Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la TheOpenVentilator: producţia în serie a ventilatoarelor va începe după teste clinice de succes în Spania

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

TheOpenVentilator: producţia în serie a ventilatoarelor va începe după teste clinice de succes în Spania

OMRON a contribuit, prin asociaţia non-profit TheOpenVentilator, la dezvoltarea unui ventilator de urgenţă pentru uz compasional, fabricat cu echipamente de calitate şi fiabilitate industrială, pentru a ajuta pacienţii care au nevoie de ventilare mecanică din cauza infectării cu COVID-19.

Dintre diferitele proiecte prezentate Ministerului Sănătăţii din Spania, proiectul TheOpenVentilator care are la bază programului ştiinţific pentru tineri Celera din Spania, a fost primul care a primit aprobarea de la Laboratorul Central Oficial de Inginerie Electrică din Spania (LCOE), care este controlat de Agenţia Medicamentelor şi Produselor Medicale din Spania. Ventilatorul este similar dispozitivelor care sunt disponibile deja şi după încheierea pandemiei, poate să fie aprobat pentru a primi marcajul CE.

Proiectul a fost realizat în timp record datorită finanţării primite de la Fundaţia Mapfre şi susţinerii oferite de Comunitatea Madrid, de Universitatea Rey Juan Carlos şi de un consorţiul amplu de companii.

Ventilator de mare capacitate pentru utilizare intensivă

Ventilatorul a fost dezvoltat în mai puţin de două săptămâni de TheOpenVentilator datorită unor eforturi de cercetare şi dezvoltare considerabile şi este testat deja pe pacienţi în cadrul unui studiu clinic pentru uz compasional, desfăşurat la Spitalul de Alcorcón din Madrid şi Vall d´Hebron din Barcelona. În plus, acesta şi-a demonstrat capacitatea de a rezista la utilizare intensivă cu parametrii medicali necesari, pentru a proteja sănătatea pacienţilor afectaţi de COVID-19.

Dispozitiv este similar ventilatoarelor comerciale care sunt disponibile deja, dar este mai avansat decât cele care sunt utilizate în prezent ca soluţie de urgenţă în spitalele de campanie. Acesta are o funcţie de învăţare automată care îi permite să înveţe şi să-şi regleze performanţa la nevoile medicale în timp real.

Producţia în serie va fi posibilă la un cost mult mai redus decât pentru ventilatoarele aflate pe piaţă momentan. Acest fapt se datorează colaborării unui consorţiu de companii care au facilităţi, angajaţi şi componente în comun în Madrid şi Barcelona. OMRON şi-a adus contribuţia asigurând expertiza în domeniul echipamentelor electronice pentru industria sanitară, alături de Fabrez, Igus şi Finsa.

Rolul Fundaţiei Mapfre a fost esenţial pentru asigurarea finanţării pentru dezvoltarea şi fabricarea prototipului. Primele 50 de dispozitive vor fi donate de Fundaţie câtorva spitale din Spania.

Obiectivul este furnizarea în comunităţile spaniole a unui dispozitiv robust şi funcţional, care ajută personalul medical să salveze vieţi. În acest scop, Universitatea Rey Juan Carlos a participat ca promotor al acestui proiect.

Procesul a necesitat şi clarificarea unui cadru juridic complex, atât din punct de vedere economic, cât şi medical. Pentru a rezolva toate aspectele juridice, TheOpenVentilator a avut o colaborare foarte valoroasă cu firma de avocatură CECA MAGÁN Abogados.

OpenVentilator misc

Prima soluţie aprobată de autorităţile sanitare din Spania

„Obiectivul nostru este să creăm o soluţie care să fie practic echivalentă cu ventilatoarele comerciale deja aprobate şi în care specialiştii din domeniul medical să poată avea încredere”, declară Javier Asensio, coordonator medical din cadrul TheOpenVentilator şi medic la Spitalul 12 de Octubre.

„Nu este un simplu ventilator portabil care ajută spitalele de campanie să depăşească criza”, adaugă Javier González, inginer de materiale şi responsabilul proiectului. „Am realizat un dispozitiv robust şi funcţional, la un cost foarte redus şi cu o capacitate de producţie scalabilă”.

În privinţa altor proiecte similare care se desfăşoară în prezent, Álvaro Gallego, coordonatorul de produs, afirmă: „Nu îi considerăm concurenţi, ci proiecte fundamentale şi interconectate în lupta împotriva coronavirusului pentru care trebuie să ne unim forţele. Suntem convinşi că TheOpenVentilator are un set de funcţii tehnice şi medicale dintre cele mai complete şi sigure. De fapt, acesta este primul echipament care a fost aprobat de autorităţile sanitare din Spania”.

Open-Ventilator OMRON misc

Detaliile tehnice şi capacitatea de producţie în serie

Rolul companiei OMRON în acest proiect are la bază furnizarea de inovaţii şi soluţii tehnologice în beneficiul societăţii, cu accentul pe design, susţinerea dezvoltării, programarea şi furnizarea componentelor electronice necesare pentru ventilator. Ventilatorul poate fi replicat uşor, având un design robust, realizat din piese mecanice din oţel inoxidabil, tăiate cu laser şi din componente electronice de nivel industrial care sunt standardizate şi uşor disponibile.

Controlerul Sysmac se face remarcat datorită caracteristicilor sale tehnice. Acesta permite specialiştilor medicali să implementeze modurile de ventilaţie cel mai des folosite de ventilatoarele cunoscute, combinând reglarea avansată a procesului şi învăţarea automată, care permite adaptarea mişcărilor servoacţionării pentru mecanismul de ventilaţie în funcţie de nevoile pacientului. Dispune şi de un ecran de şapte inchi care indică presiunea şi debitul aerului în timp real. Toate aceste componente sunt integrate în platforma de automatizare Sysmac de la OMRON care garantează coordonarea între diferitele componente.

TheOpenVentilator peop

Obiectivul: ajutarea pacienţilor să învingă COVID-19

Raúl Nicolás, Inginer la Soluţii de Robotică în cadrul OMRON Iberia, declară: „Suntem foarte mândri de inginerii care se ocupă de cercetare şi dezvoltare, care au participat voluntar la acest proiect. Este un moment crucial în care trebuie să dăm dovadă de armonie între companii, instituţii şi oameni. Cei patru colegi ai noştri au depus eforturi susţinute începând de pe 23 martie, lucrând zi şi noapte, pentru a crea cel mai bun ventilator posibil pentru a ajuta oamenii care au cea mai mare nevoie de el în această criză sanitară fără precedent”.

„Am făcut tot posibilul pentru a echipa ventilatorul cu cele mai adecvate componente electronice, urmând recomandările medicale şi simplificând producţia datorită celei mai bune tehnologii industriale disponibile pe piaţă”, continuă Raúl Nicolás.

TheOpenVentilator a trecut cu succes de toate testele aplicabile conform reglementărilor curente, inclusiv cel privind siguranţa electrică şi verificările compatibilităţii electromagnetice, realizate de LCOE, plus studiile clinice la diferite spitale din Spania. Acestea vor permite începerea producţiei în serie a ventilatorului care va ajuta pacienţii şi va reduce criza de ventilatoare din toată lumea.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi TheOpenVentilator.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn