Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Descoperiţi noile controlere NX502 de la OMRON

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

OMRON lansează controlerele NX502 cu informaţii avansate şi control de securitate

Noile controlere OMRON contribuie la obţinerea unei producţii de înaltă calitate şi la îmbunătăţirea productivităţii energetice.

OMRON a anunţat astăzi că va lansa controlerele de automatizare din seria NX NX502 cu control avansat al informaţiilor şi control de securitate, simultan cu noile unităţi EtherNet/IPTM NX-EIP201. Lansarea globală va avea loc pe 24 aprilie.

Această lansare răspunde la creşterea eforturilor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon în unităţile de producţie care încep să acorde prioritate gestionării ESG (mediu, social şi guvernanţă). Liniile de producţie pentru produse de înaltă tehnologie în evoluţie rapidă, cum ar fi xEV-urile (vehicule electrice cu autonomie extinsă) şi dispozitivele digitale, trebuie să poată face faţă schimbărilor bruşte ale cererii şi să dispună de echipamente care să se adapteze cu uşurinţă la aceste schimbări.

Noile unităţi NX502 CPU şi NX-EIP201 EtherNet/IP utilizează tehnologiile avansate unice OMRON de procesare a informaţiilor, de comunicaţii şi memoria de mare capacitate pentru a realiza analiza în timp real şi modularizarea proceselor*1. Această abordare contribuie la îmbunătăţirea sustenabilităţii şi la reducerea la minimum a risipei la locurile de producţie, precum şi la scurtarea timpilor de execuţie la schimbarea liniilor.

Caracteristici principale

(1) Colectarea datelor cu cea mai mare precizie din lume*2 şi capacităţile de transfer de mare capacitate ajută la reducerea cantităţii de pierderi şi deşeuri la locurile de producţie 

Capacitatea de colectare a datelor de înaltă precizie a NX502, cu o fluctuaţie de 1 μs sau mai mică şi o capacitate de transfer de date de aproximativ patru ori mai mare decât cea a controlerelor de clasă echivalentă*3, permite analiza în timp real a datelor legate de producţie, cum ar fi temperatura, presiunea şi debitul, care se pot reflecta în condiţiile de procesare. Această caracteristică permite îmbunătăţirea rapidă a proceselor şi reduce pierderea de resurse în diverse locuri de producţie.

【Exemplu de aplicaţie】 Procesul de fabricare a cristalului necesar pentru prelucrarea precisă a produsului

Producţia de cristale de înaltă calitate necesită monitorizarea în timp real şi fluctuaţia datelor legate de producţie pe baza unor condiţii variabile. Limitările performanţelor de comunicare reprezintă un obstacol în calea unei calităţi stabile a producţiei. Capacitatea ridicată de procesare a informaţiilor a NX502 permite identificarea timpurie a cauzelor problemelor de proces, ceea ce duce la îmbunătăţirea condiţiilor de producţie şi la o producţie de masă stabilă de cristale, de exemplu pentru celulele solare.

(2) Prima tehnologie de control integrat din seria NX*4 pentru securitate la scară largă şi de mare viteză reduce timpii de execuţie la schimbarea liniilor de producţie

NX502 şi NX-EIP201 dispun de tehnologie de control integrat, permiţând controlul liniilor de producţie la scară largă cu divizare a modulelor prin intermediul a până la opt separări ale sistemului de reţea şi până la 254 de conexiuni de securitate 4. Această abordare permite ajustarea şi verificarea proceselor parţiale cu un impact minim asupra operaţiunilor generale, chiar şi pe liniile mari. De asemenea, ajută la maximizarea productivităţii energetice şi reduce semnificativ timpii de execuţie la schimbarea liniilor.

【Exemplu de aplicaţie】 Linie de sudare a cadrelor de caroserie care manipulează o mare varietate de produse

Pe măsură ce nevoile pieţei se diversifică, ar putea fi necesar să se adauge sau să se modifice procesele în timp ce se desfăşoară producţia mixtă a diferitelor modele de vehicule. Pentru a minimiza timpii de execuţie prin oprirea doar a pieselor relevante, NX502 şi NX-EIP201 separă sistemele de reţea, inclusiv securitatea, permiţând reacţii flexibile la modificări detaliate în locurile de producţie, cum ar fi adăugarea de procese de sudură. Această caracteristică contribuie la îmbunătăţirea eficienţei producţiei.

OMRON îşi valorifică forţa în domeniul tehnologiei de control în cadrul conceptului inovator de automatizare pentru a îmbunătăţi productivitatea la unităţile de producţie. În viitor, compania îşi propune să realizeze unităţi de producţie durabile, inclusiv neutralitatea emisiilor de carbon în producţie, continuând în acelaşi timp să îmbunătăţească productivitatea. OMRON va contribui la viitorul omenirii, al industriilor şi al globului prin intermediul automatizării inovatoare.

Citiţi mai multe despre seria NX5

Notă

*1. Modularizarea înseamnă împărţirea fiecărui proces din linia de producţie în unităţi funcţionale şi facilitarea modificărilor flexibile.

*2. Pe baza cercetărilor OMRON la data de 31 martie 2023.

*3. Comparaţie cu NJ501. Pe baza cercetărilor OMRON la data de 31 martie 2023.

*4. Tehnologia multi-core unică de la OMRON realizează simultan procesarea informaţiilor, procesarea securităţii şi controlul.

*4. Standardele de comunicaţii de securitate„CIP Safety™” şi „FSoE (Safety over EtherCAT®)”.

EtherCAT®, Safety over EtherCAT®, sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate, licenţiate de Beckhoff Automation GmbH, Germania.

EtherNet/IP™ şi CIP Safety™ sunt mărci comerciale ODVA.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn