Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la 2.512 modele de senzori de proximitate din seria E2E NEXT

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

2.512 modele de senzori de proximitate din seria E2E NEXT

Senzorii sunt prevăzuți cu funcționalități IoT pentru întreținerea predictivă și îmbunătățirea disponibilității echipamentelor industriale, datorită prevenirii opririlor și a perioadelor de nefuncționare.

OMRON a lansat, în total, 2.512 modele de senzori de proximitate de c.c. cu 3 fire din seria E2E NEXT, care promit să ofere cele mai mari distanțe de detecție din lume*1, recent echipate cu funcționalități IoT. Acești senzori reduc la o treime riscurile de oprire bruscă a instalației*2. De asemenea, detectează simptomele de avertizare ale unor asemenea opriri și notifică utilizatorii prin intermediul rețelei de comunicație. Aceștia contribuie la îmbunătățirea disponibilității echipamentelor industriale prin prevenirea opririlor neprevăzute ale instalațiilor și reducerea perioadelor de nefuncționare ale acestora.

În locațiile de producție, opririle neprevăzute ale instalațiilor constituie o problemă majoră de management, direct corelată cu pierderea unor oportunități de producție. Pentru reducerea la minimum a perioadei de nefuncționare, producătorii trebuie să asigure personal de întreținere în locația instalației, pentru remedierea defecțiunilor neprevăzute. Producătorii caută modalități de utilizare a dispozitivelor inteligente și a tehnologiei IoT pentru a menține și îmbunătăți ratele de funcționare a instalațiilor fără a se baza pe experiența și abilitățile umane.

În mod caracteristic, senzorii actuali de proximitate au distanțe de detecție reduse, ceea ce comportă unele riscuri. De exemplu, vibrațiile echipamentelor pot determina îndepărtarea exagerată sau intrarea în contact a senzorului cu obiectul controlat. Se consideră că aceste incidente sunt responsabile pentru circa 20% din situațiile de oprire a instalațiilor*3.

Senzorii de proximitate din seria E2E NEXT (modelele de c.c. cu 3 fire) sunt prevăzuți cu tehnologiile OMRON Thermal Distance Control și circuitele hibride PROX3, care permit distanțe de detecție cel puțin duble față de modelele precedente*4 și care reduc riscurile unor astfel de opriri ale instalațiilor cu un factor egal cu 3. Distanțele dintre corpurile senzorilor și obiectele detectate sunt constant monitorizate, iar utilizatorii sunt notificați prin intermediul comunicațiilor IO-Link*5 dacă distanțele respective cresc sau scad excesiv. Aceasta permite utilizatorilor să identifice simptome de avertizare ale opririi subite a instalațiilor, ceea ce oferă posibilitatea unei întrețineri oportune și, în ansamblu, asigură o funcționare stabilă a instalației, fără a trebui să se bazeze pe experiența sau abilitățile personalului de întreținere.

OMRON a creat un concept numit „automatizare inovatoare”, care constă din trei inovații sau „i-uri”: „integrat” (evoluția controlului), „inteligent” (dezvoltarea inteligenței prin ICT) și „interactiv” (o nouă armonizare între oameni și mașini). Demersul OMRON constă din îmbunătățirea semnificativă a productivității în locațiile unde se prestează efectiv activitatea în uzinele de producție. În acest sens, OMRON va continua să își extindă seria de dispozitive de control activate pentru IoT și, cu ajutorul clienților săi, să urgenteze elementul „inteligent” (respectiv trecerea la o producție mai inteligentă) în uzinele de producție, fapt esențial pentru implementarea conceptului „automatizare inovatoare”.

Caracteristici cheie ale senzorilor de proximitate din seria E2E NEXT (modele de c.c. cu 3 fire):

  • Cele mai lungi distanțe de detecție din lume*1, cel puțin duble față de produsele OMRON precedente*4. Aceasta permite un design mai aerisit, cu risc de contact mai redus.
  • Tehnologii pentru detecția stabilă pe distanțe mari: Thermal Distance Control 2 și circuitele hibride PROX3. Acestea permit caracteristici stabile de detecție pe distanțe mari, prin măsurarea cu precizie ridicată a caracteristicilor fiecărui senzor în condiții multiple de temperatură, precum și calculul valorilor de corecție utilizând propriul algoritm polinomial al OMRON, care este apoi integrat în circuitele hibride PROX3 ale senzorului.
  • Prevăzute cu IO-Link*6 ca standard. Aceasta permite utilizatorilor să afle starea mai multor senzori în timp real, dintr-o singură locație, ceea ce permite identificarea timpurie a locației și conținutul erorii.
  • Gamă amplă de modele. OMRON oferă o gamă de 2.512 modele, într-o varietate de dimensiuni fizice și cu distanțe de detecție diferite, în conformitate cu diferite necesități.

*1 Pe baza investigației modelelor de c.c. cu 3 fire, realizată de OMRON în decembrie 2018. *2 Pe baza investigaţiei Omron din decembrie 2018. *3 Pe baza investigației realizate de OMRON, în decembrie 2018, cu privire la cauzele opririi instalațiilor din fabricile de componente auto. *4 Comparație între produsele precedente (modelele cu 2 fire) și seria de modele E2E NEXT cu 3 fire. *5 Tehnologie standardizată de comunicare cu senzorii și mecanismele de acționare, recomandată de standardul internațional IEC 61131-9. *6 Numai seria de modele PNP E2E NEXT cu 3 fire este prevăzută cu tehnologia IO-Link; seria cu 2 fire nu este prevăzută cu această tehnologie.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn