Eficienţă îmbunătăţită şi aprovizionare neîntreruptă cu materiale: în Austria, Philips automatizează transportul de materiale utilizând roboţi AMR de la OMRON.
Începând de acum doi ani, Jaqueline, Chiara şi Sepp ajută Philips Austria GmbH din Klagenfurt, Austria, cu transportul intern de materiale. Aceştia sunt colegi foarte deosebiţi, deoarece sunt roboţi mobili autonomi (AMR): pentru a creşte gradul de acceptare a acestor noi colegi roboţi, angajaţii de la fabrică sunt cei care le-au dat numele. Roboţii mobili LD de la OMRON sunt utilizaţi în combinaţie cu soluţii de la EM Technologies, partener OMRON.
Migrarea de la procesele manuale de transport la roboţii mobili face parte dintr-un amplu proiect de modernizare în cadrul Philips. Prin faptul că se îndreaptă spre Factory 4.0, grupul se bazează, pas cu pas, pe mecanizarea LEAN; pe instrumente de digitalizare de la nivelul producţiei şi al birourilor; pe întreţinere predictivă şi pe calitate; şi pe fluxurile de lucru automatizate. Obiectivul principal al tuturor acestor proiecte individuale îl reprezintă Producţia inteligentă.
Îngrijire personală cu aparate de tuns părul şi barba
Înfiinţată în anul 1881 în Olanda, compania Philips are peste 73.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care aproximativ 300 lucrează în Klagenfurt, Austria. Această locaţie reprezintă unul dintre cele cinci centre de competenţă Philips din întreaga lume, destinate îngrijirii personale. În locaţia Philips din Klagenfurt sunt produse în fiecare an, printre alte articole, peste 23 de milioane de elemente de tăiere liniară pentru aparatele de tuns părul şi barba. Aceste aparate de tuns barba dispun de tehnologia lift-and-trim: părul din barbă este mai întâi ridicat cu autorul unor accesorii speciale de tuns şi apoi este tăiat uniform, cu ajutorul lamelor din oţel inoxidabil cu dublă acţiune.
Obiectivele proiectului: economisirea timpului, creşterea eficienţei şi o utilizare mai adecvată a competenţelor angajaţilor. Transportul acestor elemente de tăiere de la fabrica din Klagenfurt a fost efectuat timp de mulţi ani de operatori de utilaje. Acesta era un proces consumator de timp şi ineficient, care trebuia automatizat pentru a uşura sarcina angajaţilor şi pentru a optimiza Eficienţa generală a echipamentelor (OEE). Acest lucru i-ar fi eliberat pe angajaţi, astfel încât aceştia să aibă mai mult timp pentru a-şi folosi competenţele în cadrul altor sarcini mai creative şi mai solicitante.
Descărcaţi tot studiul de caz
Contactaţi specialiştii Omron
Aveţi întrebări sau aţi dori să primiţi sfaturi personal? Nu ezitaţi să contactaţi unul din specialiştii noştri.