OMRON lansează expoziţia virtuală care prezintă „fabrica viitorului”
OMRON a lansat o expoziţie virtuală care permite clienţilor să testeze cele mai noi tehnologii care pot fi utilizate pentru a realiza transformarea industrială.
Expoziţia virtuală de la OMRON permite vizitatorilor să se bucure de un tur virtual la 360 de grade, care le prezintă „fabrica viitorului”, în care au fost incluse diferite inovaţii pentru a mări flexibilitatea, a îmbunătăţi eficienţa şi accelera productivitatea.
Soluţiile care sunt evidenţiate în cadrul turului includ tehnologiile de robotică, optică şi inteligenţă artificială (IA). Acestea au toate la bază conceptul OMRON de „automatizare inovatoare”, al cărui scop este revitalizarea industriei de producţie prin îmbunătăţirea cooperării şi înţelegerii între maşini şi oameni, prin intermediul unor soluţii inteligente, integrate şi interactive.
Demonstraţiile din această expoziţie prezintă modul în care oamenii şi maşinile pot lucra împreună într-un tip nou de armonie, ilustrând modul în care inovaţiile din domeniul producţiei pot fi implementate în cadrul producţiei în colaborare. Inovaţii ca acestea pot să fie utilizate pentru a îmbunătăţi vieţile lucrătorilor din fabrici şi ale consumatorilor şi poate contribui la construirea unei societăţi mai bune.
De la FORPHEUS în hala de producţie
Când încep turul, vizitatorii se pot întâlni cu FORPHEUS, robotul instructor de tenis de masă al OMRON. Acesta integrează în mod perfect tehnologiile de optică, control, robotică şi IA şi arată cum maşinile pot munci în colaborare cu oamenii, iar ambele părţi învaţă una de la alta pentru a-şi atinge potenţialul complet.
Această introducere este urmată de o demonstraţie a modului în care tehnologia utilizată pentru FORPHEUS poate transforma hala de producţie. Vizitatorii pot să vadă o linie de producţie de celule inteligente care combină IA cu Internetul tuturor lucrurilor (IoT) şi vederea 3D, senzori inteligenţi, sisteme de control şi robotică, cu scopul de a optimiza producţia şi de a minimiza erorile.
Apoi vizitatorii pot să testeze ridicarea tomberoanelor cu tehnologia 3D, care este utilizată pentru automatizarea operaţiilor complexe de ridicare din timpul asamblării. Turul continuă cu demonstraţii de alimentare sigură a maşinilor folosind coboţi, inspecţia cu IA a posibilelor defecte ale produselor şi alinierea de mare precizie a obiectelor. Se încheie cu o demonstraţie a tehnologiei de prelucrare cu laser, care poate îmbunătăţi timpul de prelucrare cu laser, cu peste 35 %.
O privire în viitor
Fernando Colas, Director General de Marketing la OMRON Europe, afirmă: „Deşi multe târguri comerciale nu mai pot fi organizate în această perioadă dificilă, am vrut să aducem cea mai nouă tehnologie a noastră în faţa clienţilor în cadrul expoziţiei virtuale şi să le oferim oportunitatea de a vedea online fabrica viitorului, de oriunde s-ar afla. Aceasta subliniază angajamentul OMRON privind evoluţia şi promovarea producţiei viitorului.”
Vizitaţi expoziţia virtuală OMRON.