Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Noua serie NX de controlere de securitate prin reţele

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Noua serie NX de controlere de securitate prin reţele

Primul controler de securitate avansat din lume care va susţine două reţele industriale de Securitate pentru sistemele de roboţi industriali

Noua noastră serie NX de controlere de securitate prin reţele este prima pe plan mondial care susţine două protocoale de securitate: CIP Safety™*2 adoptat de producătorii de roboţi industriali şi Safety over EtherCAT®*3 (FSoE) care asigură un răspuns de mare viteză.

Producătorii de automobile şi de alimente trebuie să schimbe în mod flexibil configuraţiile liniilor de producţie pentru a crea produse în volume mici şi cu un grad ridicat de diversitate şi pentru a gestiona ciclurile scurte de existenţă a produselor. Sistemele de securitate opresc liniile şi instalaţiile de producţie pentru a proteja oamenii împotriva eventualelor pericole, precum roboţii aflaţi în funcţiune. Cu toate acestea, în cazul controlerelor de securitate convenţionale, trebuie verificat sistemul de securitate pentru întreaga linie, chiar şi atunci când se schimbă numai o parte a liniei. Există o cerere tot mai mare de sisteme de securitate avansate, cu instalare şi întreţinere uşoare, datorită adoptării pe scară largă a roboţilor şi a numărului insuficient de administratori cu experienţă în materie de securitate.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor cereri, am dezvoltat controlerul de securitate prin reţele seria NX, care permite construirea uşoară a sistemelor de securitate pentru liniile mari de producţie cu ajutorul roboţilor industriali, precum şi pentru echipamentele de fabricaţie care necesită un control de mare viteză. Acesta asigură controlul modular al securităţii, eliminând nevoia de oprire a întregii linii de producţie în cazul schimbării sau întreţinerii configuraţiei. Programarea automată pentru sistemele de securitate, simularea offline şi un test funcţional online pentru verificarea programelor de securitate reduc timpul necesar de la proiectare la verificarea securităţii. Mai mult, înregistrarea datelor privind securitatea le permite chiar şi lucrătorilor fără experienţă să identifice cauza unei opriri bruşte a liniei, contribuind la maximizarea productivităţii.

Controlerul de securitate prin reţele seria NX constă din următoarele unităţi:

Caracteristici:

1. Două reţele diferite într-un singur sistem de securitate, pentru satisfacerea necesităţilor clienţilor

  • Controlerul de securitate prin reţele seria NX conectat cu controlerul de automatizare a maşinilor NX102 permite utilizarea simultană a EtherNet/IP™ + CIP Safety™ şi a EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT).
  • Sistemele de securitate pentru roboţii CIP Safety™ de la diferiţi furnizori pot fi construite cu uşurinţă.
  • Unitatea CPU de securitate NX-SL5700 asigură până la 254 conexiuni CIP Safety™, permiţând construirea sistemelor de securitate pentru linii de producţie de anvergură.
  • Controlerul de securitate prin reţele seria NX în combinaţie cu controlerul de automatizare a maşinilor NX102 asigură controlul securităţii în timp real pentru până la 12 motoare, utilizând EtherCAT® şi FSoE.

2. Mediu de dezvoltare integrat Sysmac Studio pentru programarea rapidă a securităţii. 

  • Programarea automată reduce timpul de programare a controlului de securitate.
  • Simularea offline permite verificarea programelor fără conectarea componentelor hardware.
  • Testul funcţional online oferă instrucţiuni pe ecran pentru verificarea sistemelor de securitate la configurarea liniei pentru a raporta datele de ieşire, permiţându-le chiar şi utilizatorilor fără experienţă să testeze sistemele de securitate.

3. Întreţinere uşoară şi depanare rapidă

  • Înregistrarea datelor privind securitatea contribuie la identificarea rapidă a cauzei opririi unei linii.
  • Restabilirea unităţii de securitate permite înlocuirea uşoară a componentelor hardware fără utilizarea de software.

Un card SD care conţine setările de înregistrare este utilizat pentru înregistrarea datelor privind securitatea. Când sunt îndeplinite condiţiile de declanşare iniţială, variabilele specificate ale dispozitivelor şi variabilele expuse pot fi înregistrate în ordine cronologică şi stocate pe cardul de memorie. Această funcţie contribuie la identificarea rapidă a unei opriri bruşte a sistemului şi la determinarea măsurilor preventive.

Utilizând controlerul de securitate prin reţele seria NX, Omron urmăreşte în continuare îmbunătăţiri remarcabile în domeniul productivităţii şi al securităţii pentru industria globală a fabricaţiei şi accelerează materializarea „Automatizării inovatoare!” împreună cu companiile sale client.

Omron NX-Series Safety Network Controller
  • Omron NX-Series Safety Network Controller

    Omron NX-Series Safety Network Controller

    NX Series CIP Safety Controller with EtherCAT and Ethernet/IP capabilities. In addition to new hardware, Sysmac Studio new functions include Automatic Programming, Safety Data Logging, and Online Functional Test. For more information visit: USA Canada Mexico

    03:22

Citiţi mai multe despre produsele noastre CIP Safety

Citiţi mai multe despre soluţia noastră hibrid de securitate NX

*1 Pe baza investigaţiei OMRON din iulie 2018. 

*2 CIP Safety™ (Common Industrial Protocol) adaugă funcţionalitatea de securitate la reţeaua industrială EtherNet/IP™ care este utilizată la scară largă în întreaga lume. 

*3 Safety over EtherCAT® este un protocol de securitate pentru reţeaua industrială EtherCAT®.

Sysmac este o marcă comercială sau o marcă comercială înregistrată a OMRON Corporation în Japonia şi în alte ţări pentru produsele OMRON de automatizare industrială.

EtherCAT® este o marcă comercială înregistrată şi o tehnologie brevetată, licenţiată de Beckhoff Automation GmbH, Germania.

Safety over EtherCAT® este o marcă comercială înregistrată şi o tehnologie brevetată, licenţiată de Beckhoff Automation GmbH, Germania. EtherNet/IPTM şi CIP SafetyTM sunt mărci comerciale ale ODVA.

Celelalte nume de companii şi nume de produse din acest document sunt mărci comerciale sau mărci comerciale înregistrate ale companiilor respective.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn