Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Noua serie RX2 – The Driving Evolution

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Noua serie RX2 – The Driving Evolution

Invertorul versatil de uz general ajută la maximizarea performanţei, economisind totodată energie.

Omron a lansat noile invertoare de frecvenţă de înaltă performanţă RX2 pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale integratorilor de sistem, ale constructorilor şi fabricanţilor de utilaje, ajutându-i să asigure productivitatea, calitatea şi fiabilitatea, pe lângă personalizarea uşoară. Invertoarele RX2 sunt concepute pentru aplicaţii precum controlul umplerii, lucrul cu presiune şi controlarea tensiunii, atât pentru motoarele cu magneţi permanenţi (MP), cât şi pentru motoarele de inducţie.

Deşi companiile mari din UE desfăşoară audituri pentru a căuta modalităţi de a reduce consumul de energie, este important ca acestea să investigheze fiecare componentă şi fiecare pas din procesul de producţie, pentru a identifica posibile îmbunătăţiri. Omron răspunde la această nevoie cu soluţii de automatizare inovatoare, care ajută companiile şi instituţiile guvernamental să-şi atingă scopurile legate de eficienţa energetică.

Invertoarele sunt folosite pentru a controla frecvenţa puterii furnizate motoarelor cu c.a., pentru a regla viteza de rotaţie, dar şi acceleraţia motoarelor, în funcţie de cerinţele aplicaţiei. În acelaşi timp, invertoarele pot ajuta la desfăşurarea acestor procese în cel mai economic mod posibil.

Evoluţia tradiţiei şi facilitatea înlocuirii

Noua serie RX2 oferă o reglare automată care maximizează performanţele motorului MP, ajutând la economisirea energiei. Regimul nominal dublu al predecesorului său RX, care includea regimuri normale (ND) şi intensive (HD) este acum dezvoltat într-un regim nominal triplu. Astfel, este posibilă folosirea unui singur invertor pentru o gamă largă de aplicaţii ale motorului, minimizând amprenta şi maximizând performanţa.

Seria RX2 păstrează aceleaşi dimensiuni de montare ca modelul precedent RX, oferind o înlocuire uşoară a panoului de control existent şi aceleaşi spaţii de montare. În plus, poate fi folosit software-ul CX-Drive existent. Cu acest software, setările parametrilor şi programele folosite pentru modelul anterior pot fi convertite cu uşurinţă şi transferate la noile invertoare RX2.

Datorită filtrului de zgomot încorporat, ce respectă Directiva europeană EMC (IEC61800-3 Mediul 2, Categoria C3 şi Echipamentele de conversie a energiei UL / UL61800-5-1), utilizatorii nu au nevoie de hardware extern adiţional, evitându-se costurile suplimentare. Cu noua interfaţă LCD complet color, instalarea şi operarea sunt intuitive şi uşoare. Funcţia de copiere a parametrilor le permite utilizatorilor să copieze rapid setările la alte invertoare RX2. Invertorul RX2 poate de asemenea să efectueze un control secvenţial simplu, programat folosind software-ul de asistenţă CX-Drive.

Costuri optimizate, siguranţă şi conectivitate

Controlul macaralei, controlul tensiunii şi alte procese la scară mare ce necesită viteze mari de control pot fi configurate fără un PLC, optimizând costurile. În plus, RX2 dispune de caracteristica standard Safe Torque Off (STO), pentru a răspunde cerinţelor de siguranţă a utilajelor. Este certificat conform standardelor de siguranţă IEC 61800-5-2:2016 STO SIL3 şi ISO 13849-1:2015 Cat.4 PLe. Invertoarele RX2 pot fi conectate la controlerele de automatizare a utilajelor NX şi NJ de la Omron, pentru a îmbunătăţi dezvoltarea şi randamentul producţiei (opţiunea EtherCAT va fi disponibilă în curând).

„Noile noastre invertoare RX2 oferă performanţe înalte. Scopul nostru este să evoluăm în permanenţă cu invertoarele noastre, răspunzând unor nevoi ale pieţei precum eficienţa energetică sporită”, declară Alberto Fuentes, manager european de marketing pentru produse de acţionare. „În plus, trecerea la invertoarele RX2 este foarte uşoară pentru clienţii existenţi, deoarece RX2 este şi mai intuitiv şi mai rapid de folosit decât modelul RX precedent.”

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn