvenți JADS. Alți angajați înalt calificați sunt în principal absolvenți ai TUe, dar și ai Universităților de Științe Aplicate Fontys și Avans, situate în Noord-Brabant. Oferim stagii studenților de la universități și alte programe educaționale. În fabrica OMRON lucrează și personal de producție din Den Bosch și din zona limitrofă.

În opinia lui Sollewijn Gelpke, întregul ecosistem este o „uriașă resursă” pentru dezvoltări viitoare. Ca și Agenția de Dezvoltare Brabant (BOM). BOM investește în acționarii săi și este foarte activă în organizarea de evenimente, la care OMRON este frecvent invitată, dar și la stimularea rețelei de contacte importante pentru companie.

Construim împreună fabrica viitorului

Ecosistemul OMRON include, de asemenea, clienți cu sediul în Brabant. Den Bosch, capitala acestei provincii sudice, este foarte bine poziționată, având în apropiere numeroase autostrăzi, toate porturile principale ale Europei de Vest și Germania. Aceasta ne permite să livrăm produse în mod sustenabil, cu costuri de transport mai reduse, mai rapid și, implicit, mai eficient.

Livrarea de produse de calitate la un preț competitiv atunci când clientul le solicită este una dintre principalele caracteristici ale fabricii viitorului (FotF), dar și configurarea acestei producții într-un mod augmentat inteligent, deoarece în viitor poate apărea o penurie de lucrători. FoTF va fi în mare măsură condusă de date pentru a fi mai eficientă pe metru pătrat, consideră Sollewijn Gelpke, care pune accentul și pe importanța partenerilor săi, care vor fi invitați să gândească în comun la viitorul producției.

„Deoarece avem mare nevoie să ne extindem fabrica, examinăm deja condițiile pentru următorii 10 ani”, spune el. „Avem o suprafață foarte mare, care ne oferă posibilitatea de a dubla sau tripla spațiul fabricii. Din fericire, beneficiem și de ajutorul municipalității din Den Bosch.”

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe