Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Marcajul CE oficial (CEM)

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Marcajul CE oficial (CEM)

Din experienţa noastră, aflăm că numeroase utilaje noi sau linii de producţie nou instalate manifestă o oarecare formă de neconformitate. Acestea nu sunt întotdeauna la fel de sigure pe cât ar putea fi. În consecinţă, marcajul CE de pe un utilaj poate să nu fie unul valid, pur şi simplu din cauza cerinţelor specifice a utilajelor cu marcaj CE.

Contactaţi-ne pentru a ne consulta cu privire la securitatea utilajelor

Accelerarea procesului de marcare cu marcajul CE

Un marcaj CE reprezintă declaraţia producătorului conform căreia utilajul respectă directivele UE relevante. În majoritatea cazurilor, acestea sunt directivele privind utilajele, tensiunea joasă şi EMC. Un marcaj CE este necesar nu numai pentru un utilaj care trebuie comercializat pe piaţă, ci şi atunci când creaţi un utilaj pentru propriul uz intern. Putem furniza toate evaluările şi documentaţiile cheie de care aveţi nevoie pentru a aplica marcajul CE şi ne asigurăm că este unul valid.

Când sunt necesare modificări la designurile dvs. originale, vă putem susţine în continuare cu designul, proiectarea, instalarea şi testarea funcţiilor de securitate şi putem furniza documentaţia pentru includerea în dosarul tehnic pe care vă putem ajuta să îl creaţi.

Chiar şi liniile de producţie ar putea fi supuse procedurii de marcare CE şi evaluărilor de securitate. Condiţia respectivă este îndeplinită odată ce linia de producţie care poate fi clasificată ca ansamblu de utilaje este pusă în funcţiune sau este extinsă cu utilaje noi. Conform Directivei privind utilajele, linia de producţie devine ansamblu de utilaje dacă mai multe utilaje sunt integrate împreună pentru a efectua o funcţie comună, iar această funcţie nu poate fi îndeplinită când unul dintre utilaje se opreşte din funcţionare. Astfel, se impune obligaţia de a evalua acest ansamblu de utilaje într-un mod similar cu evaluarea utilajului individual.

Câteva dintre sarcinile de marcare CE

Omron se asigură că întregul proces este facil şi eficient.

 • Evaluarea de risc a utilajului

 • Inspecţia utilajului conform tuturor Cerinţelor esenţiale privind sănătatea şi securitatea din Directiva privind utilajele

 • Inspecţia sistemului electric conform IEC EN 60204-1

 • Inspecţia sistemului pneumatic conform EN ISO 4414

 • Inspecţia sistemului hidraulic conform EN ISO 4413

 • Inspecţiile conform tuturor celorlalte standarde EN ISO aplicabile pentru utilaj

 • Testarea zgomotului

 • Testarea EMC

 • Calcularea nivelurilor de performanţă conform EN 13849-1 pentru orice funcţii de control aferente securității.

 • Calculul şi furnizarea documentaţiei în care se arată calculele vitezei de apropiere şi ale poziţionării pentru toate dispozitivele ESPE de pe utilaj, precum perdele de lumină, scanere, senzori cu un singur fascicul şi toate celelalte dispozitive care se încadrează în sfera de aplicare a EN ISO 13855.

 • Calculul şi furnizarea documentaţiei în care se arată poziţionarea corectă a protecţiilor şi a interblocărilor pentru protecţii, în sfera de aplicare a EN 14120 şi, respectiv, a EN 14119.

 • Crearea Dosarului tehnic pentru utilaj.

 • Crearea Declaraţiei de conformitate sau a Declaraţiei de încorporare pentru utilaj.

 • Crearea Declaraţiei de conformitate CE sau a declaraţiei de încorporare pentru a fi semnată de către client.

Cum funcţionează

Lucrând îndeaproape şi „în parteneriat” cu dvs. sau cu partenerii, furnizorii (sau reprezentanţii dvs. autorizaţi, dacă sediul dvs. este în afara UE) vă ajutăm să obţineţi marcajul CE legal oficial pentru utilajele dvs.