Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la OMRON şi ICA Traffic prezintă prima soluţie de dezinfectare cu UV „Fabricat în Germania”

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

OMRON şi ICA Traffic prezintă prima soluţie de dezinfectare cu UV „Fabricat în Germania”

HERO21 se bazează pe robotul mobil autonom LD de la OMRON pentru maximum de eficienţă. Robotul mobil se deplasează autonom şi rapid prin camerele care urmează să fie dezinfectate.

Pandemia de coronavirus a determinat o creştere la cote ameţitoare a interesului şi a necesităţii de soluţii de dezinfectare automate. Cu HERO21, firma ICA Traffic GmbH din Dortmund oferă acum o abordare tehnologică inovatoare şi eficientă: dispozitivul mobil este prima soluţie de dezinfectare cu UV-C din categoria sa realizată şi construită în Germania şi care oferă o infrastructură de service la nivel naţional. Unitatea de dezinfectare cu lumină ultravioletă (UV) este montată pe un robot mobil LD de la OMRON. Alte ţări europene utilizează deja dezinfectarea cu ultraviolete în multe domenii. Cu toate acestea, piaţa germană a rămas mult în urmă.

Roboţii cu UV sunt mai eficienţi decât metodele tradiţionale de dezinfecţie

Metodele convenţionale de dezinfecţie, precum ştergerea şi frecarea, sunt deseori inadecvate şi pot chiar favoriza germenii rezistenţi. Cu ajutorul luminii UV, pe de altă parte, bacteriile, germenii şi viruşii pot fi eliminaţi mult mai eficient - mai ales pe suprafeţele şi în zonele de pe domeniul public care nu pot fi curăţate continuu cu dezinfectanţi. În afara spitalelor, exemplele specifice de utilizare includ tratarea apei potabile, dezinfectarea sistemelor de ventilaţie sau producţia de alimente.

În combinaţie cu roboţii mobili, dezinfectarea cu lumină UV poate fi efectuată automat, precis, rapid şi eficient. În acest sens, expertul în automatizări OMRON se bazează pe colaborarea cu parteneri cu experienţă, precum ICA Traffic, care şi-a instalat tehnologia UV pe roboţii mobili LD de la OMRON. HERO21 a fost realizat în colaborare cu Universitatea Ruhr din Bochum. Poate fi utilizat în medii medicale, precum şi în alte domenii, pentru dezinfectarea camerelor, protecţia angajaţilor şi, astfel, reducerea semnificativă a riscului de infecţie. Se obţine un nivel de dezinfectare de 99,99%, cu o acoperire de 360 de grade.

Calitatea dezinfecţiei în paralel cu siguranţa personală

Robotul se deplasează autonom prin camerele care vor fi dezinfectate. Dacă dispozitivul este pornit, poate fi condus în camerele contaminate prin intermediul unei aplicaţii instalate pe o tabletă, fără ca angajaţii să fie obligaţi să intre în camere. HERO21 scanează şi salvează toate datele camerei. Sistemul său special de senzori detectează dacă mai sunt persoane în cameră. În acest caz, robotul nu activează lumina, ci trimite la tabletă un mesaj de avertizare. Pe durata procesului de dezinfectare, senzorii săi pot detecta dacă o persoană deschide uşa, de exemplu, şi vor opri unitatea UV-C. Accentul pus pe performanţa dezinfectării în paralel cu siguranţa personală reprezintă, de asemenea, o caracteristică a aparatului HERO21.

Trei ore şi jumătate de dezinfecţie continuă

Steffen Kriege, director de vânzări la ICA Traffic, explică: „Robotul nostru dispune de toate atestările relevante şi este foarte fiabil. Piaţa germană este foarte pretenţioasă sub acest aspect. După o scurtă perioadă de încălzire, poate dezinfecta timp de până la 3,5 ore fără întrerupere. Aceasta este echivalent cu 14 camere a câte 25 de metri pătraţi, cu mai puţin de zece minute pentru o cameră. Durata de încărcare este de numai două ore.”

Standardele ridicate de calitate ale companiei au fost, de asemenea, decisive în alegerea partenerului tehnologic: „Am ales OMRON fiindcă am primit cel mai bun pachet de soluţii. Performanţa şi calitatea ne-au convins în egală măsură cu preţul şi parteneriatul cu contactele locale. Ideile noastre de design funcţional şi armonios pot fi, de asemenea, implementate în mod optim cu ajutorul OMRON: unitatea UV şi robotul trebuie să formeze un ansamblu de calitate”, comentează Kriege.

Kai-Uwe Freyer, inginer de vânzări de teren pentru automatizări şi acţionări la OMRON, adaugă: „HERO21 combină funcţionalitatea, siguranţa şi designul. Soluţia arată ca şi cum ar fi de tip monobloc. Suntem mulţumiţi că OMRON a putut susţine acest proiect important cu know-how-ul nostru.”

Primii roboţi HERO21 „pe platformă OMRON” urmează a fi livraţi în luna octombrie.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn