Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Directiva privind proiectarea ecologică

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Directiva privind proiectarea ecologică

Îmbunătăţirea performanţei de mediu a produselor pe tot parcursul ciclului de viaţă este abordată mult mai eficient atunci când atenţia este îndreptată încă din faza de proiectare spre acest obiectiv.

Directiva privind proiectarea ecologică 2009/125/CE stabileşte cadrul pentru cerinţele privind proiectarea ecologică la produsele energetice.

La fiecare cinci ani, Comisia se concentrează pe anumite categorii de produse, considerate ca având un impact relevant asupra energiei şi/sau resurselor utilizate. La finalul acestei perioade de cercetare, sunt adoptate noi Regulamente specifice produselor, aşa-numitele Măsuri de implementare (= IM), fiecare dispunând cerinţele dedicate unui anumit tip de produs.

La OMRON, monitorizăm constant dezvoltarea acestui set de Măsuri şi întreprindem acţiunile necesare, atunci când este nevoie.

Acţionările cu viteză variabilă (VSD-uri)

Regulamentul Comisiei (UE) 2019/1781 precizează cerinţele privind proiectarea ecologică pentru Acţionările cu viteză variabilă.

Începând cu 1 iulie 2021, o obligaţie este clasificarea minimă a acţionărilor cu viteză variabilă VSD conform clasei de eficienţă energetică internaţională IE2, care stabileşte pierderile maxime de putere ale dispozitivului.

La această pagină sunt disponibile date privind eficienţa: pierderile au fost determinate în conformitate cu standardul IEC 61800-9. 

Regulamentul nu este aplicabil pentru VSD-urile monofazate, deoarece acestea nu corespund definiţiei date. În plus, anumite tipuri de VSD-uri, precum acţionările regenerative, sunt scutite de la majoritatea cerinţelor. Prin urmare, datele aferente privind eficienţa nu se furnizează aici.

Clienţii noştri care doresc să afle mai multe despre activităţile curente OMRON cu privire la acest subiect sunt invitaţi să consulte Scrisoarea dedicată privind proiectarea ecologică a VSD-urilor, disponibilă pe această pagină.

Datele privind eficienţa

Seriile 1000 şi Q2

Descărcaţi datele privind eficienţa ale seriilor: A1000, V1000, J1000, L1000, Q2A şi Q2V.

Acţionările regenerative precum U1000, D1000, R1000 sunt exceptate de la prevederile Regulamentului, prin urmare datele aferente privind eficienţa nu se furnizează aici.

Produse conexe

  • q2a side prod

    Calitate în timpul operării - unitate de acţionare pentru aplicaţie proiectată pentru Q2A

  • Q2v prod

    Calitate asigurată în timpul operării - Convertizor de frecvenţă compact Q2V

Afişaje electronice

Regulamentul Comisiei (UE) 2019/2021 include cerinţele în materie de proiectare ecologică aplicabile afişajelor electronice, care de la 1 martie 2021 îşi propun nu doar să îmbunătăţească eficienţa substanţială a produselor, ci şi să faciliteze reciclarea la sfârşitul duratei de viaţă.

Mai jos sunt prezentate principalele cerinţe:

  1. Marcarea anumitor componente din plastic, în funcţie de tipul polimerului; 
  2. Utilizarea de material fără halogen pentru suportul din plastic şi pentru carcasă; 
  3. Adăugarea siglei Fără cadmiu (sau Conţine cadmiu); 
  4. Furnizarea manualului pentru sfârşitul duratei de utilizare, cu informaţii privind dezmembrarea.

Produsele OMRON care fac obiectul reglementării îndeplinesc aceste cerinţe.

Aflaţi mai multe despre produsele vizate