Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Soluţii pentru sisteme inteligente cu robot mobil autonom: AM-Flow şi OMRON

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Flexible Manufacturing
automation blog

Soluţii pentru sisteme inteligente cu robot mobil autonom: AM-Flow şi OMRON

Publicat la 27 Octombrie 2021 în Flexible Manufacturing

Industria 4.0 oferă promisiunea unor procese simplificate, a unei înţelegeri profunde pe baza Big Data şi a unor linii de producţie care funcţionează non-stop, fără timpi morţi. Spre deosebire de „revoluţiile industriale” din istorie, cea de acum le oferă producătorilor luxul timpului şi al opţiunii. Aceasta deoarece avantajele automatizării pot fi adoptate treptat sau dintr-o dată, indiferent dacă este vorba despre o unitate nouă de vârf sau de o instalaţie montată ulterior într-o configuraţie de producţie mai tradiţională. Un factor ce facilitează trecerea este AM-Flow, un start-up antreprenorial care stârneşte senzaţie cu soluţiile sale pentru noul val de producători care ajunge pe mal în lumea fabricaţiei aditive.
Înfiinţat în 2018, AM-Flow este acum lider în automatizarea fabricaţiei aditive (aspectul industrial al imprimării 3D). „Misiunea noastră”, spune Stefan Rink, CEO la AM-Flow, „este aceea de a-i furniza industriei globale a fabricaţiei aditive tehnologia noastră ultramodernă Industria 4.0. Crearea unor procese de fabricaţie aditivă (imprimare 3D) digitalizate de la un capăt la altul şi sprijinirea în vederea atingerii potenţialului maxim al fabricaţiei aditive, de la democratizarea designului la fabricarea sustenabilă.”

Răspunsul la provocări unice

Pentru producătorii care utilizează imprimante 3D industriale, lumea produselor cu grad mare de diversitate şi volum ridicat prezintă provocări unice. În mod normal, când se începe automatizarea unui proces în fabrică, primul pas este standardizarea portofoliului de produse. În cazul fabricaţiei aditive, variaţia este cuvântul de ordine. De exemplu, în prezent sunt imprimate zilnic varietăţi infinite de geometrii şi materiale în volume mari. „Când ai o fabrică ce produce o gamă variată de piese sau obiecte imprimate 3D la aceeaşi imprimantă, acestea trebuie despachetate, curăţate, identificate, sortate, vălţuite şi, de regulă, vopsite înainte de ambalare şi expediere”, explică Carlos Zwikker, CCO la AM-Flow. „Este vorba de foarte multe procese, care acoperă un spaţiu de producţie mare şi care necesită un volum şi mai mare de muncă manuală.” de aceea, AM-Flow are obiective clare, înglobate în soluţii de sistem bine definite.

O abordare inovatoare a afacerilor

AM-Flow are o abordare logică a automatizării, cu soluţii modulare disponibile pentru fiecare etapă a procesului de fabricaţie aditivă. Identificarea automată, inspecţia vizuală automată numai pe baza geometriei piesei, sortarea, preluarea, ambalarea, etichetarea şi transportul sunt fiecare module separate dintre care clienţii pot alege. În plus, compania are şi un mod inovator de a face afaceri, cu un model de afaceri inteligent, care ajută clienţii să facă primul pas.
„Clienţii care nu sunt foarte hotărâţi să se angajeze într-o investiţie iniţială completă sunt încurajaţi să preia soluţiile noastre şi să plătească în funcţie de utilizare”, spune Carlos Zwikker. Aceasta înseamnă o investiţie iniţială minimă, cu toate avantajele AM-PICK, AM-VISION, AM-SORT, AM-BAGGING şi AM-ROUTE disponibile într-o înţelegere de tip „plăteşti pe măsură ce te dezvolţi”.

Unitate de fabricaţie aditivă inteligentă

Pe măsură ce aceşti clienţi se dezvoltă, afacerea lor se extinde şi nevoile privind anumite informaţii legate de producţie şi de fluxul de lucru se măresc, moment în care serviciul AM-EXPERT intră în joc. „Lucrăm cu clienţii pentru a le analiza fluxul de lucru existent şi pentru a căuta potenţial de îmbunătăţire”, spune Carlos, „ajutându-i să-şi dezvolte afacerea şi căutând domenii care pot beneficia cel mai mult de automatizare. Clienţii noştri finali deja proiectează încontinuu la nivel global, iar imprimantele 3D sunt în funcţiune non-stop.” Ultimul pas pentru a avea o fabrică inteligentă este de a automatiza etapele proceselor manuale rămase între imprimante şi centrul de distribuţie. Aceasta va reduce substanţial costul per piesă şi va duce la adoptarea suplimentară a fabricaţiei aditive.

Colaborarea dintre om şi robot

Pentru companiile în creştere, precum şi pentru cele cu procese deja extinse în hala de producţie, AM-ROUTE este soluţia ideală pentru transport intern. Datorită asistenţei de la OMRON, o anumită operaţiune nu mai necesită acelaşi nivel de interacţiune umană: transportul intern, dirijarea bunurilor dintr-un punct în altul în interiorul unităţii. „Operaţiunea de mutare a articolelor (semi)finisate de la un proces de producţie la altul sau către centrul de distribuţie este acum automatizată. Cu ajutorul OMRON, oferim un robot mobil complet autonom (AMR), şi anume AM-ROUTE”, spune Stefan Rink.

Urmărire şi asigurare a trasabilității în buclă închisă

Pentru Ronald Mol, manager regional de cont la OMRON în Ţările de Jos, este un parteneriat perfect: „Suntem încântaţi să lucrăm cu AM-Flow pentru a le pune clienţilor la dispoziţie avantajele robotului nostru mobil autonom (AMR) LD-60. Această unitate din seria LD are o sarcină utilă de 60 kg, un sistem de navigare în funcţie de caracteristicile naturale şi poate fi implementat cu uşurinţă într-un cadru industrial, fără a fi necesare modificări ale unităţii.” LD-60 este un robot autonom, cu cartografiere automată şi operare cu navigare automată, care îşi planifică automat traseul pentru a evita coliziuni, folosind o scanare cu laser de securitate şi cu un laser în faţă jos pentru detectarea obstacolelor. Conectat la sistemul fabricii prin Wi-Fi, poate fi programat să facă naveta între staţii (cu o viteză de 1,8 m/s), colectând şi livrând piese, cu o trasabilitate completă a tuturor pieselor în fiecare etapă.

Inteligenţă autonomă

„Acesta este un vehicul inteligent care acţionează în cadrul unui sistem inteligent”, spune Ronald, „lucrând pentru a maximiza durata de funcţionare a utilajelor prin reducerea timpului de inactivitate şi eliminând erorile umane. Întregul portofoliu de servicii şi soluţii oferite de AM-Flow este perfect sincronizat cu trecerea într-o măsură tot mai mare la automatizare, iar AMR de la OMRON fac parte din această ofertă. Vom continua să susţinem AM-Flow şi pe clienţii săi, de fapt orice companie care doreşte să beneficieze de puterea transformatoare a Industriei 4.0.”
Pentru mai multe informaţii despre acest articol, contactaţi OMRON sau AM-Flow.

Contactaţi specialiştii Omron

Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.
  • Omron Europe

    Omron Europe