Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Alimentarea succesului producţiei locale de elemente de acumulatori

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Sustainable Manufacturing

Alimentarea succesului producţiei locale de elemente de acumulatori

Publicat la 20 Septembrie 2021 în Sustainable Manufacturing

Căror aspecte trebuie să le acorde atenţie companiile producătoare de automobile şi de baterii pentru a-şi face producţia mai inovatoare şi mai competitivă? Iată cinci sfaturi pentru o mai mare putere viitoare a industriei.

Atât experţii, cât şi producătorii de automobile sunt de acord că e-mobilitatea reprezintă viitorul. Bateriile şi producţia de baterii sunt esenţiale pentru această evoluţie. În acest context, există aşteptări ca piaţa globală de baterii litiu-ion să crească de la 44,2 miliarde de dolari SUA (2020) la 94,4 miliarde de dolari (2025). Transformarea industriei auto de la motoarele cu ardere internă la pilele de combustie alimentate cu baterii sau cu hidrogen pune companiile în faţa unor provocări imense.
În plus, pandemia de Covid-19 a scăzut vânzările, reglementările privind emisiile au devenit mai stricte şi există o cerere pentru mai multă digitalizare şi sustenabilitate, iar companiile se confruntă cu nevoile aflate în schimbare ale consumatorilor şi cu o lipsă de lucrători calificaţi.
În efortul de a contribui în societate şi de a îmbunătăţi vieţile altora, OMRON îşi propune să sprijine companiile din industrie să devină mai eficiente şi mai sustenabile. Accentul este pus pe liniile de producţie inovatoare şi pe tehnologiile de automatizare care ajută la asigurarea avantajelor competitive şi la o acţiune „mai verde”. 

Sustenabilitatea este esenţială în producţia de baterii „fabricate în Europa”

Conform cercetărilor actuale, majoritatea acumulatorilor utilizaţi la nivel mondial provin în continuare de la unităţi de producţie din Asia. Politicienii şi mediul de afaceri vor dori ca acest lucru să se schimbe în curând, pentru a consolida competitivitatea industriei europene a e-mobilităţii. În Germania, de exemplu, Ministerul Federal pentru Afaceri Economice şi Energie finanţează proiecte de cercetare şi dezvoltare din partea asociaţiilor conduse de industrie, precum şi proiecte industriale individuale.
Cum pot actorii din sectorul auto să identifice şi să implementeze noi tehnologii de producţie transformatoare, pentru a permite producţia eficientă din punctul de vedere al costurilor a unor produse de e-mobilitate de înaltă calitate? Producţia sustenabilă de baterii se bazează pe o interacţiune bine gândită între oameni, maşini şi roboţi pentru o mai mare flexibilitate, pe o digitalizare sporită şi pe utilizarea inteligenţei artificiale pentru optimizarea continuă a proceselor. Conceptul şi tehnologiile fabricii inteligente reprezintă o bază importantă pentru strategiile orientate spre viitor, care le permit jucătorilor europeni din sectorul auto să-şi asigure avantaje. În paralel cu extinderea şi cu trecerea la noi tehnologii de acţionare, acestea fac posibilă modernizarea cuprinzătoare a producţiei şi raţionalizarea de la zero a lanţurilor de aprovizionare.

Fabrica inteligentă: Îndrăzneala de a adopta noi modele şi tehnologii de producţie

Fabrica inteligentă, rezumată ca fiind formată din concepte orientate spre viitor şi flexibile pentru producţia viitorului, cu subiecte bine-cunoscute care se armonizează, cum ar fi lanţurile de aprovizionare digitală continuă şi lanţurile valorice, fluxurile de procese mai agile, precum şi legătura strânsă dintre producţie, calitate (evitarea rebuturilor şi a deşeurilor), nevoile clienţilor şi trasabilitatea pe tot parcursul vieţii. Toate acestea sunt instrumente pentru a putea supravieţui pe piaţă, pentru a acţiona mai profitabil, mai sustenabil, mai rapid şi mai sigur, pentru a se diferenţia de concurenţă. Există, de asemenea, alte subiecte în tendinţe, cum ar fi digitalizarea, urmărirea şi localizarea, participarea la lanţul valoric şi îmbunătăţirea conectării în reţea. Întreţinerea predictivă, calitatea predictivă, planificarea integrată a producţiei şi vizualizarea proceselor vor fi, de asemenea, luate în considerare în fabrica inteligentă a viitorului. OMRON răspunde acestei nevoi cu Modelul său de Automatizare inovatoare!

Cinci sfaturi pentru mai multă putere în viitor:

Căror aspecte trebuie să le acorde atenţie companiile producătoare de automobile pentru a-şi face producţia mai inovatoare şi mai competitivă?
  1. Bazarea pe computerizare ultramodernă: Maşinile pot fi cuplate mai bine ca oricând, iar datele pot fi colectate, structurate şi analizate la limită, cu ajutorul unei tehnologii cu senzori puternici.
  2. Utilizarea tehnologiei cu senzori: Se recomandă serviciile la distanţă şi integrarea tehnologiei cu senzori suplimentari pentru punctele de date lipsă, pentru identificarea maşinilor, pentru securitatea cibernetică, dar şi utilizarea şi conversia datelor şi a protocoalelor de comunicare.
  3. Stimularea colaborării om-maşină: Mecatronica şi soluţiile IT fuzionează din ce în ce mai mult şi, în interacţiune, sprijină procese de producţie care sunt mai eficiente şi mai flexibile. Exemple concrete de aplicaţii sunt noii roboţi industriali inteligenţi, roboţii mobili, dar şi coboţii care lucrează cot la cot cu angajaţii din fabrică.
  4. Aducerea la un loc în cloud a componentelor proceselor moderne de producţie: Astfel, beneficiaţi de o monitorizare centralizată şi transparentă a tuturor maşinilor, sistemelor şi componentelor, prin intermediul modulelor software bazate pe control sau prin intermediul funcţiilor bazate pe cloud, de exemplu în ceea ce priveşte gestionarea activelor, monitorizarea stării, întreţinerea predictivă sau serviciile la distanţă.
  5. Utilizarea realităţii augmentate (AR) ca un alt element constitutiv al fabricii inteligente: Puteţi obţine informaţii suplimentare generate de computer, iar obiectele virtuale completează imaginile live sau videoclipurile, ceea ce vă oferă un nivel suplimentar de informaţii, de asistenţă şi de know-how.
Controlul flexibil şi autonom şi optimizarea proceselor de producţie se află încă la început în multe locuri. Dar cei care explorează deja astăzi posibilităţile şi fac primii paşi în acest domeniu se pot poziţiona bine pentru cerinţele viitoare. Experţii OMRON în domeniul automatizării la nivel global se concentrează pe integrarea tehnologiilor IA de ultimă generaţie în sistemele de producţie şi de fabricare a electromobilităţii, pentru a îmbunătăţi stabilitatea şi flexibilitatea. Aceste calităţi de fabricaţie sunt esenţiale pentru a asigura productivitatea şi competitivitatea industriei, astfel încât Europa să-şi poată menţine poziţia de lider în furnizarea de tehnologii şi produse de înaltă calitate pentru electromobilitate. 
OMRON şi reţeaua sa de parteneri oferă tehnologii consacrate, precum şi soluţii de transformare care îndeplinesc nevoile specifice ale industriei europene de producţie e-mobilitate. Capacităţile de calitate şi de răspuns predictiv bazate pe IA ajută operatorii de maşini să detecteze şi să răspundă în timp real la modificările parametrilor critici înainte să aibă de suferit calitatea produselor. În plus, IA contribuie la descoperirea interrelaţiilor dintre produs şi etapele procesului, oferind informaţii valoroase care pot fi încorporate în noile proiecte de produse şi în strategiile optimizate de producţie. Flexibilitatea este obţinută prin schimbări ale liniei de producţie bazate pe IA, care ajută operatorii să configureze liniile pentru a face faţă noilor formate de produse. Timpul redus de schimbare între formatele de produse creşte timpul de funcţionare a liniei şi reduce risipa.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer