Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Convertizor de frecvență compact Q2V – Calitate asigurată

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Convertizor de frecvență compact Q2V – Calitate asigurată

Unitatea Q2V combină funcţionarea uşoară cu controlul de înaltă eficienţă pentru aproape orice tip de motor de c.a., reducând necesitatea de întreţinere şi economisind în acelaşi timp energie.

Noua unitate Q2V compactă facilitează controlul flexibil şi eficient din punct de vedere energetic pentru motoarele cu inducţie (IM), pentru motoarele cu magneți permanenți (PM) şi pentru motoarele sincrone cu reluctanţă variabilă (SynRM). Un invertor controlează frecvenţa puterii furnizate unui motor de c.a., pentru a controla turaţia şi acceleraţia pompelor, ventilatoarelor şi altor utilaje industriale.

Instalare şi configurare uşoare

Unitatea Q2V este proiectată pentru punerea comodă în funcţiune: toate intrările şi ieşirile sunt echipate cu terminale fără şurub, iar hardware-ul este simplificat datorită unui filtru EMC (compatibilitate electromagnetică) încorporat şi unei funcţii STO (Safety Torque Off), precum şi datorită unui tranzistor de frânare. Avantajul constă în eficienţa economică, datorită unui efort mai mic de cablare. O funcţie de configurare inteligentă a aplicaţiilor îndrumă utilizatorii în procesele de setare a parametrilor.

Versatilitatea aplicaţiilor

În plus faţă de manipularea diferitelor tipuri de motoare cu c.a., unitatea Q2V funcţionează într-un regim nominal dublu, care include regim intensiv şi regim normal. Aceasta are drept rezultat flexibilitatea aplicaţiilor, care permite ca acelaşi model de invertor să acţioneze motoare cu diferite regimuri nominale, în funcţie de caracteristicile sarcinii. Pentru versatilitate suplimentară, utilizatorii pot personaliza convertizorul de frecvență conform cerinţelor lor specifice, cu programe expert pentru aplicaţii. Instrumentele de dezvoltare grafică le permit utilizatorilor să-şi dezvolte propriile programe şi menţin know-how-ul la nivel intern.

Robusteţe dovedită pentru reducerea duratei de nefuncționare a utilajelor

Unitatea Q2V rezistentă este protejată de praf şi umiditate şi este proiectată să funcţioneze timp de 10 ani la temperaturi de până la 50 °C, fără întreţinere. Mulţumită achiziţiei de date la nivelul dispozitivului, utilizatorii pot preveni potenţiale defecţiuni şi pot evita perioade neplanificate de inactivitate. Unitatea Q2V poate urmări şi înregistra datele pe un card SD local sau poate furniza date sistemelor IT prin intermediul controlerelor NX/NJ de la Omron.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice

Unitatea Q2V îmbunătăţeşte eficienţa energetică a tuturor componentelor din buclă. Mulţumită metodelor speciale de control al motoarelor, precum EZ Vector pentru pompe şi ventilatoare, aceasta poate acţiona motoare eficiente în cel mai eficient mod. Algoritmii săi avansaţi de control al motorului măresc eficienţa cu până la 6% pentru motoare asincrone şi cu până la 2% pentru motoare cu magneţi permanenţi, în comparaţie cu convertoarele de frecvență convenţionale. Unitatea Q2V este livrată cu funcţii suplimentare dedicate de economisire a energiei, pentru aplicaţii în care sarcinile au caracteristici de cuplu variabile sau reduse. Acestea vor optimiza în mod automat economiile de energie, însumând o economie de energie de până la 50%.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn