Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Chiar mai bun decât ochiul uman

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Chiar mai bun decât ochiul uman

Sistemul nou îmbunătățit de inspecţie cu cameră video OMRON seria FH

Noul sistem de inspecţie cu cameră video OMRON seria FH face ca inspecția și măsurarea să fie mai rapide şi mai precise decât oricând. Iar aceasta datorită unei noi camere video cu rezoluţie de 21 de megapixeli și cu o dimensiune totală a imaginii de până la 80 de megapixeli, care combină mai multe imagini, precum şi datorită celei mai mari viteze de procesare din industrie. În plus, seria oferă o tehnologie de iluminare complet nouă pentru inspecţie şi măsurare, tehnologie care crește capacitatea sistemului de a detecta zgârieturi mici și defecte minuscule. Această tehnologie nouă de iluminare – denumită Multi-Direction Multi-Color Light (MDMC – lumină multidirecţională şi multicolor) – este primul sistem de iluminare din industrie care modifică unghiurile de iluminare şi culorile în funcție de obiectul de inspectat. Aceasta înseamnă că poate detecta simultan defecte cu diferențe reduse de culoare, precum şi defecte cu diferite caracteristici. Până acum, acest lucru era posibil numai cu ochiul uman.

Rezultatul? Productivitate maximizată, defecte minime la nivel de produs final şi costuri mai mici.

Exact ceea ce caută fabricanții

Pentru a livra produsul perfect și pentru a satisface cererea crescândă a calității, producătorii cresc numărul de inspecţii vizuale, pentru a detecta defectele mici la nivelul produselor. Cu toate acestea, sensibilitatea necesară pentru a identifica aceste detalii necesită inspectori umani, care nu înseamnă numai costuri suplimentare, dar implică un risc de eroare din cauza oboselii. Acest lucru s-a schimbat acum prin noua seria FH îmbunătăţită şi prin camerele sale de înaltă sensibilitate, prin procesarea de mare viteză şi prin noua tehnologie de iluminare. Acum, producătorii se pot bucura de inspecţii vizuale automate, foarte fiabile, ultra-rapide şi extrem de detaliate… 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

fh xpectia news prod
Cu o gamă largă de camere digitale și de sisteme de iluminat, noul sistem de inspecţie cu cameră video din seria FH este, de asemenea, extrem de versatil și poate fi ușor integrat în aproape orice linie de fabricație.

Rezultatele inspecţiilor sunt stocate automat

În plus față de introducerea iluminatului MDMC, controlerele şi camerele digitale din seria FH au acum un upgrade care permite detectarea şi stabilirea cantitativă a diferenţelor minuscule pe care ochiul uman nu le poate identifica și gestionarea cantitativă a rezultatelor inspecţiei. Datorită vitezei mari de procesare şi datorită sincronizării rapide cu dispozitivele de automatizare prin intermediul unei rețele de comunicații, seria FH poate stoca toate rezultatele inspecţiilor necesare pentru conformitatea cu legile și cu reglementările din industria farmaceutică, fără a compromite productivitatea. În plus, modelul de iluminare al tehnologiei MDMC poate fi modificat flexibil, utilizând comutatorul de scenă din software. Chiar dacă sunt adăugate sau modificate elemente de inspectat pentru a satisface schimbările cererii, nu este nevoie să adăugați sau să reglaţi lumina – este suficient să modificaţi modelul de iluminare. Seria FH contribuie la asigurarea unei calităţi stabile de fabricaţie și la creşterea productivității.

Detectează defecte chiar mai bine decât ochiul uman

  • Lumina MDMC care schimbă în mod flexibil culorile şi unghiurile.
  • Procesarea stereo-fotometrică extrage defecte de suprafață chiar în cazul obiectelor texturate, din imaginea creată prin combinarea imaginilor de înaltă rezoluție, capturate în diferite direcții de iluminare.
  • Filtre care îmbunătățesc defectele cu contrast redus; aici sunt adăugate şi zgârieturile.

Acceptă comenzi de mare viteză şi de înaltă precizie ale utilajului

  • Tehnologia OMRON de procesare de imagine de mare viteză permite poziționarea într-un câmp de vizualizare larg, utilizând cea mai înaltă rezoluție din industrie, imagini de 80 Mpx*1.
  • Feedbackul vizual atinge o acurateţe de un micron, la o viteză de trei ori mai mare decât metoda tipică, atunci când sistemul din seria FH este conectat la alte dispozitive OMRON, cum ar fi controlerul de automatizare a utilajului și servomotoarele. Această nouă tehnologie de control transmite la viteze mari datele privind poziția detectată de sistemul din seria FH la motoare, evitând reîncercările cauzate de vibrațiile generate de fazele de lucru și de erorile subtile de mecanică.
  • Aplicația de parametrizare a robotului reduce efortul atât pentru proiectarea comunicaţiilor între seria FH și robot, cât și pentru stabilirea setării sistemului de inspecţie cu cameră video, care este necesară pentru aplicaţii de tipul Pick și Place (ridicare şi plasare), precum şi pentru alte aplicații unde roboţii industriali ai diferiţilor furnizori sunt conectaţi la sistemele de inspecţie cu cameră video.
  • Cu integrarea protocolului de comunicare Profinet, sistemul de inspecţie cu cameră video seria FH acceptă chiar mai multe standarde industriale. Aceasta permite o integrare ușoară în toate mediile de utilaje.

Stochează toate rezultatele inspecţiilor

  • Controlerul a fost îmbunătățit pentru a oferi o viteză de procesare de două ori mai mare, în comparaţie cu modelele convenţionale, permiţând astfel o inspecţie şi o stocare a rezultatelor inspecţiei la o viteză ridicată.
  • Rezultatele inspecţiilor pot fi stocate direct într-o bază de date prin intermediul controlerului de automatizare a utilajului, folosind EtherCAT®. Rezultatele asociate cu datele de imagine şi cu informaţiile aferente inspecţiei (de ex. data și ora, lotul) pot fi exportate.
  • O imagine de 80 Mpx se creează printr-o combinaţie de imagini capturate simultan şi transferate de până la patru camere digitale cu o rezoluţie de 20,4 Mpx.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn